Toplumda bazı genel kanılar var, bunlardan birisi de sessiz insanların sinsi olduğu düşüncesi.
Bu sizin için de böyle midir?
Bu sizin için de böyle midir?
Benim için değil bir insan sinsiliğini gizlemek için çok konuşuyor da olabilir ters psikoloji yapıyor olabilir, bir kişi kendini gizlemekte iyiyse dış görünüş yanıltıcı olabilir
Derler...
Ben her sessiz insanın sinsi olduğu kanısında değilim..
Kendimden örnek vereyim; Çok konuşan biri değilim..
Bana göre çok konuşmaların büyük çoğunluğu boş konuşmaktan ibarettir..
Çevremdekiler "Az, öz, yerinde konuşan ve sohbetgâh birisin" derler...
Önemli olan kelimelerin çokluğu değil, doluluğu olmalı bence..
E hal böyle olunca da sessiz kalıyorum (Bazı durumlarda)
Kimse ayranım ekşi demez lakin gerçekten de sinsi biri olduğumu düşünmüyorum. :D
İlk kez böyle bir genellemeye denk geldim, zihnimde de çevirdim bu durumu ama istisnalar dışında örnek de bulamadım...
Ruhani meziyetlerin sezilebilmesi o kadar zor ki bu devirde, böyle bir süzgeç hiç işe yaramayabilir. 30 sene sonra biri diğerine '' meğer hiç tanımamışım '' dediği bir dünyadayız.
Eig için ve anlayışınız için teşekkür ederim ^^
'' Toplumda bazı genel kanılar var, bunlardan birisi de sessiz insanların sinsi olduğu düşüncesi. ''
Ben bu cümlenin aksine bir girizgahta bulunup muhalefet etmiştim, siz de Eig seçince mahçup oldum ve teşekkür etmek istedim ^^
Hayır, sessiz insandan korkulur diye bir söylemde var fakat ben inanmıyorum.
Kimin sinsi olduğu hiç belli olmuyor. İnsanların iç dünyası ve yapısı çok farklı. Çok konuşarak da kamufle edebilir sinsiliğini. Sessizliğe bağlamak anlamsız.
EİG için teşekkürler.
Cevap
9Cevap
Pedro Franco vardı sabah antrenmana gelirdik günaydın diyince günaydın derdi sonra antrenman bitene kadar hiç konuşmazdı hayatımda gördüğüm en sessiz insanlardan biriydi ama bir yamuğunu görmedim sessiz sakin içine kapanık biriydi.
Söze ne hacet karşındaki kişi anlamiyorsa ve şu varki sessiz kalmak aslında her zaman iyi bir durum değil kedi gibi suç işlersen pusarsin hatalı insan suspus olur kendini korumaya alır susma sustukça sıra sana gelecek
Onda degilde sinirlenince hicte sakin kalamadiklarini dusunuyorum genel olarak oyle bi dusuncem var dogru mu yanlis mi bilmiyom oyle bi izlenim veriyolar bana
Hayır gelmiyor. En azından her zaman böyle düşünmüyorum. Çekingen, içe kapanık bir kişiliğe de sahip olabilirler.
Yıllarca adama sessizsin ulan diye kötü gözle bakıyorsun birde ne gör adam dilsizmiş meğer
😂😂😂
Evet böyle bir kanı herkeste var niyeyse ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum bence bu çok önyargılı bir şey
Biri çıkıp insanları belli bir kalıba sokan zan altında bırakan sözler söylüyor. Çevremde sessiz sakin insanların hiçbir sinsiliğini görmedim.
Kimin sinsi olduğunu hayatta bilemeyiz. En tatlı dilli yılan bile yeri gelir zehrini akıtır.
Herkes ve her durum için geçerli değil. ama sinsi insanlar karda yürür izini belli etmezler
Çok nadir olarak sinsilerdir ama ben genelde zararsız olduklarını düşünüyorum
İlgisi yok insanların uydurma bir kılıfı
Sessiz biriyim ama sinsi değilim🙄
Yok ya masum insanlar.
Gerçekten böyle
Katılıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?