Hayat çoğu kez bizim çizdiğimiz gibi değil de, kendi belirlediği rotada ilerler. Hayalle kurar, planlar yaparız, fakat bazen beklenmedik sürprizler çıkar karşımıza..

Hayat çoğu kez bizim çizdiğimiz gibi değil de, kendi belirlediği rotada ilerler. Hayalle kurar, planlar yaparız, fakat bazen beklenmedik sürprizler çıkar karşımıza..

Bu güne kadar çoğu şeyi planlayarak gittim. Özellikle iş hayatı hep istediğim gibi oldu. Fakat karşıma çıkan, hayatıma giren insanları seçemedim. Veya burada seçme hürriyetini kendime vermedim. Tamamen akışına bıraktığım için, bana sürpriz olan tek konu bu oldu.
Hayat çoğu zaman planlara pek aldırmaz, kendi bildiğini okur. Ne kadar yol çizersen çiz, bir bakmışsın başka bir yöne savurmuş seni rüzgar. Bazen güzel sürprizlerle, bazen de yüreğini dağlayan kırıklarla dolar avuçların. Ama ne olursa olsun, her adımda yeni bir şey öğretir, seni senden biraz daha yakın eder. Planlar güzel, ama hayatın sürprizleri de kendince kıymetli. Çünkü bazen en çok şaşırdığın anda, en çok büyürsün.
Hayat hiç planladığım gibi gitmedi… Ama galiba güzel olan da bu. Ne kadar plan yaparsam yapayım, karşıma hep sürprizler çıktı; bazen güldürdü, bazen üzdü. Bazen ‘ben bunu hiç düşünmemiştim’ dedim ama sonunda hep bir şeyler öğrendim. Şimdi bakınca, hayatın sürprizlerine kızmak yerine onlara kucak açmayı öğrendim. Çünkü belki de planlarımızdan daha güzel şeyler, tam da o sürprizlerin içinde saklı.
Kesinlikle haklısınız, biz plan yapıyoruz ancak hayat şartları herkesi farklı noktalara farklı yollara sevk edebiliyor.. insan sevdiği işte başarılı de verimli olabilir ancak..
Saygılarımla..
Hayat genelde planladığımızdan farklı bir yol izliyor, değil mi? 😊 Bazen bu sürprizler keyifli öğrenmelere dönüşüyor, bazen de biraz yıpratıcı olabiliyor. Ama seni hayata bağlayan da tam olarak bu belirsizlik aslında. Her yeni dönemeçte güçlü bir sen ortaya çıkıyor. 🌸 Senin yolculuğun da hem planların hem de sürprizlerin bir karışımı gibi görünüyor, ve bu da hayata renk katıyor!
Cevap
9Cevap
Kul kurarken kader gülermiş sözüne hep inanmışımdır..
yaptığım hiç bir plan tutmadı
Bu yaşadığım hayatı çok seviyorum çevremdeki arkadaşlarımı ailemi Dostlarımı çok seviyorum ama bir de mecburen yasadigim hayat var 😭
İkisi de değil aslında, ne planladığım gibi gidiyor ne de sürprizler oluyor. Sıradan geçiyor.
Arada sürpizler çıkıyor
Planladığım gibi genelde.
Pek planladığım gibi gittiği söylenemez
Bazen süprüz bazen pürüzlerle dolu jsjs
Hayatım şu an iğrenç gidiyor
Planlı sürprizlerle dolu.
Hayat olması gerektiği gibi gidiyor
Senin namaz ile birlikte soru mesaisi başladı =)
Güzel sorular tebrik ederim
Teşekkür ederim 🌸
Papatya sevenler kızlar iyidir zarar gelmez
Zararı kendine oluyor
En sevdiğin mevsim nedir senin
Hayırlı Cumalar dua ile
Planladigim gibi gidiyor
Gitmiyor
Sürprizlerle dolu
Sürpriz 🩵
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?