Eğer Türkiye'de yaşıyorsak bu kavram belli bir süreden sonra geçersiz oluyor bana göre. Artık iyimserlik gerçek ve ciddi anlamda karın doyurmaz bir hale geldi. Ben her şeye rağmen yarınlara umutla bakan bir insanım. Elimden geldiği kadar böyle olmaya devam edeceğim. Yeter ki ülkem adına artık güneşli günlere uyanalım.
Gerçekten her şeye rağmen derken ben şunu eklemek istiyorum ne kadar güçlü olursak olalım Yüce Allah hiçbir sıkıntıyı peşpeşe vermesin amin diyorum kendi manevi ve mental gücünü korumak ise insanların karakterlerine bağlı çünkü bazı insanlar en muhteşem durumlarda bile yüzleri bir asık, devamlı mızmız ve boşlukta gibi çevrelerine de zehir saçıyor halbuki bazı müthiş yürekli insanlar mücadele gerektiren durumlarda bile hem neşelerine devam ediyor hem de çözüm önerileri sunabiliyorlar etraflarına. Bir ipucu önermek istiyorum durduk yere iyimserlik çok zor yapılabilecek en mantıklı mücadele yolu bence o yaşanan sıkıntıyı duyguları bir kenara koyup mantıksal açıdan analiz ederek kendimize açıklamak. Adeta küçük bir çocuğa açıklar gibi kendimize açıklamak ve arınmak.. #TubaSueda 🍀
Hayat değişim ile bütün olan bir şey. Bu neden ile değişimin olduğu yerde kötümser olmak mantıksız geliyor.
En kötü durumlarda olsak bilene umudu elden bırakmamak gerek. Tabi, her şeyde iyimser olmakta iyi değildir. Çünkü; her şey iyi olamaz. Değişimi mümkün olmayan şeylerde bu hayatta vardır kendimizi kandırmayalım.
Büyük olasılıkla ile iyimser bakmak imkansız değil.
Bak o da kötü şimdi. Sürekli karamsar olmak yaşantında ikili ilişkilerde gergin ve her denileni farklı yönde almana sebep olabilir. Sürekli iyimser düşünmekte seni gerçekleri görmene engel olacaktır.