Kişilik olarak bana diyorlar ki sen herkese iyi diyorsun. Reelde de sanalda da. Çünkü herkesi kendim gibi görüyorum. Meğerse yüzlerine maske takıyorlarmış.
Bazen biriyle tanışırsınız, gülümsemesi sıcaktır, sözleri özenlidir. Her şey yerli yerindedir. Ama içinizde bir şey, küçük bir kıpırtı, tam olarak yerleşmez. Sanki perde arkasında başka bir yüz vardır, bir maske takılmış da siz sadece vitrine bakıyorsunuzdur. İşte o an, kendi kendinize sormaya başlarsınız: "Bu insan gerçek mi? Yoksa bana sadece görmek istediğim bir yüzü mü gösteriyor?"

Hayatım boyunca sahte yüzlerle çok karşılaştım. Kimileri bunu iyi niyetle yapar, kimileri ise çıkarları için. En tehlikelisi ise, kendi yalanına inananlar. Öyle ustaca rol yaparlar ki, bir noktadan sonra siz kendinizden şüphe etmeye başlarsınız. Onlar mı sahte, yoksa siz mi fazla kuruntulusunuz?

Sahte bir yüzü tanımak zaman alıyor. Gözlerine bakmak gerekiyor mesela. Gerçek bir duyguyu gözler gizleyemez. Bir tebessüm dudaklarda kolayca oluşur ama gözlere sinmezse, orada bir şey eksiktir. Sözleriyle eylemleri uyuşmayanları da takip edin. Çok konuşurlar ama az yaşarlar söylediklerini. Bir de size her zaman "mükemmel" gelen insanlar vardır ya, işte onlardan korkun biraz. Çünkü insan hatalarıyla insandır. Her şeyi doğru yapan birinin mutlaka gizlediği bir şey vardır.

Sahte yüzlerle dolu bir dünyada yaşıyoruz. Sosyal medyada, iş hayatında, hatta bazen en yakınlarımızda bile. Ama bu, herkese kuşkuyla yaklaşmamız gerektiği anlamına gelmez. Asıl mesele, kendi iç sesimizi bastırmamamız. İçimizde bir huzursuzluk varsa, o sesi dinleyin. Genellikle yanılmaz.

Ben artık daha dikkatliyim. Her güzel sözün ardına saklanmıyorum. Her gülümsemenin samimi olduğunu varsaymıyorum. Ama hâlâ iyi insanlara inanıyorum. Çünkü sahte yüzleri tanıdıkça, gerçek olanların değeri daha da artıyor.
#ZorundamıyımEfsane✌1903✔™
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer