HASTALIKTAN KURTARAN
DEPRESYONDAN ÇIKARAN
Çalışma isteği getiren
HAFIZAya bedene sıhhat, kuvvet ve
GÜZELLIK veren öneriler
1. Erken yatmak gecenin ilk vakitleri uyumak MELATONIN HORMONU
2. Seher vakti uyanık olmak (ozon terapi)
Ve Bu vakitte süt içmek (mümkünse keçi sütü; müthiş inatçı bir çalışma istegi uyandırır.
SAAT ON YATAĞA KON
SAAT ÜÇ YATAKTAN UÇ !
Günün ilk ve son saatleri uyanık olmak
Öğlen yarım saatçik de olsa uzanmak müthiş dinamizm verir ömre ömür katar...
3. Kahvaltıdan yarım saat önce bir tatlı kaşığı hakiki bal ile 21adet çörek otunu ağızda süper çiğnemek
4. Saçlara ayda/yılda bir KINA yakmak
baş derisinden böbreklere kadar derin bir temizleyicidir. Saçları canlandırır gürleştirir uzatır parlatır koyulaştırır. Sivilce yara vs iyileştirir.
Kınataşı kimyasaldır uzak duralım derim.
Hz peygamber siyah renk boyalardan sakındırmış diğer renk boyaları tavsiye etmiş kendileri de kınayı tercih etmişlerdir.
5. Abdesti soğuk suyla ve güzelce almak
Ağız içine dişlere diş etlerine sağ elin üç parmağı ile masaj yapmak
Özenle abartılı ağız
Calkalamak MAZMAZA
Buruna suyu yakacak şekilde derin çekmek iSTiNŞAK
Abdestten sonra ayakta sadece üç yudum su içmek ZEMZEM hükmünde wink ifade simgesi
6. Rüku ve secdede uzunca dua etmek
7. ARA ÖĞÜN OLARAK SÜPER DESTEKLEYICI ALTERNATIFLER
Ara öğünler biraz acıkınca, yemeklerden bir iki saat önce olmalıdır. ibni sina en zararlı şeyin yemek üstüne yemek olduğunu belirtir. hz peygamber sas efendimiz de acıkmadan yemez tam doymadan kalkardı ve tıka basa doldurulan en kötü/zararlı şeyin karın olduğunu söylerlerdi.
Hergün bir menü
asla iki menü aynı anda olmamalı
A
bir ya da üç ama aynı meyveden mevsiminde taze ve çürüksüzünden yemek
Haftada bir meyve kokteyli olabilir ama asla hergün olmaz
B
On adet badem yemek
Müthiş Hafıza gücü sağlar
C
21 adet kuru üzüm
Zeka ve cilt güzelliği
Kan ve can verir
D
Üç adet kuru incir, içinde Ceviz
Süper IQ
E
Melisa Çayı (huzur verir)
F
Karabaş otu Çayı (beyin süpürgesi)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu testin adresi var mı? Ben de depresyonda hissediyorum kendimi.
112 Yorumla
Soran+1 yılm.kadin.mynet.com/.../...presyon-dereceni-olc.html kadınlara yönelik gelebilir
- +1 yıl
depresyondaymışım. :(
Soran+1 yılHosgeldin aramıza bro :) ne olacak bizim haller
- +1 yıl
bilmiyorum ki :( çok kötü...
Soran+1 yılSenin yasın daha cok kücük , sınava hazırlanıyorsun değil mi
- +1 yıl
Evet. Mezun olarak çalışıyorum. Ama benim sorunum sınav filan değil tam olarak kendimi çok eksik hissediyorum hayata karşı.
Soran+1 yılO yaslarda herkes kendini biraz boşlukta kalmıs ve zorluklara karsı göğüs gerebilecek mi yoksa pes mi edecek ikilemini yaşar. Zaman geçtikce geriye dönüp bakacaksın ve bircok hata yanında derin tümseklerin üzerinden nasıl sekip kurtuldugunu farkedip şaşıracaksın. Cok klişe ama hayatında keşkelere yer vermeden yasa , bir dakikanın bile dönüşü yok. Cok değil senden 2 yas büyüğüm ama senin yaslarına dönmek için herseyimi verirdim , tabi bu aklımla :)) abla tavsiyesi olarak gör bunları , iyi geceler
- +1 yıl
Teşekkürler abla. :))
- +1 yıl
Bende katıldım teste depresyonda cıktı aga ya mutsuzluk umutsuzluk ve birilerini görmeye tahammulüm yok vss. Öyle gibi ama
+1 yılBnce 'depresyon' insanların bilinç altının bir oyunu-,- sadece ölmüş gibi hissedersiniz ve bu durum sizi günden güne mahveder.. cok ii biliyorum en yakın arkadaşımda böyleydi bnce insanlarla konuşmaya çalış, yüz yüze olmasına bile gerek yok ilk başlarda mesajla konuşablrsn sonra insanların seslerini duyarsın ve sonra alışabilirsin böle bir kaç insana eğer hiç birini yapamıyosanda çok kalın bir defter al ve her bir sayfasında insanları anlat, nasıl oldukları, nasıl davrandıkları, ama kendinden bahsetme, insanlardan bahset hayal dünyan nasıl insanlar istiyor? bunu düşün daha sonra bir gün karar ver ve baştan sona oku yazdıklarını ve çevrendekileri bir düşün kimlerin hayal dünyandaki gibi olduğunu ve o insanlarla konusmaya çalış ama eğer yapamıyosan da sürekli ark edinmeye çalış mesela yaşadığın şehirde bir cafeye sürekli git ve orda sürekli gördüğün insanlarla sohbet etmeye çalış ama eğer bunların hiçbirini yapamıyorsan hemen yerinden kalk! bir duş al ve kendine istediğin gibi bir makyaj yap ve kendi şehrinde bir yabancı ol gitmek istediğin her yere git ve bir defter tut son olarak insanlarla konuşamıyorsan kitaplarla ve defterlerle konuşabilirsin..:)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaçıkcası çok detaya girmek istemiyorum ama buraya kadar gelip sorunlarınla tek başıma hep mücadele ettim dmeişsin ailendende uzak olduğun için bu durumda büyük bir devlet hastanesinde hiç olmazsa bir psikoloğa vs gidebilirsin sonuçta biz burdan sadece yazdıklarınla bir yere kadar yorum yapabiliriz...
depresyona gelince Allah akıl fikir versin diyorum pek çok test var sen kendi kafana göre testin sonucunda depresyonda çıkmışım deyip kendini depresyonla ilan edemezsin o zaman doktorlara ne gerek var testi çöz sorunun ortaya çıksın. lütfen mantıklı olun böyle bir saçmalık yok. bilim böyle bir şeye tanıklık etmedi.
yaşadıkların ağır gelmiş olabilir normal ve anlattıkların sıradan şeylerde değil sorunları çözemiyorsan dışarıdan gerçekten bir yardım almanı öneririm en azından bu alanda bilgili biri kendi başınada neler yapabilcen konusunda hiç olmazsa doğru bilgileri vericektir. eğer gerçekten depresyondaysan bana söylenilen kişini bunu kendi kendine kolay kolay atlatamıca çünkü depresyon gerçek anlamda sıradan bir şey değil.
