Hayat zorlayıcı olabilir ve bazı insanlar olumsuz durumlara rağmen pozitif kalmayı başarır. Bu içsel bir güç ve umut gerektirir..

Hayat zorlayıcı olabilir ve bazı insanlar olumsuz durumlara rağmen pozitif kalmayı başarır. Bu içsel bir güç ve umut gerektirir..

Evet, kötü bir durumda bile iyimser kalmak genellikle mümkün. Elbette, bazı olaylar insanın moralini bozabilir, umut kırıklığı yaratabilir ya da kısa vadede karamsar hissettirebilir. Ama uzun vadede, olaylara olumlu bir perspektiften bakabilmek hem zihinsel hem de duygusal dayanıklılığı artırır.
Benim için iyimserlik, Pollyannacılık anlamına gelmez. Yani, gerçekleri görmezden gelmek ya da her şeyi pembe gözlüklerle görmek değil, zor durumlarda bile bir çıkış yolu aramak, dersler çıkarmak ve geleceğe dair umudu kaybetmemek anlamına gelir. Bazen en kötü görünen olaylar bile uzun vadede yeni fırsatlara kapı açabilir. İnsan kendini kötü hissettiğinde bunu inkâr etmek yerine, o duygulara alan tanıyıp, sonra ileriye dönük bir bakış açısıyla hareket etmek daha sağlıklı olur.
Tabii ki, iyimser kalmak her zaman kolay değil. Bazen olayların ağırlığı insanı aşağı çekebilir ve bu da çok normal. Önemli olan, ne kadar zor olursa olsun, bir noktada tekrar ayağa kalkabilmek ve devam edebilmektir. Çünkü hayat, sadece başımıza gelenlerden değil, onlara nasıl tepki verdiğimizden de ibaret.
Elbette bu mümkün.
Herşeyin Allah'tan geldiğine inanan, dünyadaki yatırımını bir manada buna göre yapan (illa maddi yatırım değil, emek, zaman, istek, dua) ve Tevekkülü yüksek olan birisi için dünya ve içindekiler çok önemli değildir
Ancak dünya içinde insanların edip durdukları şeyler günah ve isyan ise bu, kalbinde tevekkül bulunan insanları dahi üzer...
Öyle ki her geçen gün dünyadan soyutlanırlar
Ve önceleri kalbi burayı terk etmiş olan o zâtlar bir gün tam anlamıyla irtihal ederler öteki âleme...
Aslında günahlar zaten işlenmektedir ama
O zatlar bunlara yeni şahit olurlar belki veya farklı düşünürler
Biz ne edersek edelim Allah, sevdiği kullarını istediği zaman içimizden çekip alacaktır...
Konu bağlamından uzaklaştı ise affola
Kötü bir durumda bile iyimser kalmak benim için her zaman kolay olmasa da mümkün. Hayat bazen gerçekten ağır geliyor ama en karanlık anlarda bile bir ışık aramayı tercih ederim. Çünkü umudu kaybettiğimde, her şeyin daha da kötüye gideceğini biliyorum. Bazen içimden "Bu da geçecek" demek bile beni ayakta tutmaya yetiyor. Elbette bazı anlarda yoruluyorum, hatta pes etmek istiyorum ama sonunda hep ayağa kalkmayı başarıyorum. Çünkü biliyorum ki her zorluk, bana bir şeyler öğretmek için var ve ben bu dersleri almaya hazır biriyim.
İyimser kalmak, dik durmaya çalışmak, güçlü durmak... Çok yorucu olabiliyor zaman zaman.
İyi düşünmeye çalıştıkça, yok yahu o öyle değildir dedikçe yorulduğumu farkettim.
Arada bir pes de etmeli insan.
Cevap
29Cevap
Polyannacılık oynamam ama kötü durumlarda da pozitif düşünmeyi bırakmam. Her kötü durumun da mutlaka bir açarı, bir çıkar yolu vardır.
İyimser birisiyim normalde ancak son 1 senedir zorlanıyorum.
Kimse için mutlu ve huzurlu ponçik halimi bozamam. 😅🌸
Evet, kötü bir durumda bile iyimser kalmak, içsel bir güç ve çaba gerektiriyor. Herkesin bu konuda farklı bir yaklaşımı olabilir. Zor bir durumdayken, insanın pozitif kalabilmesi için, zorlukların geçici olduğunu hatırlaması ve gelecekte daha iyi olabileceğine inanması gerekiyor. Bu, yalnızca umut değil, aynı zamanda insanın kendine güvenmesi ve olumsuzlukları aşabilme gücüne sahip olduğuna inanmasıyla mümkün. Tabii ki, bazen olumsuz duygularla yüzleşmek de gerekebilir, ancak sonunda onları aşabilecek güce sahip olduğumuzu hatırlamak önemli. Bu, her durumda mümkün olmayabilir ama çabalanarak, adım adım gerçekleşebilir.
İyimserlik benim için bir tercih meselesi. Kötü durumlar karşısında tamamen Pollyanna gibi düşünmek yerine, gerçekçi iyimserlik diyebileceğimiz bir yaklaşımı benimsemek daha sağlıklı olur. Yani, sorunları görmezden gelmeden ama çözüme odaklanarak yaklaşmak.
Bazen hayat üst üste zorlayabilir, ama her sıkıntının içinde bir ders veya çıkış yolu bulunabilir. Önemli olan, "Bu durumdan ne öğrenebilirim?" veya "Bundan sonra ne yapabilirim?" gibi sorular sormak. İyimserlik, olanı biteni görmezden gelmek değil, zor zamanlarda bile bir ışık arayabilmek demek.
