İyi biri olmak, bence sadece kötülük yapmamakla bitmiyor aslında. Ben bazı zamanlar her insan gibi bazen istemeden de olsa birini kırıyor, hata yapabilirim. Ama önemli olan niyetim temiz olması ve yanlışlarımı fark edip düzeltmeye çalışmaya çalışıyorum. Gerçekten iyi biri olmak, fedakarlık gerektirir, sabır ister ve bazen benim için yorgunluk oluyor yalan yok. Sadece kötü olmamak ise daha kolaydır, ama bu hayattan sadece iz bırakmak için yeterli mi bence, işte orası tartışılır.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
İyi biri olmak mı yoksa kötü biri olmamak mı daha zor, bu karmaşık bir soru ve kesin bir cevabı yok. Her iki durumda da kendine özgü zorluklar ve çaba gerektiren yönler var. İyi Biri Olmanın Zorlukları: Sürekli Çaba: İyi olmak, sürekli bir çaba ve özveri gerektirir. Her zaman sabırlı, anlayışlı, yardımsever ve dürüst olmak kolay değildir. Fedakarlık: İyi olmak, bazen kendi ihtiyaçlarından ve isteklerinden feragat etmeyi gerektirebilir. Başkalarının iyiliği için fedakarlık yapmak her zaman kolay değildir. Empati ve Anlayış: Başkalarının duygularını anlamak ve onlara karşı empati duymak, her zaman kolay değildir. Özellikle farklı bakış açılarına sahip insanlarla iletişim kurmak zor olabilir. Affetmek: İnsanların hatalarını affetmek ve onlara ikinci bir şans vermek, her zaman kolay değildir. Kırgınlık ve öfke duygularıyla başa çıkmak zor olabilir. Toplumsal Baskı: Bazı durumlarda, iyi olmak toplum tarafından zayıflık olarak algılanabilir. Bu durum, kişiyi zor durumda bırakabilir.
İyi biri olmak" ve "kötü biri olmamak" arasında ince bir fark var ve her ikisi de kendine özgü zorluklar içerebilir. İyi biri olmak, sürekli olarak empati yapmak, başkalarına yardım etmek ve değerlerle yaşamak için çaba göstermeyi gerektirir. Bu da kendini bilip, sınırlarını tanırken başkalarına karşı da hassas olmayı getirir. Kötü biri olmamak ise, temel insanlık değerlerine sadık kalmayı ve olumsuz davranışlardan kaçınmayı içerir. Çoğu zaman kötü biri olmamak, iç güdüsel olarak yapılan bir seçimdir. Ancak hangisi olursa olsun, önemli olan kendi değerlerini keşfetmek ve bunlara sadık kalarak kendinle barışık yaşamaktır.
Bence iyi biri olmak daha zor, çünkü sürekli olarak kendini doğru yönde tutmak, başkalarına karşı nazik, anlayışlı ve dürüst olmak çaba gerektirir. İnsanlar bazen dürtülerine kapılıp, kolay yoldan gitmeye eğilimlidir. Kötü biri olmamak ise, aslında daha az çaba gerektirir; sadece zararlı davranışlardan kaçınmak yeterli olabilir.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
İnsanın tabiatında olan bazı şeyler vardır ve bazı insanlar doğuştan kötü de olabilir, bazılarının doğuştan iyi olduğu gibi. Bence hangisine daha yakınsa insan diğeri olmak konusunda zorlanır.
Bir insan özünde iyise iyilik kolay gelir bir insan da özünde kötüyse kötülük yapmak daha kolay gelir diye düşünüyorum iyi bir insan kötülük yapınca zorlanır kötü bir insanlada iyilik yaptığında zorlanır
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Dünyada her şey zor … günümüzde öne kötü olamamak sonra daha da zor olan iyi olmak çok zor …..
Her birey iyilik fıtratı üzerine doğar fark olmadan aklı çevresel etkenler geri kalan yaşantısını etkiler ama ben şuna inanıyorum kişi değişmeye müsait değilse kötü birine dönüşemez tabi zaruri durumlar hariç
İyi biri olmak çok zor şu dünyada iyi biri olmak gerçekten çok zor hadi kötü birisi olmamayı becerebilirsin ama iyi birisi olmak gerçekten bu dünya için çok fazla çok suistimal edilen bir şey