umarım istediğin hale en kısa zamanda dönersin00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
119Cevap
Bu durumu ben de baya ciddi yasadim. Hic arkadasim kalmadi senin gibi cevreden soyutladim kendimi telefonumdaki bütün numaraları sildim - ki hala hic numara yok - kisacasi her şeyden vazgeçtim. İntihar bile düşündüm. İnsanlardan nefret ediyodum çünkü hepsi sahteydi. Sonra sunu farkettim , kimse bana dünya güzel bir yer dememisti ki. Herkes gerçekçi olmak zorunda değildi. Herkes iyi olmak zorunda değildi. keşke olsaydi ama değildi işte. Herkes birbirini sadece isi düştüğünde kullanıyordu. Ben bunu farkettim ve artik takmamaya basladim yani anlarsin iste insanları eskisi kadar umursamamaya. Yapilacak 100 şey listesi gibi bir şey hazirladim. Mesela ağaç diktim benimle birlikte büyüdü. Onunla sohbet ettim. Sonra bir roman yazmaya basladim. Kahramanina içimde kalan her şeyi yasattim. Bir gün seçtim ve o gün benim özel günüm oldu o günü kutladim. Benden başka kimsenin bilmeyecegi bir müzik yaptim kimseye bunu söylemedim bana deli dediler falan filan. Lafin özü artik insanlardan umudunu kes. onlar senin istediğin gibi saf ve temiz olamazlar. Sen, ben ve bizim gibi 1400 lu yillarda yasamalari gerekenler 2000 lerin insanlarıyla baglantiyi kesmeli. Diğer canlilarla ve ya cansizlarla ilgilenmeli.
40 YorumlaMerhaba..
Yıllar gectikce, öncesinde bize inanılmaz keyif veren ufak şeyler bir bir keyif vermemeye başlıyor.
Çocukken kola ictiğimizde boğazımız nasıl yanardı hatırlar mısın?
Hatta sonra yanlışlıkla burnumuzdan gegirince gözlerimiz dolardı.
Şimdi ictigimiz kolanın bile tadı yok.
Düşünsene en basit kola bile değişmiş, ne ayni kalabilir ki...
Gerçek arkadaşlıklar gittikçe tükenir, sevgiler aşklar dilde kalır,
İnsanlar olmadıkları insanlar gibi hareket eder olmuş.
İnan depresyonda olmamak depresyona girmekten çok daha anormal olmuş bu hayatta.
Mutlu hissetmek için, sana verebileceğim en güzel tavsiye birilerini mutlu etmen olur.
Hele hayvanları mutlu etmek kadar keyif veren başka birşey yoktur. Çünkü zaman ilerledikçe yapaylaşan dünyamızda geriye temiz ve saf sevgi sadece hayvanlarda kaldı..
Yurttan çıkarken, kahvaltıda çaktırmadan cepledigin, salamları al yurdun önünde bir kabin icine koy bu bile hafifletecek seni.
Aslında bende pek farklı sayılmam ya.. Bakınca kendi tavsiyelerime, kendi sökügümü dikemedigimide görüyorum.
Hayırlısı.
mesaj atmadım, yüzlerce mesaj atılmıştır yanlıs anla istemedim.
Konuşalım.00 YorumlaBakın web sayfalarındaki testleri kast ediyorsanız bu durum hasta olduğunuzu doğrulamaya yetmez. Bu uzman bir hekim kontrolünde alınan karardır. Tedavisi de bir hekim tarafından yapılabilir. Depresyon kişiye hekimin önereceği tavsiyelerle tedavi edilir ve gerekirse ilaç tedavisi de uygulanır.
Günümüzde sosyal hayatta meydana gelen değişimler bir çok insanı etkilemektedir. Beslenme şekli, çalışma hayatı, hava durumu, toplumda gerginlik yaratan ve toplumu derinden etkileyen vakalar, gelir durumu gibi gerek kişiye gerek topluma özel durumlar bireyi ciddi anlamda etkiler. Günümüzde olumsuzlukların artışına bağlı olarak depresyon adlı duruma daha sık rastlanmaya başlanmıştır.
Ruhsal durum bedensel duruma göre daha uzun bir sürede iyileşme gösterir. Örneğin bir trafik kazasında sevdiklerini kaybeden ve kendi yaralı olarak kurtulan birini ele alalım. Bedensel iyileşme süresi ortalama altı ay olsun. Ruhsal iyileşme süresiyse neredeyse 2 yıldır. Bu bir genelleme ve ruhsal sorunların daha uzun vadede iyileşeceğini ifade etmek adına kullandım!
Ruhsal bozukluklara neden olan durum neyse o kalkmadan tam bir iyileşmeden söz edilemez. Örneğin;Çevresi tarafından etkilenen ve çevresindeki insanlardan zarar gören biri istediği kadar ilaç kullansın. Hayatında sosyal değişiklik yapmadan kesin bir iyileşmeden söz edilemez. Yani tedavi sizi rahatsız eden durumun ortadan kalkmasına yönelik olmalı ve bu süreci rahatlatan ilaçların kullanımında bir sorun yoksa kullanılmalı!
Kişinin doktoru bir bakıma kendisi olmalıdır. Sözün kısası soru şu;Beni ne rahatsız ediyor ve ne yapmalıyım sorusunu aklınızdan çıkartmayın!!!00 YorumlaPeki dsotum önce işe depresyonun ne olduğunu ögrenmekle başla. Oku bakayım neymiş. Sonra gerekirse antidepresan almalısın. Durumunu bilemedigim icin bisey diyemem ona doktorun karar verecek. Devam edelim. Düsüncelerinin ne kadar ö emli oldugunun farkina varmalisin. Dusunce degisirse hayatin degisir. Bunu kendin basaramiyorsan terapi destegi cok iyi gelir. Ama diyeceksin ki öğrenciyim seansalar pahali. O zaman pdr gibi bolumlerin son sinif ogrencileri ucretsiz danismanlik veriyor ki sinifi bitirebilisin. Boyle bisey bulabilirsin. Bak ben nasil yendim. Oncelikle mp3umdeki tum slow sarkilari sildim ve yerli yabanci ne kadar hareketli ssrki varsa indirdim hep onlari dinledim. Huzunlu seyleri filmleri kitaplari anahaber bultenlerini herseyi uzun bir sure hayatimdan cikardim. Beni uzen insanlar da dahil. Koyu renk elbiselerden de vazgectim ve renkli seyler giymeye basladim. Bu bir mucadele ve eger icinde bunlari yapacak enerjin yoksa buna ragmen yapacaksin ki kazanasin. Bak 8 saniye diye bir film vat sinemada izle. Erdal demirkiranin ben dunyanin en akilli insaniyim diye bir kitabi var oku. Doktorundan memnun degilsen degistir baska doktora git. Hayat senin ve sen sanatcisisin hayatinin ozgurce sekillendir onu.