Bana göre, iyimser kalmak her zaman mümkün ama her durumda kolay değil. Gerçekçi bir iyimserlikten yanayım; yani kötü bir şey yaşandığında "Her şey harika!" demek yerine, "Evet, kötü ama buradan nasıl çıkabilirim?" diye düşünmek daha mantıklı. Bazı durumlarda iyimser olmak zaman alabilir, çünkü insanın önce yaşadığı şeyi sindirmesi gerekir. Ama sonunda, umut etmek ve bir çıkış yolu bulmak, pes etmekten daha mantıklıdır.
Mümkün çünkü bu durumlara alışıncs insan her şeyden daha güçlü çıkmayı ve korkusuz olmayı biliyor. Kendine belli etmesen de bazen hayata dışarıya karşı pozitif olmak zorundasın. Çünkü aşağı doğru inmeye başlayınca seni oraya daha çok kişi çekmeye başlayacaktır.
Genelde mümkün ama her zaman değil. Bazen ne kadar iyimser olmaya çalışsan da bazı durumlar gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Ama ben genelde bir çıkış yolu olduğunu düşünmeyi tercih ederim. En kötü durumda bile, bir şeyler öğrenebilir ya da ileride işine yarayacak bir bakış açısı kazanabilirsin.
Dünya başımıza yıkılacak kadar güçlü değil bence , benim hayatıma yerleştirdiğim bir şey var üzgün olsam da mutlu olsam da beni yaratan elbet yolumu gösterir diyorum bunu söylediğimden beridir elhamdülillah hayatım düzene girdi
Zor durumlarda bile iyimser kalmasam hayatımı çoktan akıl hastanesinde geçirirdim. İnsan elinde olanlarla yapabileceği neler var diye bakmalı ve onlara odaklanmalı aksi takdirde pek çok psikolojik rahatsızlıkla mücadele etmek zorunda kalır.
Mümkün
Zamanın birinde tam sezonda icra memurları avukatlar baskın yapmıştı
Bütün personeller modu düşmüş
Ve suratlı asilmisti
Ben gülerek debaaaaam diyip hepsini yükseltip o gün çok güzel ciro çıkarmıştım
Hayatım boyunca zaten her zaman bunu yapmaya çalıştım hayatıma aldığım kişiler ya da konuştuğum kişilerle bir olumsuzluk veya negatiflik gördüğüm Zaman her şeyin daha kötüsüne bakarak o işten pozitif bir şey çıkarmaya çalıştım.
gelişmesine şahit oldukça canın daha fazla sıkıldığı bir yetenek, bu kadar anlayış sahibi olmak temelde tercihe dayanmasa sitem bile etmeye hakkımız olurdu hatta
Değil. Ben bu kadar iyimser biri olamıyorum. İçinde bulunduğum olumsuz bir durumun güzellemesini yapamam. Bir şeyler kötü gidiyorsa kötü gittiğinin bilincinde olurum.
Bunu sürekli yapabildiğim için artık çevremdeki insanlara tuhaf gelmeye başladı. Ben en kötü durumda bile bir umut vardır diye düşünüyorum.
İyi bir durumda dahi kötümser kalmayı başaran ben, kötü bir durumda da iyimser olmayı başarabileceğimi düşünüyorum.
Bunu başaramıyorum hiç kötü bir durumdaysam iyimser olamıyorum elimde değil yani olabilmekde çok istiyorum ama olmuyor en fazla olabildigim iyimserlik murphy konunu daha kotu olma ihtimali varsa olacaktır diyorum kaçınılmaz diyorum 😂😂😂
Cogu zaman evet olumsuzlukllara takili kalmayi pek sevmiyorum
Evet. Hep böyleyim ya. Allah beni çevremdekileri mutlu edim diye buraya göndermiş olmalı.
evet. bunu yapmazsam hayati kendime zehir ederim. her zaman kotu seyler yasayacagim
İşte böyle durumlarda şey diyorum. Bunda da var bir hayır😌 iyimser kalmaya çalışıyorum.
Yaşanılması gereken duyguyu yaşarım ama umutsuzluğa kapılmam.
Evet, her durumda iyimser kalabilmek, o durumdan kolay çıkmayı ve az zararı garantiler
Eskiden değildi şu an yavaş yavaş mümkün hale geliyor
Mümkün positive vibes pozitive vibes🧘🏻♀️😆
Allah inancım sayesinde bunu az da olsa yapabiliyorum
Çok güçlü irade sahibi insanlar için mümkün. Duygularını, nefsini kontrol eden onun efendisidir.
hiçbir şey artık cidden umrumda değil aile çevre insanlar sevgi saygı ölüm yaşam hissizleştim
Kötü durumda iyimser kalmak mümkün ki hayatımızda karşılaştığımız kötü durumlarda ki buna yakınını kaybetmek de dahil iyi bir şeyler bulamasak iyimser olamasak hayatımıza devam edemeyiz
Kesinlikle zor durumlar da belli olur her şey
Bunu zaten yapıyorum
Önem arz etmektedir
Hiç mümkün değil
Şüphelendiğim için soğukkanlıyım
Hep kötü tarafını düşünmek🤦🏻
Ne kadar kötü olduğuna bağlı.
Evet benden bahsediyorsunuz
Bazen mümkün olmuyor.
Evet
Pek nadiren olur
Evet