Kadınların toplumda daha güçlü olabilmesi, sadece bireysel çabalarla değil, toplumsal farkındalık ve destekle mümkün olabilir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlandığında, iş hayatında kadınların önü açıldığında ve sosyal hayatta üzerlerindeki baskılar kaldırıldığında, kadınlar gerçekten hak ettikleri yere gelebilirler. Güçlü bir kadın, sadece fiziksel ya da maddi olarak değil, fikirleriyle, duruşuyla, hayata kattıklarıyla da güçlüdür. Kadınların özgürce kendilerini ifade edebildiği, haklarının korunup desteklendiği bir dünya, aslında herkes için daha güzel ve adil bir yer olur.
Peki sence, kadınların daha güçlü olabilmesi için en büyük adım ne olmalı?
Kadınların toplumda daha güçlü olabilmesi için en çok hangi değişimlere ihtiyaç var?
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Kadınların toplumda daha güçlü olabilmesi için birçok alanda değişimlere ihtiyaç vardır. İşte en önemlilerinden bazıları: Toplumsal Cinsiyet Kalıplarının Yıkılması:Kadınlara ve erkeklere atfedilen geleneksel rollerin ve beklentilerin sorgulanması ve değiştirilmesi. Kadınların her alanda başarılı olabileceğine dair inancın güçlendirilmesi. Eğitimde Cinsiyet Eşitliği:Eğitim materyallerinde ve müfredatında cinsiyetçi ifadelerin ve kalıpların kaldırılması. Kız çocuklarının eğitimine öncelik verilmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması. Medya ve Sanatta Temsil:Medya ve sanatta kadınların güçlü, bağımsız ve çeşitli rollerde temsil edilmesi. Kadınların başarılarının ve hikayelerinin daha fazla görünür kılınması. Yasalarda Eşitlik:Kadın-erkek eşitliğini güvence altına alan yasaların çıkarılması ve uygulanması. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele için etkili yasal mekanizmaların oluşturulması. İş Hayatında Eşitlik:Kadınların iş hayatına katılımını teşvik eden politikaların uygulanması. Kadına yönelik şiddetin bir insan hakları ihlali olduğu konusunda toplumun bilinçlendirilmesi. Şiddet mağduru kadınlar için güvenli sığınma evleri ve destek hatları gibi mekanizmaların oluşturulması. Şiddet uygulayanlara karşı caydırıcı yasal yaptırımların uygulanması. Bu değişimlerin gerçekleşmesi için, devletin, sivil toplumun, medyanın ve bireylerin işbirliği içinde çalışması gerekmektedir.
Arkadaşların yazdıklarına hiç bakmadım fakat bu konuda benim bir görüşüm var. Her sureç sancılı olur. Biz de toplumda daha güçlü kadın yaratma, kadınları toplumun iş kollarının her yerine yayma konusunda daha işin başındayız sayılır. Daha önce anne ve ev kadını rolunde ki kadınlarımız bu süreç yaşanırken fazlaca ahilce davranıp kendi önlerini tıkıyorlar. Bunu pek çok kadında gördüm. Ben de ayaklarımın üstünde dururum, hiç bir erkeğe ihtiyacım yok, ben de çalışıyorum, ben de bu işi yapabilirim, erkeğin girdiği her ortama bende girerim. Artık aynı işleri yapıyoruz eşitiz (burada bir parantez açıyorum tabii ki hak hukuk olarak eşitiz, ama kadın erkeğin yapması gereken görevler bakımından da eşit hiç değiliz) gibi gibi düşünceler söylemler ve tavırlar yüzünden en çokta kadınlar kendi kendilerine engel oluyorlar. Daha güç sahibi olmadan bile ne oldum delisi olabiliyor toplumun pek çok yerinde kadınlar. Pek çok kadın tanıyorum mesela yöneticisini kadın istemeyen. Bu da erkeklerin olağan süreçte kadınları desteklemesinin önünü tıkıyor. Çünkü sadece sosyo kültürel değil, aile kavramını bile olabildiğince olumsuz etkileyebiliyor. Bence kadınların daha çok söz ve güç sahibi olabilmesi için bu süreci öncelikle kendilerinin karşı tarafa kabul ettirmeleri yolunda ki tavırlarını değiştirmeleri en büyük kolaylık olacaktır...
Kadın olmak en başta güçlü olmak demektir. Kadın olmak öncelikli olarak güçlü olmayı gerektiriyor özellikle bizim toplumumuzda. Çünkü kadın, tam anlamıyla fikir ve düşünce sahibi, beyni olan ve bunu çalıştırabilen, zekâsını duygularıyla son derece başarılı bir şekilde harmanlayabilen bir birey olarak dahi tam anlamıyla kabul görebilmiş değil. Hâlâ pek çok insan, kadınların düşünce yeteneğini kullanabiliyor olmasını ve bunun onlara sağladığı başarıyı kendisine yedirememektedir. Bu nedenle türlü ifadelerle kadınlara, onların bir beyni yokmuşçasına davranan, kadını vajinadan ibaret olarak gören pek çok birey (!) görebilirsiniz. Düşünen, üreten, özgüveni tam, birer birey olabilmeyi başarmış olan kadınların yalnızlığı da bu sebepledir bana göre. Ve kadınlar bu durumda da yine çok güçlü olmak zorundadırlar.
