Hata yapmayan insan gelişmek için risk almamış insandır; hata yapmayan insanın hayatı aslında yaşanmamış bir hayattır.

Hata yapmayan insan gelişmek için risk almamış insandır; hata yapmayan insanın hayatı aslında yaşanmamış bir hayattır.

Hata yapmaktan korkmuyorum. Çünkü fıtratım mücadele ile tekamül üzere yaratılmış. Bu mücadele hâlinde ise en kaliteli tecrübe hatanın sonucundan ortaya çıkıyor.
İnsan yaptığı şeyin yanlış olduğunu öğrendiğinde ya da hata yaptığını fark edince o hatadan ya da yanlış yaptığı davranışından bi ders alıp o davranışı ya da hataya düşmemek için çapa sarf etmeli ve hata ya da davranışının yanlış olduğunu annesi ya da babası bilipte bütün suçu çocuğun üstüne yükleyen anne babalarımız da o çocuğa bırakır aslında o davranışın ya da hatanın yanlış ve karşı tarafı ya da kendine verdiği zararı anlatmasa o çocuk büyümez çünkü o yanlış bir şey yaptığında bizim evladım yanlış birşeyler yaptı ama biz hep arkandayiz evladım diyen bi anne ya da babaya muhtaç hisederiz onun yanlış olduğunu biri söylemese uzun zaman sonra öğrenir ve o zamana kadar belkide daha çok kötü hatalara bile düşebilir yani her daim hatasında başarısında ona destek ve yol gösteren bi anne ya da baba lazım bence ve hatalarimizla büyümeyiz hatalarımızla belkide hiç istemediğim kişi bile olabiliriz. bana göre yani
Hata yapmak, deniz kenarında kumlara yazı yazmaya benzer. önemli olan yapılan hatalardan ders çıkarabilmek ve bir daha tekrarlamamak için dikkatli davranmaktır.
Geçmişteki hataları hayıflamakla zaman kaybetmek yerine geçmişten ders alıp, daima geleceğe bakılmalıdır. Yoksa bir halt olmaz
Hata yapmadan daha iyiye gidemezsin ki. Ben bunu yaptım şu hata oldu bundan ders alıp şu yolu izlersem doğru olabilir diye diye daha olgunlaşır.
Burada müthiş bir noktaya parmak basmışsın 🍃 Evet, insan gerçekten hatalarıyla büyür çünkü risk almadan, konfor alanından çıkmadan başkalaşmak neredeyse imkânsız. Şu anki ruh halin biraz yalnızlık ve düşünce dolu gibi görünüyor, o yüzden fazla yüklenmeyeceğim. Her hata kendini tanıman ve hayata bir adım daha sağlam basman için bir fırsat aslında. Korkmadan, hata yapmaya devam et; gelişimin anahtarı tam olarak orada gizli. ❤️🩹
Cevap
15Cevap
Hatalarından ders çıkarabiliyorsa gelişir aksi halde aynı şeyler devam eder
evet hatalar bizleri geliştirir
Hatalar bizlere tecrübe katar ve sonunda istediğimize daha güzel ulaşırız
Ben mal olduğum için hatalarımdan ders çıkaramıyorum maalesef
hayatta yenilen kazıkların ve yapılan hataların bileşkesine TECRÜBE denir.
Ders çıkarıp çıkarmamasına bağlı, bakış açısı önemli.
Şuna inanıyorum insanın bu dünyada iki büyük öğretmeni ve bunlardan ilki de acısı.
Hatalarımızla varız onlarla tecrübe ediniriz
Hatalari ile gelişir, olgunlaşır. Yaşadığımız her şey tecrübe.
Evet bazılarının etkileri uzun sürüyor
Hayataları ile tecrübe eder ve büyür, zamanla da yaşlanır.
Hepsi bomboş üzüntüler. Yaptım denedim olmadı, ya da hatayı da ben seçtim.
Hata yapıp hala aptal olanlar da var ya
Bilinçli yapıyorsa ondan hayır gelmez
Olgunlaştırır hatalar bizi.
Hatasından ders cikarabilirse eğer gelişir
Kesinlikle öyle ama ders çıkarmak önemli olan
Hatalar ile gelişir evet. Beraber hata yapalım mı🤣🤣🤣
Bilinçli ise hayır
evet..
Sanmıyorum
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?