Sürekli aynı şeyleri düşünmek psikolojimi bozarmı?

Yıllardır çözülemeyen problemlerim var bir değil bin dert içinde bulunduğum durum hayat ve insanlar yordu fazlasıyla kafamı dinlemeye vaktim yok aslında düşünmeyip kendimi meşkul etmeye çalışıyorum istemsizce düşünüyorum sürekli dertlerim durup durup hortluyor kafamda değil fiziksel hortlama oluyor resmen kendimi bu durumdan nasıl temize çekerim dert bitermi bilmem ömrümün tükeniyor olması dertlerimin bitmiyor oluşu beni karamsarlığa sürüklüyor buna rağmen yinede keyif almaya çalışıyorum hayattan yıllar öncede farklı bir sebebten çok ağır bir depresyon geçirmiştim psikiyatriye gidip ilaçlar kullanıyordum çok şükür onu atlattım ama o zaman bir umudum vardı mutlu olmak için fırsatlarım vardı ihtimallerim vardı şimdi hiç ihtimalim yok fırsatım yok tek düşüncem çocuklarımı biraz daha büyütüp onlar üzerindeki görevlerimi tamamlayıp rabbime kavuşmak kendimden geçtim çünkü benimki günleri ayları yılları saymak takvim devirmek sonrada unutulmak insan yaşam savaşında kendini unuttuktan sonra iz bırakmayada hatırlanmayada ihtiyaç duymuyor
Sürekli aynı şeyleri düşünmek psikolojimi bozarmı?