Zengin depresyonu iyi gelir bana. Mutlaka son model arabamla yüksek hız yapar, havuz dibinde hayatı sorgular ve teknemle denize açılır güneşi karşılarım. Aksi halde toparlanamıyorum imkansız yani. Çok bunalımdaysam özel jetimle bi Prag’ın hüzünlü sokaklarından, Amsterdam’ın aşk kokan havasını almaya gider kafayı dağıtır gelirim falan ahsjdjdjdjdjdkfjfk
Rahat bir pozisyonda otur veya uzan. Gözlerini kapat ve nefesine odaklan, değiştirmeden farket. Düşünceler geldikçe yeniden nefesine odaklan. İstersen onları gelip geçen bulutlar gibi hayal edebilirsin veya akan deredeye bırakılan yapraklar.. Bir kaç dakika ile başlayıp bu süreyi uzatmaya çalış kasmadan. Sakin bir müzikle daha keyifli hale getirebilirsin. İstersen mum gibi bir objeye veya herhangi bir noktaya bakarak da yapabilirsin ama gözlerini kapalı tutarsan dikkatin daha az dağılır. Bu meditasyondan sonra Body Scan meditasyonu da deneyebilirsin, onda da bedenine odaklanarak gevşemeyi öğreniyorsun.
Rica ederim, katkısı olsun.. Qigong nefes egzersizleriyle, hareket ve nefesi senkronize ederek, o esnada da yağmur hayal ederek ve hissederek bunu daha üst seviyeye taşıyıp gerçekten arınmış hissedebilirsin. 5-10dakika bile faydalı oluyor. Anlattığım yöntemle başlayabilir veya bu daha çok hitap ettiyse bunu yapabilirsin.
Huzurlu bir gün diliyorum 🌅 Hayat bazen zihnimizi öyle bir dolup taşırıyor ki bu karmaşada duraksamak gerekiyor. Ben böyle anlarda meditasyon yapmayı ya da doğayla baş başa kalmayı çok seviyorum. Sessiz bir ortamda, nefes alıp vermeye odaklanarak birkaç dakika geçirmek bile insanın zihnini toparlayabiliyor.
Kendi içine dönmek yerine enerjini dışa vurmak istersen, spor yapmayı ya da yaratıcı bir şeylerle ilgilenmeyi de deneyebilirsin. Resim çiz, yazı yaz, belki bir müzik aleti çal. Bu tür şeyler, zihnin üzerindeki yüksek sesleri yumuşatabilir.
Umarım bugün zihnindeki fırtına diner ve huzurla dolarsın! 🕊️
Düşünmek basit olan önemli olan dile getirmek alakalı olmak bunu yapabılen insanların nesli tukenmekte denk gelıncede yuzunde guzel bır tebessum oluşuyor işte 🌸😊
Bunla ılgılı 2/3 sitemli sorum olmuştu.. katılmakla bırlıkte sana şunu eklemek istiyorum , bi yerde okudum ogundür sadece hakettiğini ya da hakedenilceğini dusundugum kişilere alakamı emegımı sevgımı ve degerımı gosterıyorım. Şu cümle yazılıydı “ bir kişinin kendinden kat be kat fedakar davranması kişinin kendi kul hakkına girmesi demektir”
31 o bikere yanlıs yazdım oraya duzelmıyor 😂 2. Si sende 29 sun öyle pek bi fark yok tecrübe konusuda görecelidir kimseden fikir almam tavırları benlık degıl. 3. Sü nasıl hemen değişti tavrın tam bir gargamel 😂
1. si doğum yılını nasıl yanlıs yazarsın. 2. si 29degilim 26yım yanlıs yazmısım, fikir almıyorsan soru sormayaydın 3. sü yarın gel azman olarak işe başla 😂
Dogum yılını nasıl yanlış yazarsın diyip yanlış yazmışım demen boşluğuma geldi 😂 fikir almam tavırları benlik değil diyorum ( yanı alırım fıkır demek istiyorm) fıkır almıyorsan soru sormayaydın diyosun 😂 azman olarak işe başla demek nekadar ayıp 😂
Evet ama ben bilerek yanlıs yazdım😂 he o cümleyi yanlıs anlamısım ama filir begenmiyorsun Allah bilir sen baba nasihati de dinlememissindir😂 gargamelden asagı kalır yanın yok
Gayette dınledım baba nasihatı yoksa senin gibi bir gargamele dönüşmem muhtemeldi 😅😂 fıkır begenmıyorum değil bazılarını yaptık bazıları denenmedı henuz hemen saldırıya geçtin allah allah 😂
Kafa doluluğu dediğin fazla düşünmek, düşündükçe bunalmak ise dediğim gibi fiziksel olarak seni meşgul edecek işlerle uğraşman iyi gelecektir. Aynı zamanda arkadaşlarınla daha sık görüşebilirsin. Kendi kendinle baş başa kalmadıkça düşünmeye fırsatın olmaz 🌚