Merhaba arkadaşlar
Her sene bu zamanlar burnumun içinde yara çıkıyor ve sürekli kanıyor.
Kabul bağlıyor soyuluyor ve kanıyor
Ne yaparsam geçiremedim.
Çok fazla silmekten veya hızma dan kaynaklanan bir yara değil
Burun ameliyatımda yok
Senede bir kez grip olanlardanım ama çok fazla uçuk ağız içi yarası ve burun içi yarası oluyor.
Nedeni ne olabilir?
Her sene bu zamanlar burnumun içinde yara çıkıyor ve sürekli kanıyor.
Kabul bağlıyor soyuluyor ve kanıyor
Ne yaparsam geçiremedim.
Çok fazla silmekten veya hızma dan kaynaklanan bir yara değil
Burun ameliyatımda yok
Senede bir kez grip olanlardanım ama çok fazla uçuk ağız içi yarası ve burun içi yarası oluyor.
Nedeni ne olabilir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Burnunuzun içindeki yaranın nedeni birkaç farklı faktörden kaynaklanabilir. Ancak, sık sık tekrar etmesi ve kanamasına neden olması durumunda, altta yatan bir sağlık sorunu olabilir. İşte bu tür yaraları geçirmek için bazı öneriler:
Doktora Başvurun: Öncelikle, burnunuzdaki yaranın nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora başvurmanız önemlidir. Bir kulak burun boğaz uzmanı veya bir dermatolog size yardımcı olabilir.
Nemlendirici Kullanın: Burnunuzun içindeki yaranın kurumasını ve çatlamasını önlemek için nemlendirici kremler veya vazelin kullanabilirsiniz. Bu, yaranın iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Nemlendirici Solüsyonlar: Burnunuzun içini nemlendirmek için tuzlu su solüsyonları veya burun spreyleri kullanabilirsiniz. Bu, burun içindeki kuruluğu azaltabilir ve iyileşme sürecini destekleyebilir.
Yarayı Tahriş Etmeyin: Burnunuzdaki yarayı tahriş etmekten kaçının. Burun içini sık sık silmek veya kazımak, yaranın daha da kötüleşmesine neden olabilir.
Sağlıklı Yaşam Tarzı: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek önemlidir. Dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve yeterli uyku alımı bağışıklık sisteminizi destekleyerek yaraların iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Stresi Yönetin: Stres, bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir ve yaraların iyileşme sürecini etkileyebilir. Stresi azaltmak için gevşeme teknikleri, meditasyon veya yoga gibi aktiviteleri deneyebilirsiniz.
Yukarıdaki önerilerin yanı sıra, doktorunuzun size önerdiği tedavileri uygulamanız önemlidir. Sürekli olarak tekrarlayan burun içi yaralarınız varsa, altta yatan bir sağlık sorununun olduğunu belirlemek için doktora başvurmanız önemlidir.
Burnum için değil ama sürekli tekrarlayan uçuklarım ve ağız yaralarım için 4 farklı doktora 3 farklı dişçiye gittim birisi diş eti hastalıkları alanında uzmandı. Hiç biri kesin çözüm ile gelmedi
Biri stres dedi biri ödem dedi biri bağışıklığın düşük dedi merhem bile vermediler hala ağız yaralarım ve uçuklarımla yaşıyorum ve bir tedavim yok
Tavsiyeniz için teşekkür ederim 🙏
Geçmiş olsun tüm iyi dileklerim sizinle olsunlar.. :( umarım bu sorun azala azala biter.. hep aynı sezonda ve ya aynı zamanda mı oluyor bu durum
Evet geçen sene de Mart ayında oldu
Hatırlıyorum
Alerjik bir durum olabilir mi
Benim de burnumun içinde yara gibi bir şey çıktı ama kanamıyor daha çok sivilce gibi bir şey, iltihaplı gibi duruyor nasıl geçecek ya ilk defa çıktı sen krem vs kullanıyor muydun?
Kulak çöpü ile ilk Tentürdiyot gibi bir temizleyici sürüyorum bir saat kadar sonra içini su ile temizleyip kurulayıp teramisin veya vazelin gibi yağlı veya antibiyotikli bir krem sürüyorum kulak çöpü ile sonra yatıyorum daha iyi geliyor
Bu arada benim sivilce gibi değil eğer sivilce ise ilk patlat sonra tedavi yap.
Tamamdır teşekkür ederim. Google'dan bakayım dedim ne diye yine en kötü ihtimalleri sıraladı 🤦🏻♀️