00 Yorumlaarayış içine girmişsin... her insanın taşıdığı ruh belirli dönemlerde bunalır ve sıkılır ona (kendine) bu dönemlerde hususi alaka göstermen gerekecektir. herkes böyle dönemlerden geçer ancak farklı zamanlarda geçer ve sonuc birbirini tutmaz cunku kişisel gelişim hususlarında cok yetersiz bir toplumuz. adına depresyon denilen bir cok şey var ve aslında bahsolunan sey ile alakası olmayan... genc jenerasyonu incele 1995 sonrası... onlarda bu hal daha fazla var... özüne in buna seyr-i enfusi denilir manası içe yolculuktur. insanda kainat gibi 3 boyutlu bir varlıktır (bildiğimiz 3 boyut değil) ve buna ulasmanın yolu "V" seklinde öze, hakikate inmektir. sana bir ipucu ; kendine itiraf etmekten zorlandıgın seyler ile basla buna ve sana hos gelmeyen örneğin söylediğin bir yalan varsa bunun yalan oldugunu itiraf ederek basla bu vb seyler kendini daha iyi hissetmek adına atacagın ilk adımlar olacaktır sonrasını kendin bulabileceksin eminim yok bulamadın biz burdayız elimizden geleni yaparız. söz konusu insandır ve bir insanı kazandırmak , kazanmak en mühim iştir... :)
00 YorumlaSeni bu duruma getirecek bir takım olaylar veya düşünceler olması gerek. ya da daha önceden takıntı, veya problemler. Öğrenciyken benzer durumda bir arkadas ile uzun zaman uğrasmıstık. Arkadas mutlu, neşeli, ve dostcanlısı idi, En sonunda girip çıktığı dersler, sınavlar, ve arkadaslarının küçüksemesi dalga geçmesi vs. sebepler yüzünden, kimseyle konusmalaya basladı. En sonunda aynı odada kaldığımız icin, ailesine haber verdik. Ancak ilgilenecek sadece yaslı bir annesi vardı. Sonra arkadası doktora götürdük. Doktora muayene sonrası sorduk, arkadasımızın nesi var diye. Adamın verdigi cevap o benimle hasta arasında sizi ilgilendirmez olmuştu. l*n dedik adamla aynı yerde kaliyoruz. Bizi nasıl ilgilendirmez. Neyse verdigi hapları eczaneden aldık. Baktım adam ilaçlarıda içmiyor. Bunlar beni uyutuyor diye. Git gidi dahada kötüleşti. Yapman gereken, baska bir psikiatra gitmen, Mümkünse eğitimine biraz ara verip ailen ile vakit geçirmen, Ve bulundugun ortamdan biraz uzak kalman çok faydalı gelecektir. Ancak bazı psikolojik hastalıklar, için uzman desteginde ilaç tedavisi görmen lazım. Bunlarıda isini iyi yapan uzman kisilerden al. Gerekirse farklı doktorlara git. Çünkü durumu kavrayamayip sadece vitamin veren doktoru biraz düsünmek lazım.
00 Yorumla
+1 yıl1. bu sorunu bende yaşadım yaklaşık 2 ay sürdü. tavsiyem
Yükses sesle müzik dinle ve anlamsız olmasın seni derinden düşündürecek şeyler olsun ki beni en son depresyondan kurtaran şarkı listem şöyle
(Sagopa- Kendim için, Terapi, İki tanık, Benim hayatım)
2. Canın ne isterse onu yap ama ne yaparsan yap yatağa bağımlı kalma aç tv izle film izle çizgi film izle veya komedi şovları izle
3. çok fazla düşünme motoru yakarsın benim gibi benim sorunum geleceğimi düşünmekti.
4 yanında kim olduğu zaman mutlu olyorsan onunla ol ve aralıksız sohbet et ve dertlerini anlat yalnız kalmak istiyorsun çoğunlukla ama yapma zorla da olsa ortama gir
5. dua ve inancını lütfen kaybetme bu çok olacak ve çok direkden döneceksin şeytan vesvese verecek ama tövbe et besmele çek ( aşırı Dinci falan değilim ama dinime sahip çıkan birisiyim )
6. kafanı sürekli başka şeylerle meşgul et diyeceğım ama siz kızlar ne yapıyorsunuz bilmiyorum ben aralıksız 15 saat oyun oynadığımı biliyorum bu süre zarfında
ve 7 en sonuncusu pisikiyatriste git (iyi birisi olsun lütfen ) içindeki herşeyi anlat bana 3 tane ilaç verdi sakinleştirici ve uyutucu ama çok fazla bağımlı olma lütfen kendini çok kaptırma ilaçlara :) herhangibir bişey olursa da yaz depresyonun en ağırını ben çektim iş okul ev aile ve arkadaşlarım yüzünden. sağlıcakla kal02 Yorumla- +1 yıl
Bende ayni hissediorum gelecegime karsi cok endiseliyim.
- +1 yıl
çok takma dediğim gibi o düşünce geldiğinde kafanı başka şeylerle meşgul etmeni tavsiye ederim yoksa durduramıyorsun kendini.
+1 yılTükenmişlik sendromuna girmişsin sen, Çık ordan çabuk
***Tükenmişlik Sendromu bir hastalık ve sistem sorunu olarak ele alınmalıdır.
Doktor kontrolünde rahatlatıcı ilaçlar ve antidepresanlar alınabilir.
Sendromdan kurtulmak için hem bireyin hem de çevresinin aynı anda çaba göstermesi gerekir.
Sendroma yakalanan kişinin bir süreliğine izin alması ve iş ortamından uzaklaşması gerekebilir.
İşe yeniden döndüğünde yoğun tempoda asla çalışmaması gerekir. Çünkü bu sendromun yeniden meydana gelmesine zemin hazırlayabilir.
Kişi, yavaş yavaş kısa ve sık molalar vererek işine yeniden adapte olmadır. Sendroma yakalanan kişinin hobilere yönelmesi, vaktini arkadaşlarıyla, sevdikleriyle ve ailesiyle geçirmesi psikolojik olarak iyi hissetmesine olanak tanıyabilir.
Kişi sendroma yakalanmadan önce neyi iyi yaptığına inanıyorsa o alana yoğunlaşmalı ve kendisinin de başarılı işlere imza attığını görmesi gerekir. (alıntıdır)42 Yorumla- +1 yıl
Meyem uzerli.!
- +1 yıl
Kanka nasıl çıkılıyor? Dolmuşluk sendromu var mı ki tükenmişlik sendromu olsun? Ben tam o dediğin köydenim...
