Evet kesinlikle planladığım gibi gidiyor ironi felan yapmıyorum yani tüm samimiyetimle söylüyorum. her şey tıkırında gidiyor kafamda hayal ettiğim düşlediğim planladığım gibi. Hesapta olmayan bazı şeyler çıkabiliyor ama oda sorun değil. Sıkıntı yaratacak kadar bir şey olmuyor. Hayatımda birçok şeyden memnunum yalnızlığımdan dahi çoğu şeyden zevk alıyorum hayatı seviyorum. Hayatın, ne olursa olsun yaşanmaya değer ve güzel bir şey olduğu kanısına vardım. Bu kanıya vardığımdan beridir. Hayat daha yaşanılabilir daha şükredilesi ve güzel gelmeye başladı.
Hiçbir şey asla planladığım gibi gitmez. Aksine normalde olan şeyleri dahi ben planladığım zaman tam tersi olur. Artık bu öyle bir boyuta geldi ki, çevremde farkında ve bir şey dediğim zaman direkt susturmaya yelteniyorlar. Ağzımdan çıkan tüm kötü şeyler olurda benim.😒 Öyle bir şansızlık işte, elimi neye atsam kuruyor desem abartmam bence.😒 Bu yüzden plan falan yapmıyorum, sinirim bozuluyor çünkü. Hayatın sunduklarını alıyorum ve geri çekiliyorum, tamamen akışa bıraktım kendimi. Az da olsa kabulüm aslında ama sürekli aynı şey olunca haklı olarak elini ayağını çekiyor insan...🤷♀️
Hayır, üniversiteden mezun olur olmaz atanma hayalim vardı. maalesef atama yok zaten gecikmeli mezun oldum 2017 den bu yana insaf yani hiç mi doğru düzgün atama olmaz. Puan yapamayıp atanamasam sorun bende der kabul ederim ama puan var atama yok anasını satayım.
Hayat tamamen planladığım şekilde değil kim tamamen istediği hayatı yaşıyor ki? Hepimizin eksik şeyleri var kimisi para ister parayı bulamaz kimisi sağlık ister bulamaz kimisi de sadece huzur ister ama yanında bile geçemez. Hayat çok inişli çıkışlıdır mutlu olmak için bence beklentileri çok Yüksek tutmamak lazım başka türlü mutlu olmak zordur. Azimli olmak ve makul hedefler belirlemek bence mutlu olmanın önemli adımlarından biridir. Hayat tamamen istediğim şekilde değil biraz farklı olsun isterdim ama buna da şükür en azından sağlığım yerinde.
Kimse günün saatlerini belli bir plana oturtsa bile hayatı planlı yaşayamaz. Çünkü hayatın sana ne getireceğini bilemezsin. Düşün ki adamın on milyonarca dolar değerinde fafrikaları varken ve yeni yatırımlar planlarken bir depremle tamamen sıfıra inebiliyor. Ya da harika giden bir ilişki var, evlilik planları yapılmış, eşyalar, gelinlik, balayı oteli bile ayarlanmışlen düğüne 2 hafta kala bir kavga ve bir bakıyorsun evlilik iptal.
Olanlar her zaman planlarımıza göre ilerlemiyor.. Hayatın planları bazen bizimkilerden daha iyi çıkabiliyor.. İnsan ne kadar çabalarsa çabalasın bazen kader dediğimiz olay devreye giriyor.. Fakat ben asalak gibi davranıp kenardan hayatı izlemeye karşıyım.. Plana göre olmasa da en azından gidiş yolunda ölmek var.. Benim için hep böyle oldu.. Keyifli geceler..
Bu ay gelen geçen yalan hukuksuzluk dolu bir sürü işe imza attı. Rusya sanki bana savaş açtı haberim de olmadı. Hiç ummadığım yerdeyim. Problem değil, nece insanlar gördüm. Nece haklarım gasp edildi, yaradan misliyle getirdi teslim etti. Yukardaki büyük, ölsen de ölmesen de.
Allah’a sonsuz şükürler olsun. Bir yıl içinde ufak tefek sapmalar olsa da tıkır tıkır ilerliyor. Bu sürekli böyle işlemez belki ama şu an için her şey yolunda şimdilik..
Hep daha iyisi var, bunu her zaman biliyoruz. Bir de kendi elimizde olanı görsek ve bunun hakkını versek nasıl olur? Her şey illa bir başarı hikayesine dönüşmek zorunda değil! Sabah kalktığımızda iyi hissedip günün kalanıyla boğuşmak yerine onu yaşamayı seçiyorsak geleceğe en büyük yatırımı yapmışız demektir.
Hayal ettiğim gibi olmadı birçok hatalar ve dersler çıkardım ama şu ki çıkardığım derslerden hatalar yapmaya devam ediyorum pişmanlık şu an hayatım ve 20 yaşındayım