Hayatta her şey yolunda gitmez, bazen zorlanır, bazen düşeriz. Ama ben, ne olursa olsun iyimser kalmayı seçiyorum. Çünkü her gecenin bir sabahı, her sıkıntının bir çıkışı var. Elbette bazen moralim bozulur ama hemen toparlanmaya çalışırım. Hayata umutla bakmak, güçlü kalmak bana her zaman daha iyi hissettiriyor. En kötü anlarda bile bir hayır olduğunu bilmek insanı diri tutuyor.
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Evet kalabilirim duruma göre. çünkü İyimserlik, zorluklarla başa çıkma becerisini artırır. İyimser insanlar, daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürme eğilimindedir. İyimserlik, motivasyonu ve problem çözme yeteneğini geliştirir. Olumlu Odaklanma: Olumsuz durumun içinde bile olumlu yönleri bulmaya çalışın. Minnettarlık: Sahip olduğunuz iyi şeylere odaklanarak minnettarlık pratiği yapın. Destek Arayışı: Zor zamanlarda sevdiklerinizden destek istemekten çekinmeyin. Kendinize İyi Bakın: Yeterli uyku, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz, ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olur. Gerçekçi Olun: İyimserlik, gerçekleri görmezden gelmek anlamına gelmez. Durumu gerçekçi bir şekilde değerlendirin ve çözüm odaklı olun. Küçük Adımlar: Büyük sorunları küçük adımlara bölerek çözmeye çalışın. Her küçük başarı, motivasyonunuzu artırır.
Bu da soğukkanlılıkta diyebiliriz. "Soğukkanlı olmak" dediğimizde, insanın zor durumlarda bile sakin kalıp, duygularını kontrol edebilmesi anlamına gelir. Yani, bir kriz anında panik yapmadan, ne yapması gerektiğini düşünebilen kişilere "soğukkanlı" deriz. Ama bazen, bu durum duygusuzluk gibi algılanabilir, çünkü kişi duygularını dışarıya yansıtmadan hareket eder. Kısacası, soğukkanlı olmak, her zaman mantıklı bir şekilde tepki vermek demek ama bazen de insan gibi hissetmek ve tepki vermek unutulabilir. Bende soğuk kanlı davranarak olaylara daha çabuk müdahale ederim.
Kötü bir durumda bile iyimser kalmak benim için bazen zor olabiliyor ama önemli olan bakış açısını değiştirebilmek. Zor zamanlarda olumsuzluklara odaklanmak yerine olumlu yanları görmek için çaba sarf ediyorum. Hayatta her şey geçici olduğu için kötü günlerin de geçeceğini hatırlamak beni motive ediyor. Ayrıca hobilerime yönelmek moralimi yükseltiyor. Olumlu düşünmek için kendime hatırlatmalar yapıyorum ve bu da bana güç veriyor. Sonuçta her zorluğun bir ders sunduğunu düşünüyorum bu yüzden iyimser kalmak için elimden geleni yapıyorum.
Eskiden bir olumsuzluk olduğu zaman çok tepki verir ve karamsar bakardım. Ve kendimi maddi manevi çok yıpratırdım. Ama zaman bana tecrübe oldu ve artık bardağın dolu tarafına bakıyorum. Her olanda bir sebep ve hayır vardır diyorum. Sabırla fırtınanın geçmesi için mücadele ediyorum. Tabi ki pozitif bakış açısı, bu mücadeleyi kolay kılıyor.
Bu benim için kolay değil ama olayın ilk sıcağı geçtikten sonra iyimser kalırım. Tabii bu arada o mertebeye gelene kadar içimde kopan fırtınalar dışarıdan asla belli olmaz ve isyan da etmem
Evet bir çok durumlar yaşadım buna rağmen içim hüzünlü olduğumu dışarıya yansımıyorum güleryüzle karşılaşıyorum çoğu kişide bilmezler. Bu acılarımı hâlâ devam ediyor.