Yaşamımız zıtlıklar kavramı içinde devam etmekte. Doğru - yanlış, eksik - fazla gibi kavramlar hayatımızın bir parçasıdır aslında.
Ve bir kavram vardır ki işte o yaşamın temelidir; İyi ve kötü.
Öyle zamanlar geliyor ki iyi sandığımız kötü, kötü de iyi. Ve sanki kötü olmak daha kolay gibi geliyor. İyi olmaksa öyle sanıldığının aksine kolay değildir.
İyi biri olmak hiçbir fırsatın yokken gittiğin yol değil, aksine yanlış yapma şansın varken iyiliği doğruluğu seçmiş olandır. Günümüz coğrafyasında kötü olmak o kadar basit ve o kadar kolay ki bir çıkarı olmadan kimse kimseye yardım etmiyor zaten. İyi olmak, iyiliği seçmek ise bir o kadar zor. Çünkü iyi olursan, doğru olursan eleştirenin, sorgulayanın bir o kadar çok oluyor. Çünkü insanlar iyi olan şeyleri mahvetme konusunda üstlerine yok. İnsanların ne düşündüğü ne yaptığı, nasıl yargıladıkları, ne düşündükleri umrunda bile olmadığında, onların iyilik anlayışı onların dini zihniyetlerine malzeme etmeleri umrunda olmadığında inancını ve iyiliğini yaşama fırsatı buluyorsun. Konu çok saptı ama umarım doğru anlaşılırım. İyi akşamlar 😄
Bana göre kötü biri olmak hem zor hem yorucu. Kötü olanların aklını hep kötüye çalıştırması gerekiyor. Bu bana çok yorucu geliyor. Yani benim vicdanımı, zihnimi yorar şahsen. Örneğin; sürekli yalan söyleyen birini ele alırsak söylediği yalanları unutmamak zorunda. Unuttuğu an ortaya çıkar başka bir zaman diliminde. İnsan yalanı aklında tutmaya çalışacağına doğruyu söyler rahat eder. Bence...
İyi biri olmak her insanın yaratılışında var, Bu kadar zor olmamalı, Kötü biri olmak daha zor tabiki, İnsanlar inadına kötü olmak istiyor birde, anlamıyorum
İyi biri kalmak daha zor. Kötü olmanın da, iyi olmanın da pratiği aynı aslında bana kalırsa. Ama gittiğin yolun bi noktasında işler sarpa sardığında ilk vazgeçtiğimiz "iyilik" oluyor. "Artık ben de şöyle yapcam" cümleleri bu yüzden hayatımızda fazlasıyla yer alıyor...
Her zaman iyi birisi olduğuma inaniyorum ama ne fayda😀
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence "gerçekten insan"olmak zor. Ne kötüler var içinde bir merhamet kırıntısı olsa düzelen, ne iyiler var bir kere şirazesi kaydı mı tamamen yalpanan.