Herzaman değil. Fakat böyle sesli de olsa sessiz de olsa parlak gözlü insanlar vardır. Bir bakışında bir sürü anlam gizlidir. Gizeme sinsilik der birçoğu. Sessiz insan birçok şey olabilir. Hemen sinsiliğe yormazdım ben, önce bi konuşmasını bekler fikirlerini dinlerdim.
Hayır katılmıyorum, sessiz insanlar kendi kabuğuna çekilerek birazda çekingen olurlar kenardan sıkıcı görüle bilirler ama konuşkan olmadığı için öyle bir izlenim vere bilirm.. Tam tersi her kesle konuşan her kesle samimi olan insanlar bana sinsi geliyor öyle insanlarla konuşmamaya gayret ederim her zaman..
Sessizlikle sinsilik aynı şey değildir sinsi insan iyi gibi görünür, arkadan iş çevirir. Daha çok korkaktır.(Cesareti olmadığı için ) Sessiz insansa arkadaşlarını iyi seçer herkesle arkadaş olamayacağını bildiği için iyi tanımaya çalışır.
Bu yakıştırmalar yaş daha yeni yeni yirmilere gelince söylenir. Zamanla böyle olmadığını tecrübe ile anlar insan. Sinsi insanı anlamak zordur bir davranışını görmelisin. Bunu sana yakıştırıyorlar ise ya böyle bir durum ile karşılaşmıştır ya da kendi öyledir...
Sessizlik sinsilik değildir. Sessizlik uzaklaşmaktır, "Ben sizden değilim, ben siz gibi değilim"demektir. " Ben sizin yaptıklarınızı yapmam, konuştuklarınızı konuşmam, gördüklerinizi görmem, duyduklarınızı duymam"demektir. Sessizlik anlayana davul zurna sinek üçlüsü gibidir.
Genelde toplumun gözünde içe kapanık, asosyal, sıkıcı vs. olarak görülür. Çok konuşup saçmalamaktansa, az ve öz konuşan insanlardır. Sinsi değillerdir, aksine çok zeki insanlardır. Yaptıkları zekice olaylar, hoşuna gitmeyenler için "sinsi" olarak suçluluk hissettirmeye çalıştırılır...
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Değil ama bir ön yargı oluşturmak için bazılarına yeterli geliyor. Çok konuşan içi dışı bir birinden daha zarar gelmez gibi dursa da kötülük aslında tamda en içte. Öyle görülebilir bir şey değil.
Sessizimdir fakat sinsi değilimdir. Saman altından su yürütenlerin sinsi insanlar olduğu düşünülse de bunun sessiz biri olmakla çok da doğrudan bir ilgisi yok. Sinsiliği, gizliden gizliye iş yürütmek diye adlandırıyorum ben. Gizliden gizliye iş yürütenler de gayet kurnaz, işin ehli kişilerdir. Sessiz insanlarda kurnazlık pek görülmüş şey değil.
Her sessiz sinsi olmayabilir, konuşkan değildir, içe kapanıktır, sosyal değildir. Ama sinsilerin neredeyse çoğu sessiz insanlardan çıkar bu da bir gerçek
Her yakışıklı capkın her güzel yollu degıldır.. Her spor yapan kaslı erkek ırz dusmanı degıldır! Her sessız insan sınsi degıldır Her kapalı kız cemaatcı degıldır Her küpe takan sacı uzun erkek escınsel degıldır Her dul esınden ayrılmış kadın yollu degıldır Vs vs vs.. uzarrrr gıder bu toplum konuşur güzel yapar Bunu etıket vurur yaftalar Karalar kendine malzeme bulması lazım yoksa bu fıtne yürekler nasıl rahat edıcek :))
Merhaba Sessizlerden korkulması lazım. Altından neler çıkar bilinmez çünkü. Her sessize de bu sıfatı yapıştırmak doğru değil ama genelde beklenmedik kişiler çıkıyor içlerinden. Yani kendi tecrübelerim doğrultusunda bu karara varabilirim. <3
Sessiz insanlar herşeyi içlerinde yaşadığı için ne zaman ne yapacaklarını, neyi sevip neyden hazetmedigini anlamak zor. O yüzden sinsi olurlar genelde.
Bende çok sessiz biriyim sadece kendimi rahat hissettiğim ortamlarda konuşuyorum ve sinsi olarak görülmek gerçekten kötü olur Ben sinsi değilim kesinlikle Sadece çekingenim mesela O yüzden sinsilikle sessizliğin alakası olduğnu düşünmüyorum
Sinsilik şöyle, sen anlattıklarınla inandırmış gibigörünürsün Biz buna sessiz kalıp içimizden aptala yatayım da inanıyorum sansın deriz. Olay bu. O inandırdığını sanarak mutlu olur biz yolumuza bakarız
Sessiz insanlar genelde sinsi olurlar hepsi değil tabikede normal yapısından dolayi sesiz olanlar saf ve masum ama ortam olduğunda konuşup yeri geldimi susanllar sinsi olanlar insanlar.
Yani hangi durumda sessiz olan mesela bir kavga tartışma esnasında sessiz oluyorsa Evet o insan sinsidir ama normal hayatında sessizse çok da seni Side diyemeyiz Yani genelleme yapamayız