Şimdi öncelikle şunu söylüyim bu aslında bir hastalık değil hersey senin elinde bunu unutma kesinlikle, ailenden ayrılınca doğal olarak bütün sorumluluklar senin elinde oldu bir sıkıntın olduğunda yanında destekci göremedin ki burada ailene anlatmasan bile onların yanında olman yeterli olurdu, bu sorumlulukları en sıkıntısız haliyle atlatan ya da atlattığını sanan insan zaten her konuda gamsız insandır, yani bu durumda senin bu halin cok normal, simdi senin bu psikolojiden kurtulman için yapman gereken müzik kursuna gidebilirsin, spora gidebilirsin, haftada 1de olsa bir kursa giderek farklı arkadaslar edinerek kafanı dağıtmana yardımcı olacaktır + en önemlisi Allaha Şükür'ünü eksik etme her halinle iyisiyle kötüsüyle ne istersen ondan iste duanı eksik etme huzur islamın duaların sûre lerin içinde unutma... Ben böyle atlattım allah seninde yardımcın olsun
10 Yorumla
+1 yılHepimizin başına bu tip durumlar gelmiştir, benim de geldi zamanında. Bu durumdan çıkmanın tek yolu yine kendinden geçiyor sayın gizli kullanıcı:) Nasıl diyeceksin? Öncelikle olabildiğince dışarıda, arkadaşlarınla vakit geçirmeni öneririm. Evde ya da yurtta yalnız takılmamaya özen göster bir müddet.
Arkdaşların eğer yurtta oturmaktan yanaysa daha çok, dışarıda yapabileceğin aktiviteleri gözden geçir. farklı kurslar, yeni uğraşlar. Böylelikle hem zamanını doldurmuş olursun, zaman ansıl geçiyor anlamazsın, hem de yeni insanlar tanırsın.
Benim şu an haftam o kadar dolu ki, nasıl geçiyor bilemiyorum:) hangi şehridesin bilmiyorum ama İstanbul bu etkinlikler için tam bir derya.02 Yorumla
Soran+1 yılAnkaradayım , yapacak pek birsey yok :/
- +1 yıl
Ankara da olmakla bence çok da şanssız sayılmazsın ;) bir sürü imkan var ankarada da..
Hele devlet tiyatrolarının Ankara oyunları harika oluyor. Bilmiyorum tiyatro seviyor musun ama onunla başlayabilirsin. Üniversite döenminde ev arkdaşlarım sevmezdi tiyatroyu, ben kendim giderdim arasıra tek başıma:) çok güzel dostluk yapar tiyatrolar haberin olsun ;)
bir dans kursuna başlayabilirsin, ankarada oldukça fazladır. turk sanat müziği koroları oluyor, çok eğlenceli, deneyebilirsin.
Hiç evde durma demiyorum ama dışarda daha çok zaman geçri. Evde olduğunda da seni keyiflendirbilecek dizilere yönel dedim. kardeş payı bunlardan biri meselai yatarken izle.
Bir dizi daha takip et yanında, bu da yabancı olsun. breaking bad oalbilir, fargo oalbiilir, house of cards olabiliir, game of thrones oaliblir vs vs. Bir sürü imkan. keşke benim de zamanım olsa ben de başlasam, aslıda bugün başlamayı düşünüyorum birdiziye de bakalım:))
Kişilik & Karakter konusunda 314 cevap paylaştı. Allah yardimcin olsun... Bazi insanlar Namaz kil, Kuranla tedavi ol demisler.. Tamam güzel bir tavsiye fakat insanin Depresyonu ilerlediyse, bunalimin dibindeyse yemek yemeyi, yemek yapmayi unuttuysa hayattan kendini soyutlayip herseyden uzaklasip isteksizlik olustuysa, Namaza`da istek duyamaz... Kendisini aklini veremez... Ilk önce az bucuk nesesini ve eski haline biraz dönebilmeli ki Namaza Kurana dualara yönelsin... Önce güzelce bir doktor arastir ona git sonra kendinde bir degisiklik ilerleme hissedince, Namaza yönel, Sabah Namazini aksatmaa en güzel huzuru orada bulacaksin.. şu an benimde senin gibi sorunlarim var.. Ben Namaz Dua`ya yöneldim fakat eskisi gibi huzur bulamiyorum birsey anlamiyorum yaptiklarimdan, Psikolojik destekte almayi düsünüyorum.. Eski nesem öylede geri gelmiyor... Hic bir sey mutlu etmiyor... Sende önce bir doktordan psikolojik destek almayi dene, Allah hepimizin yardimcisi olsun... Hayat insanlar kimi Depresyona sokmuyor ki...
10 Yorumlaşu an sıkıntı yaşamıyorum çok fazla ama o teste göre bende depresyondaymışım. İnsan psikolojisi müthiş bir şey var ya o psikyatristin verdiği vitamini iyi olacağını düşünerek içseydin büyük ihtimalle bu ruh halinden kurtulacaktın :)
Evet sıkıntılı günler geçiriyor olabilirsin aileden uzak kalmak en büyük sıkıntı aslında ama bunlar aşılmayacak problemler değil. Arkadaşlar dini yönden tavsiyeler vermişler bende onlara katılıyorum. Ek olarak da ne olursa olsun niyetin iyi ve temiz olsun. Hayata pozitif bakmaya çalış eskisi gibi.
Tabi unutma ki kimse yoksa da yanında Allah var. O'na sığın. Eğer buna rağmen devam ederse psikolojik destek alman lazım. Ailenin yanına git ya da onlar gelsin birkaç günlüğüne. Değişiklik iyi gelecektir. Umarım iyi olursun00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 462 cevap paylaştı.
+1 yılDepresyondasınız
Hayatınızı, kendinizi mutsuzluğa ve umutsuzluğa kapatarak geçirmeye mi karar verdiniz? Deoresyondasınız, hiç bir şey sizi mutlu etmiyor. Etrafınızda kimseyi görmeye tahammülünüz yok. Ancak yaptığınız soyutlama eylemi sadece kendinize verdiğiniz bir zarar. Etrafınızda sizi seven onca insan var ve siz kendinizi hepsinden geri çekiyorsunuz. Mutlaka bir uzaman ile görüşüpm destek alın ve mutlu olmanın aslında o kadar da zor olmadığını unutmayın
diyor bana hiç bilmiyordum. sıkıntı şu ki doktoru görmek bile istemiyorum. herkesten de nefret ediyorum00 Yorumla
+1 yılDepresyondayken ilac tedavisi uygulanması yanlıs geliyor bana. 2 sene once basladi bende. Ilk olarak asabi bir insan oldum. Sonra tamamen tepkisiz. Tepkisiz kaldigim icin olaylara vucudum bana tepki gostermeye basladi ve zor bir donemden gectim. Psikolojik tedavi gordum. Ama kullandigin o ilaclar sadece o ani kurtariyor duzeltmiyor. Acikcasi o animda kurtulmadi. Okulu biraktim herseyden uzaklastim. Sinir krizleri baslamisti. Sonra dusundum ve kendime iyi gelecek kisi yine benim dedim. 1 yil boyunca cok guzeldi. Gecen yaz bir kac olumsuzluk yasadim beni cok fazla yipratti. Intihar girisiminde bulundum. Ve sonuc olarak okulu tekrar biraktim. Sadece calistigim zamanlarda kafam dagiliyor. Mutlu olamiyorum zaten ama en azindan calisinca dusunmeye ve ya kendimi kapatmaya firsat birakmiyorum
00 YorumlaBende ilk kez ailemden ayrıldım bir aydır görmüyorum en yakın arkadaşından bile sıkılır oldum. Bende psikologa gittim. İlaç sakın kullanma bu geçici bir durum. Canın istemeyebilirler ama biraz kendini zorla sevdiğin veya rahat hissettiğim bir arkadasinla haftasonu gez dolaş. Hobilerine yönel. Spor çok işe yarıyor. Yalnız olman daha iyi ailenden de uzakta olduğun için birisiyle yakın olsanda bir süre sonra mesafe koyarsın. Hemen geçmez bu durum ama düzelecek. (Sherlock ve Person of interest izle vakit geçer bir dizi edin kendine)
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle ilaçlar kesinlikle çözüm değil
aşırı dozda yan etkisi olmakla birlikte sorunu tamamen ortadan kaldırmıyor
Size tavsiyem Namaz kılmaya başlayın!
