Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Sessiz insanların içinde karanlık taraf elbet vardır kimseye anlatamadığı için hep içine kapanır içine attıkları dolar taşar ve sessiz sessiz içine içine ağlarsın bazen gece uyurken battaniyeyi çekip ağlarsın bazende hiç ummadık bir yerde aklına bir şey gelir ve gözlerin dolar ama hiç kimseye çaktırmazsın ağladığını kimseyle konuşmak istemezsin milletin sana acı gözlerle bakmasını istemezsin bu bir döngü olarak devam eder..
3
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O içine kapanık olanlardan biri olarak sanırım öznel bir açıklama yapabilirim. Aslında içe donukten ziyade dışa dönük olabileceğimiz kişiyi bulamadığımız için öyleyiz. Yoksa bazı arkadaşlarım ile öyle sohbet ediyorum ki dışarıdan hiç de içe dönük gibi görünmediğimi söylüyorlar. Doğru kişi doğru zamanda denk gelirse aslında içe dönük de değilim. Oldukça eleştirel, yargılayıcı, insanları diğer insanlar ile kıyaslayan, bir probleme çözüm üretme stratejisi yerine birisini suçlu göstermek için çaba sarf eden bir aile, ortam, mahalle ortamı içerisinde büyüdüm. Karanlık tarafım aslında şöyle açıklanabilir; herhangi bir kişiye karşı bir öfkem yok, veya kötü bir düşüncem de yok. Bir insanı bana yaptıkları gibi başka bir insanla kıyaslanamam, yargılayıcı ve suçlayıcı bir tutum yerine detaylı bir eleştiri sunmayı tercih ederim. Veya genellikle eleştirmem bile direkt söylerim. Ancak belirli normlara , sosyal davranışlara , etik değerlere uymayan insanları zarar görürken gördüğümde muhtemelen duygusuz ve tepkisiz kalacağím. Birkaç gün önce martiya binmiş iki genç önümde yere kapaklandı, dizleri vs hep açıldı yara bere içinde kaldı. Elimi uzatmadan geçtim. Ben bir motorsiklet sürücüsüyüm aynı zamanda bot, dizlik, eldiven, mont, kask, ve motorsiklet pantolonu giymeden motora binemiyordum. Martiya iki kişi binilmez diye belki binlerce kez haber kanalları yayınladı, kask takın, dizlik takın diye yüzlerce defa söylendi. Yine evine yakın bir yerde ışıklarda motorsikletimle beklerken bir araba yanımdan kirmizida uçarak geçti ve refujde araba ters dönerek kaza yaptı. Durmadım. 50km hız sınırı var, tabela var, trafik kuralları var. O hızla kırmızıda geçtiğinde başkasına çarptığında ne olacaktı? Eğer bir gün kurallara uymuyorken kaza yaparsam kimse yardım etmesin. Yardım edilmeyi hakketmiyorumdur. Benim karanlık tarafım bu şekilde.
Her insan aynı değildir seri katillerin hikayelerini okursanız bir çoğunun izole yaşadığını görürsünüz bende sessiz bir insan sayılırım ama içimde kimseye karşı bir art niyet yok çok şükür.
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Karanlık taraf da olabilir sadece durgun mutsuz da olabilirler. yani kişiye göre değişir ben mesela sürekli sessiz olurum genelde. çünkü çok konuşmam sadece çok yakın olduğum arkadaşım olursa dost diyeceğim o zaman konuşkan oluyorum. bazen de kimse bizi anlamadığı için sessiz oluruz.
Farklı tipleri vardır. A sessizleri bile isteye sessiz kalmayı tercih eder, konuşmayı sevmez, halinden memnundur. Ki ben böyleyim bu tür kişilerin karanlık tarafları olabilir. B sessizleri doğuştan sessizdir, sessiz olduğunun farkında bile değildir belki, bunlarda halinden memnundur. C sessizleri özgüvensiz olanlar veya duygusal tramva yaşamış insanlardır. D tipiyse tam bir m4ldır sessiz görünerek gizemli olmaya çalışır açıkçası boşuna yaşar.
Sessizlik, birinin içinde karanlık bir şey olabileceği ama aynı zamanda da farklı nedenleri veya duygu süreçlerine sahip olabilecekleri için zorunlu bir gösterge değildir. Sessiz insanlar, bazen sadece içe kapanık bir kişiliğe sahip olabilirler ve duygu ve düşüncelerini ifade etmede zorlanabilirler. Bu yüzden, sessizlik birinin içinde karanlık bir şey olduğunu zorunlu olarak göstermez."
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Sessiz insanlar anlasilmadiklarini fark ettikleri andan itibaren susmayı tercih edenlerdir. Herkes onları utangaç pısırık sanıyorlar ama hiç alakası yok. Gerçi bu durumu bildikleri halde hiç umurlari bile olmuyor ama neyse. Anyacakları ve anlaşılacakları gün belki konuşmayı denerler.
Sessiz insanların içinde hep karanlık taraf vardır çünkü sessiz insanlar boş yere sessiz kalmazlar hayat içinde yaşadıkları olumlu olumsuz olaylar onların sessiz olmasını sağlamıştır zaten Bir de çok konuştuğunuz zaman insanların işine gelmezsiniz
Her insanın içinde karanlık vardır. Kimimizde saha az kimimizde saha çok. Kimimiz daha tanışmadı o tarafıyla kimimiz de erken tanışacağı şeyler yaşadı..