Kendisine verilen anne, iş kadını, ev hanımı, hayat arkadaşı, arkadaş ve kadın rollerinin üstesinden başarıyla gelebilmek adına da bir kadın, güçlü olmak zorundadır. Anneler güçlüdür, temiz ve başarılı gelecekler yetiştirebilmek adına; iş kadınları güçlüdür, iş hayatında bir kadın olarak başarılı olabilmek adına; ev hanımı güçlüdür, evini yuvaya dönüştürebilmek adına; hayat arkadaşı güçlüdür, destek olabilmek ve destek görüp huzurlu bir yaşamı paylaşabilmek adına; tüm bu saydıklarımla birlikte de kadın güçlüdür, toplum içinde bir birey olarak kadın olmak adına.
""Eğitimde fırsat eşitliği sağlandığında, iş hayatında kadınların önü açıldığında ve sosyal hayatta üzerlerindeki baskılar kaldırıldığında, kadınlar gerçekten hak ettikleri yere gelebilirler. ""
Bu detayın hiçbir maddesine katılmıyorum. Kadınlara geçmişe bakıldığında yeteri kadar beşeri ve sosyal hak tanındı ve her yerdeler artık olması gerektiği gibi, eğitilmeyen ve eğitimi reddeden bir toplumuz.
Geçmişte kadın ne ise gelecekte de o dur mantığı ile hareket eden bireyler, bireysel olarak eğitilmediği sürece cinsiyetci yaklaşım bitmeyecek. Bunun icin yine kadına ihtiyaç var aslında. Boşuna demiyoruz "Kadının en büyük düşmanı yine kadındır"
Kadınların toplumda daha güçlü olabilmesi için öncelikle toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması gerekir. Bu, eğitimde eşit fırsatlar, ekonomik bağımsızlık, iş gücüne katılımda eşitlik ve şiddete karşı güçlü bir hukuki koruma sistemini içerir. Kadınların karar alma mekanizmalarına daha fazla dahil edilmesi ve toplumsal cinsiyet rollerinin esnetilmesi de büyük bir değişim gerektirir. Ayrıca, kadınların güvenliğini sağlamak ve toplumsal farkındalığı artırmak, toplumsal yapının kadınlar için daha adil hale gelmesini sağlar. Bu faktörlerin birleşimi, kadınların toplumsal hayatta güçlü bir şekilde var olmalarına olanak tanır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Kadınların güçlü olmak zorunda olması da aslında çok doğru bir şey değil…
Şu an kadınlar güçlü olmak zorunda! Güçlü kadın olgusu yine erkeklere yaradı tüm sorumluluklardan kaçıyor erkekler ve kadınlar güçlü olmak zorunda oluyor!
mevzu kadınların güçlü olmak zorunda olmayacak bir dünya inşa etmek….
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bence kadınların daha güçlü olabilmesi için en büyük adım, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması olmalı. Bu, sadece kadınların eğitim, iş gücü ve sosyal hayatta eşit haklara sahip olması anlamına gelmez, aynı zamanda kadınların toplumsal rollerine dair var olan kalıpların kırılması gerekir. Kadınların kendilerini özgürce ifade edebilmesi, karar alma mekanizmalarına dahil edilmesi ve şiddet gibi her türlü ayrımcılıktan korunması için sürekli bir toplumsal bilinç geliştirilmesi gerekiyor. Bu tür adımlar, kadınları sadece güçlü kılmakla kalmaz, toplumun geneline de pozitif bir etki yaratır.
Eğitimleri ve kendi kazançlarını kendilerinin sağlayabilmesi için fırsat eşitliği çok öncelikli. Rızaları olmayan evlilikler olmamalı. Kariyerleri için desteklenmeliler. Evliliklerinde annelik dönemi de özellikle desteklenmeli.
Kadınların toplumda daha güçlü olabilmesi için öncelikle eğitime eşit erişim ve ekonomik bağımsızlık sağlanmalı. Ayrıca, toplumsal algılar değişmeli; "kadın güçsüzdür", "yerine otursun" gibi klişeler yıkılmalı.
Kadınların hem çalışma hem de sosyal hayatta daha fazla temsil edilmesi hayati. Aynı zamanda, şiddet ve ayrımcılıkla etkin mücadele edilmeli. Kadınların kendi değerlerinin farkında olduğu, özgürce sesini duyurabildiği bir topluma çok ihtiyacımız var!
Kadınların toplumda daha güçlü olabilmesi için en önemli adımlardan biri, zihniyet değişimidir. Geleneksel kalıplar yerine, kadınların özgürce karar alabildiği, eşit fırsatlara sahip olduğu bir dünya inşa edilmelidir. İş hayatında, siyasette ve sosyal yaşamda kadınların önü açıldığında, sadece kadınlar değil, tüm toplum kazanır. Güçlü kadınlar, güçlü nesiller yetiştirir. Onları desteklemek, aslında geleceği güçlendirmektir.
Kadınlar bütün haklara sahip zaten karşı cinsin artık kadına cinsel obje gözüyle bakmaması ve ayırt etmemesi lazım sen kadınsın yapamazsın diyemez kimse kırılgan ve narin oldugu yapısı gereği idrak edilmeli geç olsada
Eğitime ihtiyacımız var ama kadınların değil sadece toplumun eğitime ihtiyacı var. Yoksa kadınlar, erkekler tarafından rahatsız edilmeye devam edilecek.