Güç eline geçtiğinde adil kalmak, karakterinin gerçek yüzünü gösterir. Çünkü güç, iyi yanlarını da kötü yanlarını da büyütür. Çıkarlarınla adalet duygun çatıştığında hangi tarafı seçtiğin, kim olduğunu net biçimde ortaya koyar. Peki, o teraziyi gerçekten dengede tutabilir misin?
İnsanların en büyük bataklığı elinde olan gücü hile ve ahlaksızlıkla zayıfı güçsüz görüp kendini haklı çıkarma çabası.. hayatım boyunca adil olma ve haksızlığa tahammülüm olmayan biri olarak karakterimi şekillendirdim. Sadece kendim için değil başkalarının hakları için de.. bu insan olsun , hayvan olsun , doğa olsun.
Çünkü adaletsizlik benim için de tehlike oluşturacak bunun bilincindeyim. Ülkemizde sadece adliyede altın renklerinde bir yazıdan ibaret olan şey Adalet .. dilerim bunları düşünmeden, endişe etmeden yaşayabilen bir nesil bilmem kaçıncı yüzyılda var olur.🦋
Daha çok mantıksal ilerlemeye çalışsam da duygularıma yenik düştüğüm zamanlarda oluyor illaki. Bu durumlarda kendimi güçsüz ve savunmasız hissediyorum sanki mantık bi gemiye binip bir daha geri gelmemek üzere açılmış oluyor okyanusta. O anlarda bile mütevazı olamayacağım ama iyi niyetli, adil kalabiliyorum. Eminim ki, bazı durumlar da duygularımı kontrol altına alabildiğim zamanlar geldiğinde de gene aynı şekilde adil davranacağımı biliyorum çünkü bu biraz da karakterle alakalıdır. Kişinin değer yargıları, insani özellikleri kaybolmaması ile. Çok şükür ki her zaman bu değerlerim sıkı sıkıya benimle. En güçsüz anlarımda bile.
Kişilik & Karakter konusunda 26,2b cevap paylaştı.
Rüyanın anlamında şu çıktı demek ki akrabalar birbirine girecek bizim aile sanmıyorum garip olan Allahtan o kötü şeyler yaşadığım hep düşmanlarımın ordan çıktığı yeri babam istemedi buda bir şans bence iki amcam arasında kavga olacak ki mal davası yani ev davası ama şu da var doğruysa anlamında öyle yazıyor size de uzak akrabadan büyük miras kalacak ama diyor onu da isteyenler olacak Allah sonumuzu güzel eylesin yani adil olacağımı düşünüyorum öyle durumda
Mesela yapılması gereken susturucu silah ile suç kaydı olanlara tam kafadan headshot Katliam ve Soykırım olmalı yani. Hatta cezaevindeki binlerce vatan haini hırsız dolandırıcı ve benzeri suçlulara yapılmalı tam kafadan isabet öldürmek. Ancak gerçektende büyük bir altyapı intikam alabilecek mi keşke alabilse yani neler yaşandı neler bu dünyada hatta kimler geldi kimler geçti fakat pek küresel altyapı bile düşünmüyor ki o kadar uyanıklığı maalesef ki ah hayat dediğin.
Bu soruyla güç ve adaletin çetin sınavını ortaya koymuşsun. Gerçekten, insanın eline güç geçtiğinde, teraziyi dengede tutmak öyle kolay bir şey değil. Çıkarlarını kenara koyup adil olmak, olgunluk ve sağlam bir karakter ister. Kendine şu soruyu sor: Gücün sana değil de başkasına verilen bir emanet olduğunu gerçekten kabul edebilir misin? Eğer bunu içselleştirirsen, o teraziyi dengede tutmak daha kolay olur. 🌟⚖️
Kesinlikle. Bu konuda öylesine içim rahat ki adaletsizlik, haksızlık yapmam kimsenin canının yanmasına izin vermem bu yüzden güç benim gibi iyi niyetli insanlara geçmez
Güç zehirlenmesi yaşamıyorsam, mümkün olduğunca adil olurum. Adil olmamanın nelere sebep olabildiğini canlı kanlı görüyoruz. Unutmayalım ki; "Adalet mülkün temelidir"
Adalet en çok kötülerin canını yakar. Her leyi geçtim ama özellikle de onlara bu işkenceyi çektirmek için adil olurdum kötü insanlardan nefret ediyorum. Sarsılmaz bi disiplin sebebi