Acınacak hale gelmek bazen insanın kendi hatası değildir bana göre. Çünkü bazen insan için işler yolunda gitmeyebilir. Hani derler kader ağları ördü diye. Her şey üstü üste gelebilir. Bu yüzden yargılardan uzak duruyorum.
Hatalarından ders çıkaramayan ve umudunu kaybeden insanlar acınacak hale gelmiştir. Bunun yanı sıra herkesi kendi gibi sanan, iyi niyetten ve merhametten sıyrılamayan, karşısındaki insanı kendi gibi görmeye devam eden insanların da maalesef sonu acınacak duruma geliyor. İnsan bazen durup kenara çekilip izlemeli. Durulmalı bazı şeylerden. Doğru düşünebilmeyi bilmeli ve ne kadar istemesem de biraz uyanık olmalı. Karşısındakine, kendisine açacak bir yara fırsatı vermemeli.
Bence hataları olmadı sadece yanlış insanlarla karşılaştılar. Mesela evsizler.. Hepsi kötü insanlar mı? Hiç sanmıyorum ama biri çıkıp dolandırdı muhtemelen onlar da inandı
Merhamet diyince aklıma kemal sunal 'ın filmi geldi🤣başlık parasıni toplamak için çeyreğinde çeyreği ekmek için fırıncıyla tartışıp sokakta dilenen kadınla çocuğa para veriyordu sonra kadın "enayi" parası diyordu🙄 🤣