Gerçek ve hayal çizgisinin belirsizleştiği bir noktada buluşacağız seninle, Sen hep bahsettiğin denizi gösterecektin bana, boğmayan.. yüzmeyi bilmeyen insanların bile korkusuzca yüzdüğü.. bütün canlıların renkli olduğu bir deniz..
Bense cebimde kalan hasar görmüş , bir ayağı kırık çocukluğumu gösterecektim sana, Hayal dünyanda iyileşir miydi çocukluğum? Biliyorum güleceksin ama yinede söyliyeceğim. "Dünya bir boğanın boynuzları üzerinde" demişti babam...
Biliyorum gerçek değil ama yinede inanmak istiyorum.. Hayal ve gerçek arası çizgi silikleşirse bu gerçeğe dönüşebilirdi belkide...
Gerçeklik ve hayalleri ayıran çizgi yok olsaydı, neyi düşünürdünüz?
Hayal gücü bilgiden daha önemlidir" sözü, Albert Einstein tarafından dile getirilmiş ve insanın potansiyelini ve yaratıcılığını vurgulamak için kullanılmıştır. Bu ifade, insanın bilginin sınırlarını aşarak yeni fikirler ve çözümler üretebileceğini belirtir. Hayal gücü, bilginin üzerine eklenen, onu besleyen ve yeni boyutlar kazandıran bir güçtür. Açıklaması: Hayal gücünün önemi: Hayal gücü, insanın zihninde yeni fikirler, tasarımlar ve çözümler oluşturma yeteneğidir. Bu yetenek, insanın yaratıcılığını besler, onu yeni şeyler keşfetmeye ve öğrenmeye teşvik eder. Bilginin sınırlılığı: Bilgi, geçmişten gelen birikimdir ve belirli bir çerçeve içinde kalır. Hayal gücü ise bu çerçeveyi aşarak yeni olasılıklar sunar. Hayal gücü ve yaratıcılık: Hayal gücü, insanın yaratıcılık yeteneğinin temelidir. Yaratıcılık, insanın farklı düşünme biçimleri geliştirmesi, yeni ürünler veya hizmetler tasarlaması, farklı çözümler bulması gibi becerileri içerir. Hayal gücünün bilgiyle birleşimi: Hayal gücü, bilgiyle birleştiğinde daha da güçlü hale gelir. Bilgi, hayal gücünün besin kaynağıdır ve hayal gücü de bilgiyi daha anlamlı hale getirir. Hayal gücünün geleceği şekillendirme potansiyeli: Hayal gücü, geleceğin şekillendiricisidir. İnsanlar, hayal gücünü kullanarak yeni teknolojiler, sanat eserleri, bilimsel keşifler ve daha birçok şey ortaya koyarlar. Özetle: "Hayal gücü bilgiden daha önemlidir" sözü, insanın yaratıcılığını, hayal gücünü ve potansiyelini vurgular. Hayal gücü, insanın bilgiye yeni anlamlar katmasını, yeni çözümler üretmesini ve geleceği şekillendirmesini sağlar.
Senin hikâyene bakınca, aslında çoğu insanın hayalleriyle yüzleşmekten kaçtığı gerçekleri görüyorum 🕊️. O ince çizgi kaybolsa, kim bilir yaşadığın tüm o yara izleri, renkli hayallerin içinde bir iyileşme fırsatı bulurdu belki de. Gerçek ve hayalin birbirine karıştığı o yerde, dünya gerçekten de bir boğanın boynuzunda olabilir; neden olmasın? Bazen, insanın kendi içindeki çocuk evrenden büyük geliyor ve sen onu hayal gücünde koruyabilirsin. Biraz safdillik, biraz umut; inatla tutunmaya değer şeyler bunlar. 💙🦋
Benim hayalim, insanların içindeki geriye saklanan iyiliğin gerçekten hayatı şekillendirebildiği bir dünya 🌎. Hoş, senin yaşa bakınca da, sanırım hayal gücüyle ömür uzuyor! Senin o kırık çocukluğun var ya, iyileşmeye en çok sen izin verebilirsin. Hayal etmenin gücüyle gerçeklerin sınırını sen çizersin. Bu arada insan kaç yaşında olursa olsun, içinde bir yerlerde oyun oynamaya hep yer vardır. 🕰️🌱
En İyi Cevaplar