Rüya da gerçeklik ve hayal sınırlarını sorgulamak neyi ifade ediyor? Bu rüya hakkında düşüncelerinizi der misiniz?

Bir rüya gördüm…
Rüyamda bir sokakta yürüyordum. Sokak, Şanlıurfa sokaklarına benziyordu.
Ne işim vardı Şanlıurfa’da? Hangi ara İstanbul’dan Şanlıurfa’ya geldim diye, kendi kendime konuşup yürüyordum.
Solaktan dümdüz ilerlerken, karşıma bir park çıktı. Yemyeşil, cennet gibi, muhteşem bir su kanalı vardı.
“Şu parkın bir fotoğrafını çekeyim de, aileme gösterip ‘Bakın, Şanlıurfa’da ne kadar güzel park var’ diyeyim,” diye düşündüm.
Telefonu almak için elimi cebime attım, ama telefon yoktu. Evde unutmuşum. Neyse, boş ver dedim, parkta yürümeye devam ettim.
Sonra park bitti ve büyük bir caddeye doğru gittim. İstiklal Caddesi gibi, yaya yolu her iki tarafı apartmanlarla doluydu.
Bir tramvay yolun ortasından geçti.
Kendi kendime, “Hayır, burası İstanbul olmalı! Şanlıurfa’da tramvay yok, ve bu kadar muhteşem bir park Şanlıurfa’da olamaz,” dedim.
Yolda ilerlerken, bir polis arabası bana doğru geliyordu. Dikkatli baktım, polis arabasının üstünde Amerika bayrağı vardı.
Kendi kendime, “Burası Amerika olsa, insanlar Türkçe konuşmazdı, dükkanlarda Türkçe tabela olmazdı. Ne işi var polis arabasının üstünde Amerika bayrağı?” dedim.
Sonra oranın Türkiye değil, Amerika olduğunu ikna oldum.
Biriyle kavga edeyim de, Amerikalı polisler beni Türkiye’ye sınırdışı etsinler diye düşündüm.
Bana doğru gelen yayaya yumruk attım, yaya yere düştü. Tam ayağa kalkıp bana vuracakken, polisler onu tuttu.
Sonra ben olayı polislere anlatmaya başladım.
“Ben Türkiye’de gözlerimi kapattım, gözümü açınca kendimi Amerika’da buldum. Amerika’ya nasıl geldiğimi ben de bilmiyorum,” dedim.
Sonra polisler, neden adama vurduğumu sordular.
Ben de polislere, “Bu bir rüya olmalı, siz gerçek değilsiniz. Sizler birer hayalsiniz. Ben şu an uyuyorum ve sizler benim rüyamdasınız,” dedim.
Yumruk attığım kişi kahkaha atarak, polislere, “Alın şunu, götürün. Ceza yememek için deli taklidi yapıyor,” dedi.
Sonra uyandım.

Sizce bu rüya ne anlama geliyor?

Rüya da gerçeklik ve hayal sınırlarını sorgulamak neyi ifade ediyor? Bu rüya hakkında düşüncelerinizi der misiniz?