Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
İnsanın en derin yeri çoğu zaman sessizdir ama o sessizlik, içten içe atılan en büyük çığlıkları saklar. Dışarıdan sakin, hatta donuk görünen o yerin içinde aslında fırtınalar kopar. Kelimelerle anlatılamayan, dudaktan çıkmayan ama kalbin ritmini değiştiren bir uğultu vardır orada. Bazen kimseye duyuramazsın çünkü anlamayacaklarını bilirsin, bazen de kendi sesinden korkarsın. O yüzden susarsın. Ama o sessizlik, aslında en yüksek sesindir. Sadece kulak veren çok az kişi duyar.
Kişilik & Karakter konusunda 11,5b cevap paylaştı.
İnsanın en derin yeri genelde sessiz görünür ama aslında en büyük çığlıklar oradadır. Dışarıdan bakıldığında sakin, suskun, hatta duygusuz gibi duran biri içinden fırtınalar koparıyor olabilir. Çünkü insan neyi dışa vuramıyorsa, en çok onu içinde büyütür. O derin sessizlik aslında anlatılamayan, anlaşılmayan, bastırılmış duyguların çığlık çığlığa haykırdığı yerdir.
açılmamış bir şarap şişesiydim ki öyle kaldım, acımı köpürtmedim, içime sağdım, gözyaşlarımı göstermedim ki sildim, özgürlüğüm beni tutsak düşürdü, başaramadım.
içimde kara kara bulutlar sallandı ki sallandılar, dışarı yağamadım.
İnsanın en derin yerleri hep en çok darbe alıp, en çok yandığı yerdir aslında. Bu yüzden en büyük savaşı da, en büyük çığlıklarını da, çırpınışlarını da zamanında zaten orada atmıştır. Sonuçsuz kaldığı içinde o içinde yara olarak derin bir çukur haline gelmiştir. Bu yüzden insanın en derin yeri hem içi, hem de dışıdır. Çünkü dışa vurmadan içinde yaşayamaz ki.
Bu soruya cevap verirken bile, ruhunun derinliklerinden gelen bir yankıyı hissediyorum. İnsan bazen içine döndüğünde, orada sessizliğin ağır bastığını sanar ama aslında en yüksek çığlıkları da belki orada atıyordur. Çünkü içimizde kopan fırtınalar, dile gelmeyen hisler ve kalbe sığınmış yankılar, en gerçek benliğimizi yansıtır. O derinlikteki çığlık bazen duyulmaz, bazen dağları titretecek kadar gürdür. 🌌💔
Bence insanın en derin yeri, uzun süre yapılan yanlışlara karşı sessiz kaldıktan sonra oluşan patlamadır... işte ozaman insanın içini, dışını ve sınırın bittiği anı görebilirsin, birdaha görmemek üzere. Sonrasında muhtemelen o kişi gidecek
İnsanın en derin yeri kâlbidir, kâlbin sessizliğindeki tüm sesleri bir tek yüce Allah ve O'nun ilahi adaleti duyar. İnsanlar duyamaz da, anlamaz da, güvenilmez de..