dini gereklilikleri araştırıp yerine getirmeye
çalışın !
dini gerezillikler üzerinde araştırmalar yapıyorum ve görüyorum ki
dinin yasakladığı şeyler insana hem sağlık açısından hem ruhsal açıdan zarar veriyor
hemde dünyaya geliş zamanımızın dışına çıkmış oluyoruz!
bir tavsiye daha: DR. SITKI ARSLANHAN ın
konuşmalarını dinleyin
ve genç beyin dergisini takip edin...00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 683 cevap paylaştı. Dönemsel depresyon geçirdiğinizi düşünüyorum. Spora başlayın öncelikle, bu gerçekten depresyondan çıkmaya çok yardımcı. Beslenme ve uyku düzeninize dikkat edin. Çok yağlı, unlu yiyeceklerden uzak durun. Uyku saatleriniz belli olsun ne az ne çok uyuyun. Eski hobilerinize zorla da olsa tekrar başlayın bence zamanla istek oluşacaktır içinizde. Arada yalnız kalın, içinizden geliyorsa ağlayın. Depresyondan çıkmanın yolu ne yalandan yaşamaya devam etmek ne de kendini eve kapatmaktır. İkisini de dozunda yaparsanız kurtulacağınıza inanıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen askerde psikolojik tedavi görmüştüm. En uzman psikologlara gittim terapi gördüm, çeşitli ilaçlar da içirmişlerdi; hiç birinin faydasını görmedim. Askerlikten sonra kendimi dine verdim; dini kitaplar, ibadetler derken düzeldim. Artık depresyon sorunum yok.
Namaz kılmayan, Allahı zikretmeyen hiç bir kalp gerçek huzura erişemez.120 YorumlaBen genelde kendimi kötü hissettigimde hep daha kötü durumda olan insanları düşünür ve şukrederim açıkcası hayatla barışık olmak lazım azimli olmak lazım hırslı olmak lazım. İnsan oglunun yapamayıcağı hiç birsey yoktur yeterki azim olsun. Bende çok kötü günler geçirmiştim önceden ama şimdi hiç birşeyi kafama takmıyorum :)) Yatarken ne tür muzikler dinliyorsun veya böyle bir alışkanlığın var mı okudugun kitaplar ne tur kitaplar? Arabesk dinleyip uyuyan insanların sabah kalktıgında ruh halinin çok değişik olduğunu biliyorum bizzat denedim :)) ve yıllardır arabesk dinlemem dinlersemde ortama ayak uydurmak için dinler ve kötü şeyler düşünmem açıkcası. Yani ilaç falan hikaye sen kendi kendine yardım ediceksin hersey senin elinde.
00 Yorumla
+1 yılSen, o kadar çok acı çekmişsin ki, acılarının sebeplerini unutmuşsun, acıların devam ediyor. İlk olarak o internetteki aptal testleri de sonuçlarını da unut, uzman ne dediyse ona odaklan ama 20li yaşlarda beynin yapısı gereği seretonin, melantonin ya da dopamin üretimleri değişir. Uykuna ve beslenmene bağlı olarak normal bunlar, sorun: eğer bu durum devam ederse başlar ! Burdan işine yarar bişiler yazabilmek zor ama şimdilik Mehmet Barış Muslu'nun Beynine Format At adlı kitabı önerebilirim. Kafandaki adını koyamadığın gerçeklerin bazı cevaplarını oradan alabilirsin. Ve kendi kendinle başbaşa kalmamaya çalış.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu tür testlere inanma bence canım doktora gidip öğrensen daha iyi olur senin için. bende depresyondayım herkesten herşeyden kendimi soyutladım istediğim bölümü kazanamadım öğretmen oldum ama yapamadım ve istifa ettim hala başaramadım mutluluğu yakalamayı başka bölüm okuyorum ama olmuyor çünkü içimde istek kalmadı kendimi artık benden geçti gibi hissediyorum.28 yaşımda esmen 60 yaşında bir kadının hayatını yaşıyorum. 6 yıldır erkek arkadaşım bile yok bu sebep ile. allah yardımcın olsun ben başaramadım umarım sen başarırsın.
00 Yorumlabir an ben yazdım sandım :) seni anlayabiliyorum ne kadar zor bir durumun içinde olduğunun da farkındayım. insan kendini o kadar yalnız ve mutsuz hissediyor ki o zamanlarda , bunu kımseye anlatamıyorsun. kimsenin seni anlamadıgını düsünüyorsun aılen uzakta diye onlara da birsey söyleyıp üzmek istemiyorsun.. bu yuzden senı cok iyi anlıyorum neler hissettigini de tabi.. ama sana tavsıyem kendını dıs dünyadan soyutlama böyle yaparsan cıkamazsın depresyondan.. sevdıgın yakın hissettigin bir kac arkadasın vardır illaki onlarla beraber dısarıya cık gez kafanı dagıt.. günlük de tutabılırsın benım psıkologum önermıstı ve doga yürüyüşleri tavsiye ediyorum. sabah erken saatlerde cok iyi geliyor umarım sana da iyi gelir. bir de dua et tabi dua her kapıyı acıyor umarım en yakın zamanda kurtulursun sıkınıtılarından. özelden de yazabılırsın hıc sıkıntı degıl dınleyebılırım senı.
00 Yorumla
+1 yılbirilerine iyilik yapmak da insana iyi gelir faydali olmak yani. disarida yardima ihtiyaci olanlar var etrafimizda bile var aslinda onlar icin bir cikis kapisi olursan eminimki Allah da senin icin cikis kapilari yaratacaktir. bir de bu tur depresyonlar gecici sanirim cunku gecen sene bn de buna benzer hatta daha agir bir depresyon gecirmistim gecti cok sukur simdi daha hafif hidsediyorum. belki de biraz hayatina degisiklik ve renk katman gerekiyordur. duzenli bir spor ne bileyim bir muzik aleti calmak yeni arkadas ortamlari da saglar sana ve sanirim insan arada bir ortamini degistirmeli
00 YorumlaBu durumda kendini kesinlikle degistirmen icin bir kitap tavsiye ediyim: "Kendini Ateşle" bu kitabi oku cok kalin bir kitap da degil zaten kapak rengi turuncu sarimsi gibi bisiy. Bir de sarki oneriyim :) Sebnem Ferah - Sil Bastan :D insallah faydasini gorursun :)
20 YorumlaZamanında depresyondan kurtulmuş biri olarak sana tavsiyem kesinlikle antidepresan kullanma, vücudunda vitamin eksikliği var mı diye baktır hangi vitamin eksikse onu hap ile takviye et. Olumsuz her türlü haberden sakın, canının istediği ufak tefek şeyleri sonraya bırakma mesela canın tatlı çektiyse git al ye aklında kalmasın. Kafanı dağıtmak için bol bol sakin müzikler dinleyip azar azar kitap oku, çık dışarda gez hava al için açılsın. Biraz da sabredip hep olumlu düşünürsen şimdiden depresyonu yendin hadi geçmiş olsun. Daha fazla öneri istersen özelden mesaj da atabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılvalla ben bu aralar bunalımdayım üniversite bana göre ama bazen hocalar filan çok üstüme gelmeye başladılar sonra bir sürü dert filan kafayı yiyecem saçlarımda dökülmeye başladı stresten filan dün gece uykudan kalktım makinayla saçımı kestim filan ne yapacağımı bende bilmiyorum
10 YorumlaBence çok büyük değişiklikler gerekmiyor bana da aynısı olmuştu bir ara bence küçük değişiklikler yeterli örneğin; müzik zevkini değiştir dinlerken eğlendiğini düşündüğün müzikler dinle, komedi filmleri izle kahkaha atmak iyi gelir, takıldığın sosyla ağlarda bazı sayfalarda olumsuz etkileyebiliyor ya da okuduğun kitaplar felan daha çok eğlenceli kitaplar seç ama içinde aşktan çok eğlence olsun ve internette takıldığın yerlere dikkatlice bir bak belkide orda insanın içini sıkan ve düşüncelerini etkileyen olumsuz paylaşımlar vardır daha sonra ne bileyim arkadaşlarınla yeniden konuşmaya çalış isteksiz olsanda ortak konular bulmaya çalış yeni arkadaşlar edinmeye çalış, hergün dışarıya çık biraz hava al kendini süsle şımart felan bence bunlar iyi gelir biraz açılırsın =)
00 Yorumla
+1 yılMynetten vs aldigin önerilerle kendine teşhis koyamazsin. evet birçok seyden bikmis, yorulmuş olabilirsin ki bu sehir disinda yasayan biri icin gayet normal. buna bilimsel teşhis haricinde ordan burdan araştırarak depresyon denmez. bu senin hastalık aradığının bir göstergesidir. boyle yaparak kendini daha cok birakirsin ve olmayan seylere inanmaya başlarsın. bence bir uzmandan yardım almalısın eger sonuc dogru ise bile bu bir uzman tarafından yapılmalıdır.
00 YorumlaCanim geçmiş olsun bu çok kötü bir hastalıktır. Ben bir yıl tedavi gördüm allah kimseye vermesin. Çeken bilir. seni ne mutlu yapıyorsa onunla ilgilen! Hayatında canını ne sikiyorsa az da olsa firlat at hiç düşün me acıma ve bol, bol doğaya çık gez ilaçlarını, da eksiltme inşallah iyi olursun imkansız hiç bir şey yoktur bunu unutma!
00 YorumlaMerhaba bunu okuyan kişi
Aslında depresyonda felan değilsin. Sadece hayatında yapacak birşeyler kalmamış senin. Hep kitap hep okul. hep yurt olmaz. Bir gün as derslerden birini git sinemaya film izle. ya da gez dolaş hiç bilmediğin yerlere gidip kaybol sonra yolunuda bul. Veya sana tüm bunların gelişi güzel yapıldiğı farklı bir yöntem önereyim. Aşık ol. Evet yanliş duymadin senin ruhun Aşka susamış ondan bu hoyrat esmelerin.
Sevgilerle bir dost.01 Yorumla- +1 yıl
bende gördüm o ilacıda yok öyle birşey
+1 yılHayatınızı, kendinizi mutsuzluğa ve umutsuzluğa kapatarak geçirmeye mi karar verdiniz? Deoresyondasınız, hiç bir şey sizi mutlu etmiyor. Etrafınızda kimseyi görmeye tahammülünüz yok. Ancak yaptığınız soyutlama eylemi sadece kendinize verdiğiniz bir zarar. Etrafınızda sizi seven onca insan var ve siz kendinizi hepsinden geri çekiyorsunuz. Mutlaka bir uzaman ile görüşüpm destek alın ve mutlu olmanın aslında o kadar da zor olmadığını unutmayın..
cut diye oldugum durumu anlatmis..00 Yorumla
+1 yılevet depresyona girmissin cunku o kadar cok para, bos zaman ve bol insan verdiler ki artik onlarla ugrasmaktan yoruldun bende senin gibi olmaya basliyordum ki farkettim de okul bitiyor dedim..
ilk once staj arastirdim baktim bulamiyorum l*n nasil olur hani ben is bulucaktim dedim bir baktim ki eksigim cokmus. o gunden beri mezun olmadan is bulayim ne olur derdindeyim hem yeni ortamlara giriyorum hem de kendime birsey kattikca mutlu oluyorum.00 YorumlaDepresyon öyle saçma bir testle belli olmaz , kendinin ve etrafındaki insanların hakkında gözlemleri varmı? yeme içme alışkanlıklarında değişme - iştahta azalma ya da aşırı yeme , kilo alma kilo kaybetme , çok uyuma ya da hiç uyuyamama , kendini insanlardan soyutlama , asosyalleşme , sorumluluklarından uzaklaşma , mutsuzluk, durduk yerde ağlama sızlama , hatta intihar eğilimi varsa.. depresyondasın.. Doktora git bir antidepresan yazsın , onu kullan ve bolbol Allah'a dua et..
00 Yorumla
+1 yıliçinden birşey yapmak gelmediğini anlıyorum ama genede bol su ve yürüyüş 1 hafta dene sonuç alacaksın. eğer durum seni çok zorluyorsa psikologla görüş emin ol rahatlarsın, bak psikiyatrist demiyorum psikolog diyorum çünkü psikiyatristlerin çoğu baş ağrısı için içilen ağrı kesici gibidir ağrıyı keser nedenini çözmeye bakmazlar pek sadece ilaçlara sararlar insanı. Ama bir psikolog seni detaylı dinler ve ilaçsız çözüm bulur bu daha sağlıklı
00 Yorumla
+1 yılbunu çözmen için ilk önce sorunun kaynağını bulman lazım. antidepresan falan sakın kullanma, bir alışırsan bir daha bırakamaya bilirsin. ve kendine bir uğraş bul (part tame bir iş, bir sevgili veya kafanı meşkul edecek bir hobi gibi) sonrasını da zamana bırak
00 YorumlaSaçını boya, gez. İmkanın varsa şehir dışına çık. En az bir yeni insan tanı. Bir yabancıya hayatını anlat. Bugün benim günüm diye bir güne başla ve ne istiyosan yap. Bir tane diziye sar. Game of thrones, Türk dizisi diyosan Leyla Mecnun, İşler Güçler, Kardeş Payı... Ne bileyim başkaaaa... Yeni tatlar dene. Denemediğin bir şeyi yap mesela.
