zihnimi bosaltmam gerektiginde cok zorlaniyorum aklima sacma sapan seyler geliyor yillar once giydigim bir kiyafet gibi sacma sapan seyler asla tamamen bos olmuyor zihnim bu yuzden meditasyon telepati vs de yapamiyorum ne onerirsiniz?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Zihin boşaltmak yerine odağını değiştir. Genelde yalnız kaldığında veya boş vaktinde zihnin köpürmeye başlar. Oyuzden başka şeylerle uğraş aklına gelmez seni yoran şey. Ben dizi izlerim, uyurum, müzik felan.
01 Yorumla
Çılgınlar gibi son ses müzikte dans et , yağmurlu havada yürüyüş yaparken hüngür hüngür agla. Dağın tepesinde avazın çıktığı gibi bağır bunlar omzundaki yükü alır ve zihnine iyi gelir.
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
Resim yap
En basitinden al tahta kalemi eline çiz00 Yorumla Sevdiğiniz bir oyuna takılıp gidin bişeyler içip yatın olmadı kankanızla dışarı atın kendinizi
00 Yorumla- +1 yıl
Mediyatson ama doğa ile ateş toprak su hava ağaç gibi.
00 Yorumla Muzık dınle gez dolaş işine kendini ver başka bir şey düşünme
01 YorumlaNeye yatkınlığın var bilmiyorum ama mesela keyif alırsan resim çiz. Kitap oku kesinlikle film izle. Yani odaklanman gereken şeylere ağırlık ver. Bu şekilde tek bir şeye odaklanmada kendini geliştirirsen. Böyle bir problem yaşayacağını düşünmüyorum
00 YorumlaMeditasyon iyi gelir
00 Yorumla- +1 yıl
Şahsi araç ile uzun yol, net
00 Yorumla - +1 yıl
Müzik dinlemek klasik
00 Yorumla - +1 yıl
Güzel bir tatil işe yarayacaktır.
00 Yorumla - +1 yıl
Yaz gitsin
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. şuana odaklan
00 Yorumla- +1 yıl
Spor
00 Yorumla - +1 yıl
Kitap oku
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Albert Einstein çok üst seviyede bir bilim adamı olduğu gibi aynı zamanda büyük bir bilgeydi. Yani olaylara sadece akıl yoluyla bakarak çözülemeyeceğini fark etmişti. Bu yönde çok güzel bir sözü vardır, belki siz de duymuşsunuzdur: “Sorunları, onları yarattığımız düşünce şekliyle çözemeyiz”. Size de tam olarak olan budur.
Zihni boşaltmaya çalışmak nafile bir çabadır çünkü odağınız, dikkatiniz aslında yine zihninizde olacaktır. Odak zihindeyken, siz zihinsel seviyeden zaten onu yarattığı sorunları çözmeye çalışıyorsunuz. Zihni boşaltmak zihinsel seviyede bir çabadır, bu anlamda çözüme yetmeyecektir.
Zihni boşaltmak için zihinle olan tüm ilişkiyi kesmek, onun etrafından dolaşmak ya da üstünden atlamak, düşünmeden yaşamak gerekir.
Kısacası zihni boşaltabilmek için zihni aşmak gerekir. Onun da yolu odaklanmaktır.
Aslında her an düşünceye ihtiyacımız yok, odaklandığımız anda “farkındalık “denen bilincimiz devreye giriyor ki, onun zekası zihinsel zekadan sonsuz kat daha büyük.
Evet özetlemek gerekirse, zihni boşaltmanın yolu; düşünmeden, odaklanarak yaşamak’tan geçer. Mindfulness denen popüler kavramın da özünde tamamen ve basitçe bu yatar.
Peki neye odaklanmak?
Tabii ki anda her ne olup bitiyorsa ona. Zaten anda yaşamak denen şey de budur. O an hayat deneyiminizde her ne olup bitiyorsa düşünmeden, onlara odaklanarak, tüm dikkati en derinden olan bitene vererek yaşamak. Zaten o durumda hayat bir akış haline geçiveriyor. Alınması gereken kararlar, atılması gereken adımlar üst benlikten farkındalığa akıyor ve zihin hiç devreye girmeden gerçek bir hayat deneyimi başlıyor.
Örneğin:
Bütün bunları yaparsanız o zaman düşünmeye olan ihtiyaç kaybolacaktır. Daha da önemlisi ona yer kalmayacaktır, çünkü düşünce boşluk doldurur, siz farkındasızca kendinizi bıraktığınızda düşünce o boşluğu dolduruverir. Ama siz farkındalıkla ve odaklanarak yaşarsanız, o zaman düşüncenin sızabileceği tüm çatlakları da kapatmış olacaksınız. Ve o zaman zihniniz boşalmış şekilde hayatı deneyimleyebilirsiniz.
Meditasyon yapamıyorum demişsiniz, işte bu anlattıklarım zaten meditasyon halinde yaşamı deneyimlemek demektir. Meditasyon hayattan kopuk, kapalı kapılar ardında olmamalı, gerçek meditasyon yaşamı düşünce olmadan odaklanarak yaşamak demektir.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için her zaman benimle profilimdeki linklerden irtibat kurabilirsiniz.
Sevgilerimle,
cok tesekkur ederim detayli bilgi icin ulasicam🙏🏻
Abi harikasın