''Hatalarınızın, kendinize olan inancı durdurmasına asla izin vermeyin. Hatanızdan öğrenin ve yolunuza devam edin'' demiş Norman Vincent Peale. Buna benzer bir söz daha var; hep denedin, hep yenildin. Bir daha dene, bir daha yenil. Ama daha iyi yenil.
Hatalarınızı kucaklar mısınız? Bugün burada olan siz, geçmişteki siz'in hata yap yapa törpülendiği siz değil misiniz? Eğer bu hatalar olmasaydı, şu anki siz olabilir miydiniz? Onları kucaklayın. Ve gün geçtikçe, hata yapmamayı değil; daha kaliteli hata yapmayı öğrenin.
İnsan yaşadıkça hata yapmamayı mı öğrenir yoksa daha kaliteli hata yapmayı mı?
Herkes hayatı boyunca hata yapacaktır küçük ya da büyük. Tabi bu biraz da kişilerin hatayı nasıl gördükleriyle alakalı. Sadece bazılarımız bu hatadan ders çıkarıp tekrarlamıyor, bazılarımız da ısrarla yaptığı hatayı kabullenemiyor olabilir. Bu yüzden de yaptığı hatayı tekrarlar ama sonunda mutlaka anlayıp tekrarlamayı bırakır. hatalar insanın hayatına yön verir. Pişmanlık, keşke de öyle. Sadece bunları kabul etmek gerekir hata yaptığımızı, pişmanlık duymamayı ve keşke dememeyi...🙏🏼🦋
İnsan yaşadıkça daha önce hata yaptığı bir konudan ders çıkarıp hata yapmayabilir fakat hata yapmamayı öğrenme diye bir şey yok insan doğası gereği yaşadığı sürece hatalar yapacak ama edinilen tecrübelerle yapılan hataların boyutları ve sonuçları değişkenlik gösterir, yani göstermeli, göstermiyorsa ders alınmıyor, insan akıllanmıyor demektir ki bu da iyi sonuçlar doğurmaz...
hatalar güzel şeyleri getirir bazen hatalar pişman ettirir neticede deneme yanılma yoluyla buluyoruz her şeyi. velhasıl kelam... insanlar bazen kaliteli hatalarda yaparlar kaliteli hayat için
Hata yapa yapa öğrenirsin derler hatalarından ders çıkartırsın derler ama birdaha denediğinde tekrar olmayabilir çünkü elinde olmadan geçmişe bağlı korkuların vardır ve seni yine hata yapmaya sürükler ama evet daha iyi yenilirsin çünkü daha güçlüsündür artık ilk hatan değildir ilk çaresizliğin değildir ve bence hiçbir ikinci , ilk kadar acıtmaz bu yüzden hep dene hep dene ve hep dene. Denedikçe hata yaparsın ve daha kaliteli hatalar bir bakmışsın seni zafere götürmüş🎆
Usta’ya başarısının sırrını sormuşlar. ” İki kelime; ” demiş; ” Doğru kararlar.”
Hepimizden farklı olarak, sürekli doğru kararları nasıl alabildigini sormuşlar. ” Tek kelime; ” demiş; ” Tecrübe.”
Iyi de kardeşim bu tecrübe denen şeyin sırrı nedir diye sormuşlar. Usta, deriiiiin bir iç geçirmiş ve ” Iki kelime ” demiş” ” Yanlış Kararlar… ”
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
En azından aynı hatayı bir daha yapmamayı öğrenmeliyiz ama hata yapmadan yaşamak mümkün değil zaten çünkü tek bir hakkımız var yaşamak için ve her yaşı bir kere tecrübe edebiliyoruz bu yüzden ben genelde yaşlı insanlarla muhabbet edip onların tecrübelerinden de faydalanmayı severim daha kaliteli hata yapmak için :)
Her insan hata yapar. Kimse ben (MÜKEMMELİM ) diyemez. Derse orta beyninde problem vardır. Hata yapılır ve gün sonunda o hatanı analizini etmeyip çözümü bulmazsan zaman içinde farklı kişi ve farklı anıların içinde bulursun kendini
Hata yapmamayı öğrenir, elbette hatalarımız olacak ufak tefek, ancak yapılan hataları tinsel varlığımız kabul edip, geleceği öngörebildiğimiz müddetce hata yapmamayı öğretir..
Hata yapmak evla olan birsey.. Mevzu hata yaptigini kabullenmek , sonrasinda hata yapmamak.. İnsanlar hata yapinca pek kabullenmiyorlar.. Sadece hata yapmadim ben insanim der.. :/
İnsan her yasında, çoğu anında hata yapar. Hatalar olgunlaştırır, bakış açısını değiştirir. Evet hata yaptıkça hata yapmamayı değil daha kaliteli hata yapmayı öğreniriz diyelim.
Hatalarım'da haklı olduğumu anladım bir dönem sorgularken kendimi, sorgularımın sonucu yitirirken benliğimi şu an çok dik görebiliyorum kendimi ilerde ve bilinçlice. Düşünce aktarmak maddeye dayalı emeklerin çok üstünde
En İyi Cevaplar