00 YorumlaCanım kendini daha önce neler yaparken mutlu hissediyordum bir hatırla :) yavaş yavaş yeniden yapmayı dene onları. Bir farklılık yap mesela okula gitme 1 gün sonra uzun zamandır gorusmedigin insanlarla konuş. Farklı gitmediğin bir yerleri gez. Sen şuanda her zaman ki monoton hayatından sıkılmıssın bunu da ancak küçük farklılıklarla düzeltebilirsin :)
00 Yorumla
+1 yılHayatınızı, kendinizi mutsuzluğa ve umutsuzluğa kapatarak geçirmeye mi karar verdiniz? Deoresyondasınız, hiç bir şey sizi mutlu etmiyor. Etrafınızda kimseyi görmeye tahammülünüz yok. Ancak yaptığınız soyutlama eylemi sadece kendinize verdiğiniz bir zarar. Etrafınızda sizi seven onca insan var ve siz kendinizi hepsinden geri çekiyorsunuz. Mutlaka bir uzaman ile görüşüpm destek alın ve mutlu olmanın aslında o kadar da zor olmadığını unutmayın.
bunu dedi ya la :)00 YorumlaGurbette yaşamış biriyim ve depresyona girdim ben ama stresten oldu ve şimdi atlattım üniversite 2. siniftayim. hedefim okulu bitirip hemen askere gitmek sen de hemen bitir okulu bak ben 24 yaşımdayım ve okumak yıpratmak ta olsa kendimi ben mecburum çünkü yuva kurmak gerekiyor..
02 Yorumla- +1 yıl
Ney okuyorsun?
+1 yılİçinde buyuttugun bir sıkıntın var mı? Ya da aile ozlemin neden olabilir buna. Depresyon hemen her yerde duyulsada ciddi bir psikolojik rahatsızlıktır. Avrupa ülkelerinde intihar oranı yuksek bir rahatsızlıktır. İnternet uzerinden yaptıgın bir teste degil gittigin psikologa guvenmelisin. Belki vitamin ilacı durumunu düzeltir. Kafana fazla bir şey takmamalısın, sıkıntılı oldugun zamanlarda bir arkadasınla sohbet ederek sıkıntını dışa vurmalısın.
00 Yorumla
+1 yılDepresyon geçirmiş biri olarak sana ciddi tavsiyem şudur kendini çevreden ve hayatından soyutlama bu durum seni kendi içinde daha büyük çıkmazlara sokar öte yandan kendini içinde bulunduğun müşkül durumdan kurtarmak istiyorsan seni sosyalleşme ye itecek daha önce yapmadığın şeyleri dene misal spor yap sabahları 3 km koş bu bir parkın etrafında atacağın 10 tura eşittir buna benzer yeni şeyleri dene.
sakın ama sakın kendini soyutlama umarım atlatırsın00 Yorumlaseni anlıyorum sabretmen gerekiyor mümkün olduğunca gez yaşadığın yerden kaynaklanıyor olsa gerek bu da gececektir emin ol ne kadar istemesen de insanlar ile zaman geçirmen gerekiyor yaşadığın yerdr sevmedigin insanlar veya hoş olmayan olaylar olmuş olabilir bunlar seni bu duruma sokar genel de ailen den uzak kalman da buna bir neden olabilir.
00 Yorumla
+1 yıleğer yapabileceğini düşünüyorsan sezonluk bir iş bul ve çalış bence ben öyle yapmıştım inan çok iyi geliyor 3-4 ay uzaklaşıp yeni insanlar tanımak yeni hayatlara şahit olmak seni kendine getirir... adım atmaktan korkma seni hem maddi hem manevi açıdan toparlayabilecek bir fırsat...
20 Yorumla
+1 yılDepresyon diğer adıyla dibe vurmak ise, bu güzel birşey değil mi? Düşünsene sen istemeden gerçekleşen bir yeniden çiçek açma töreni başlıyor! Herşeye sıfırdan tekrar başlıyorsun. Daha tecrübeli, daha istekli, daha ruhani bir şekilde varoluyorsun. Sadece kendini sev. Bu gerçekten yeterlidir. Bu değişimi pozitif şekilde tamamlamak istiyorsan kendinle anlaşmazlıklarını ortadan kaldır. Pozitif anlamda bencil ol. Hey sen..! Yeniden doğuyorsun. Sevinmelisin😎
00 YorumlaDegerli arkadaşım. Bende de benzer sorun var. Ama benimki kız arkadaşım olduğundan. Uzakta olduğumuzdan. 1. Sınıfım bende. Sana tavsiyem spora yazıl. Bir de nerede okuyorsun. Küçük bir yerse hiç arkadaşın yoksa. Sınıf arkadaşı kur. En basit biraz disiligin ile erkek olur sonra kız olur. Sıkılma. Geçmişte çok değerli arkadaşlarınla niye Set kurdun bilmem ama. Durup dururkense. Aralarından en yumuşak kalplisine mesaj at.. ya da bana özelden atabilirsin. Spora mutlaka yazıl ama.
00 YorumlaHayat her zamn insanın istediği gibi gitmeyebilir. Herşeyden once insan kendini depresyondayım diye kabul etmemeli. Bilinç altinda öyle kalmamasi için. Sana daha iyi gelen şeyler yap. Keyif veren arkadaşlarinla daha çok zsmn geçir vs. bir de eger inancli biriysen dua et. Bu sana guc verir. Geçecegine dair inancin daha cok artar
00 Yorumla
+1 yılBende seninle aynı durumdayım. Tek çıkar yolu var oda kendine yakın gördüğün sağlam güvenebileceğin dostlarla sürekli görüşmek. Canın sıkıldığında rahatça paylaşmak ve kendine yeni hobiler bulup meşgul olmak. O zaman hayat güzel oluyor ve daha az düşünüyorsun :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen de seninle benzer durumdayım. Hayattan artık zevk almıyorum. Buradaki yorumların çoğu saçma sapan. Dua ile falan geçeceğine inananlar var. Pharmaton fiziksel yorgunlukta belki işe yarıyor ama psikolojikte işe yaramıyor. En iyi çözüm bir uzman yardımı almak belkide ama bende nedense korkuyorum. Anti depresan vs kullanmak istemediğim için gitmiyorum. Millet dişçiden korkar ben psikologtan. Umarım en kısa sürede eski mutlu halimize dönebiliriz.
