İçinizde yankılanan o ses... benliğinizin sesi mi, yoksa bastırdığınız bir yabancının mı?

İçinizde yankılanan o ses... benliğinizin sesi mi, yoksa bastırdığınız bir yabancının mı?

Sessizliğin içinde konuşan en karanlık düşünceler, genelde bastırdığımız 'biz' olur. Toplumun, ailenin, çevrenin sesi susunca; kendi iç sesimiz yükselmeye başlar. Belki unuttuğumuzu sandığımız acılar, belki hiç cesaret edemediğimiz arzular, belki de yüzleşmekten kaçtığımız gerçekler... O karanlıkta konuşan ses, bazen en dürüst halimizdir aslında."
Bazen içimizdeki en karanlık sesler, hayat boyu bastırdığın korkuların yankısı aslında. O sesler tamamen yabancı değil, biraz senin çocuk yanın, biraz da toplumun “olmaz” dediği arzuların. Düşüncelerinin sahipliğini ararken kendine karşı da dürüst olman gerekir. O ses bazen korkularının, bazen de görmek istemediğin taraflarının dışa vurumu. Kendine kulak ver ama bunu bir savaş gibi değil, yeni bir şeyi keşfetmek gibi yaşa 🌓.
Cevap
6Cevap
İnsanın içinde sakladığı ve bastırdığı, duyguların, umutların ve korkuların sesidir. Eğer haddinden fazla bastırırsa bir canavara dönüşür.
Kendi sesimizdir. Suçu şeytana atarız ama shhd
Onun bunun şunun sesidir gadası
O, çok yabancı değil aslında.. içimden biri ben diyemiyecek kadar korktuğum biri ama onu yok sayamayacak kadar değerli biri.
Dostum timamen benlik diğil eylemlere de düşmeli ama yabancı oyacak kadar da uzak diğil ✨🦓🦇🦇🦄
★˚.
Ya geçmişin işlenmiş hataları ya da geleceğin olası riskleri yankı yapar içimizde
Bilmiyorum yanlız uyuyorum ama dün gece yanımda olan muhabbetin hatti hesabı yok uykum kaçtı resmen
Karanlık dusunce falan yoktur, boş bi ses yankılanir kafada, kişinin kendi kafasinda, yabancı falan değildir. fazla niteliksiz felsefe olmuş ve süslü edebi dil
Her şeyi içine atan, cool, soğuk nevale, sır dolu, kapalı kutu gibi olan o gizemli kişinin.
Genelde bizim sesimiz.
Yalnızın sessiz çığlığıdır
Gene kendimiz.
Susturduğum küçük kızın sesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?