10 YorumlaKendini ortamından soyutlamak kötü olmuş. Fazla kapalı ortamlarda takılma ev, yurt gibi.. Alışveriş yap, kuaföre git, tarzını değiştir.. Yani kendini şımart. Yaptığın yenilikler sana pozitif enerji verir.. Sosyal faaliyetlerine önem ver tek başına da olsa haftada bir sinemaya git, dışarıda yemek ye, sabah kahveni güzel bir mekanda yudumla. Varsa bir sevgilin onunla takıl ki anlattıklarına göre böyle bir insan evladı yok :) Üstesinden gelirsin.
06 Yorumla
Soran+1 yılLafta bir sevgilim var , en son 1 ay önce görüstük. Ben bu adam için aynı sehri yazdım simdi o evde ahkam kesiyor , bense yurt köselerinde kitap okuyorum.
Soran+1 yılAre u serious? :S bircok test yapmıstım , sunu dener misin kısa zaten :
https://hesaplabakalim.com/depresyon-testi
Soran+1 yılOrta şiddette cıkmıstı benim :/ yorum için tesekkürler , kendine dikkat et :)
O test kesinlikle yanlış ve çok saçma. Testi ben de yaptım ve tüm soruları olumlu cevapladım. Yani olduğum gibi. Çevrem geniş, girişkenim. Ailemle aram iyi vs. Buna rağmen bana depresyondasınız biran önce bu yalnızlıktan kurtulun çıktı. Hahahaha çok aptalca ya.
Bence dışarı çık, arkadaşlarınla takıl. Aileni görmeye git. Ve uzun zamandır yapmadığın, yapamadığın her şeyi yap. Bu çok iyi gelecektir.00 Yorumla
+1 yılsosyal hayatla haşır neşir ol. yanında olmaktan mutlu duydugun ya da yanında kendini iyi hissettiğin arkadaşlarından ayrılma. canlı müzik olan yerlere uğramayı ihmal etme. müzik ruhun gıdasıdır. güzel parçalarda besle onu. arkadaşlarından sana sarılmalarını iste. için sıkıldığında ağla. asla tutma kendini. içini dışa vur. var marijuana kullanabilirsin. ama yalnızken değil arkadaşların varken. moralin iyi olacaktır ve bir hayli güleceksindir. ama kaptırma kendini.
00 Yorumla
+1 yılEmin ol geciyor. ben beck depresyon testinde 45 cikmistim. ileri derece de depresyondaydim. ama şu an cok cok daha iyiyim. Sevdiklerimle vakit gecirdim hep. resim yaptim. halk oyunlari kursuna basladim. yeni ortam. bir muhabbet kuşu edindim.. gibi seyler ve tabiki zaman.. bunlarla kendimi daha iyi hissettim. kendini kapatma. aksine nasil asabilirim diye sorunlarin uzerine git.
02 Yorumla- +1 yıl
Ahahaha kiyamam bazen ben de yapiyorum arada olur oyle:D
öncelikle ailenden uzak olman en etkili neden bu çoğu öğrencide olur ancak sen aşabileceğine inanmışsın ki bu harika bişey karamsarlığa kapılma sürekli gülümsemeye bak vede başka şeyere yoğunlaş kafa dağıtıcak şeyler ve faydalı olabilecek bişeyler bile olabilir benim tavsiyem kendinden biraz uzak kalman bu duygusal durumu azaltabilir
00 Yorumlacanım bu kadar kafana takma. üniversite öğrencisisin bide. artık sadece derslerin var. birşeyler yap spora git. depresyonda olduğunu düşünmüyorum. sadece belirli sorunların vardır. onları çöz ve eğlenmene bak. ayrıca namaz kıl dua et. rahatla ve spor yap :D :D istersen pharmaton da al. vitamin sonuçta. eğer depresyonda olsaydın sana zaten antidepresan verirdi.
00 YorumlaGez dolaş yeni hobiler edin bilirim hiç zevk almazsın uyumak ağlamak ya da Bosbos oturmak istersin ama kendine izin verme arkadaşlarınla kesinlikle görüş soyutlama kendini ilaç içmene de gerek yok bana kalırsa kendin atlatabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılÜniversitenin ilk yılı , buz pateninde artistik patene yazıldım , güzel konusma diksiyon dersleri , ufak yastan beri gittigim bale , lisede merak saldıgım viyolonsel bircok bircok aktivitem hobim vardı. Babama ağlaya ağlaya aldırdıgım , yarısını 3 ay garsonluk yaparak ödedigim güzelim viyolonsele 2 yıldır elimi sürmedim. Ve zaman gectikce tepkisizliğe , duygusuzluga ve hiçliğe alısıyor insan. Korktugum da bu zaten. Sorunun ne oldugunun farkındayım bu yüzden atlatabileceğime inanıyorum
+1 yılbence kesinlikle bir daha böyle aptal saptal testler yapma, depresyon bu şekilde tanı koyulabilecek kadar basit bir durum değil. bu aptal saplantıdan kurtulursan da kendini daha iyi hissettiğini göreceksin. ha şunu da ekleyeyim, depresyonda olmadığına eminim, nereden dersen, depresyonda olsaydın oturup buraya bunları yazamazdın.
00 Yorumlamerhaba içe dönük konuşmalarda başlamıştır konuşmadan tartışmadan eleştirilerde başlamıştır genelde bu tür sorunlar hasas insanlarda daha çok belirgin kendini gösteriyor ilaç tedavisi olmadan kurtulmak çok zor tedavi olmazsan giderek yanlizlaşirsin sadece kendi doğrularını kabulenirsin içsel olarak bir dünyada yaşamak istersin hep yapilacak tek şey tedavi ve sosyal olmaya gayret göstermek şimdiden geçmiş olsun iyi günler.
00 Yorumla
+1 yılSadece su ki ne oluyorsa beyinde bitiyor sen kendini kontrol etikten sonra hic bir sey olmaz eminimki bu sitede benim yasadiklarimi kimse yasamamistir depresyon degil sadece hayaler ve hayali insanlar vardı benim hayatimda ama piskologa valan gitmedim kendim cozdum merak eden ozle gelir
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 606 cevap paylaştı.
+1 yılTesti cozdum kadin icin depresyon dedi cogu da olumlu yanit denemek icin baktim. neyse Oncelikle nedenini bir sorgula neden boyle ne yasadin ve hayatinda ne eksik. Dini ibadetletini yap Namazini kil ve ozellikle sabah namazlarrini kacirma otur dua et ve yasin-i serif oku elinden geldigince. bu cok rahatlatir.
00 Yorumla
+1 yılBunun nedeninin dönem uzatma riski, aileden uzaklaşma ve birde eğer büyük şehirden okumak için küçük bir şehre gitmişsen bunun neden olduğunu düşünüyorum ben sana hava değişimi öneririm 10 günlüğüne ailenin yanına git hem aileni görmüş olursunki bu sana iyi gelecektir hemde hava değişimi yapıp kafanı boşaltmış olursun
00 Yorumla- Devamını Gör (148)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat