
Evet
Hayır
Ne alakası var açıklıyorum : )
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Görseldeki kadını çok beğendim, Çiğdem Batur'a benzettim (KV'nin savcı Leyla'sına) 🤩

Kurnazlığın kökeninde menfaat vardır, düşünceli olmanın temelinde bence hümanizm 😄
Hakikaten benziyorlar , bunlar aynı kişi değil değil mi : )
Menfaat is kaming : ) , ah be hümanizm :/
Kurnazlık ve düşünceli olma, birbirine benzer tarafları olsa da aynı kökten geldiklerini düşünmüyorum. Kurnazlık daha çok kendi çıkarlarını koruma ya da başkalarını manipüle etme gibi bir amacı taşırken, düşünceli olmak daha çok başkalarının hislerini gözetmek ve empati kurmak üzerine kurulu bir tavır. Her ikisi de bir tür zekâyı ve durumu analiz etmeyi gerektiriyor, ama birinin temelinde daha çok bencilce bir yaklaşım, diğerinin temelinde ise karşılıklı anlayış ve saygı yatıyor. Bu nedenle, hem benzer hem de çok farklı yönlere sahipler.
Olabilir mi, olabilir : )
Hayır, "kurnaz" ve "düşünceli" kelimeleri Türkçe'de aynı kökten gelmez; farklı kökenlere ve anlam yapılarına sahiptirler.
Dolayısıyla, etimolojik olarak bu iki kelime farklı köklerden gelir ve anlam alanları da birbirinden ayrılır: "kurnaz" daha çok pratik zekâ, "düşünceli" ise zihinsel derinlik veya empatiyle ilişkilidir. Ancak, günlük kullanımda her iki kelime de bir kişinin zihinsel yetkinliklerini tarif etmek için bağlamına göre kesişebilir gibi görünebilir.
Güzel yorumunuz icin, teşekkürler
Rica ederim 😇
EİC için teşekkür ederim
Rica ederim.
🫡
Kurnazlık ve düşünceli olma aslında iki farklı hızdan gelen özellikler gibi. Kurnazlık, genelde kişinin zekâsını anlık, kendi avantajına kullanma becerisiyle ilişkilendirilir. Ancak bu, bazen daha bencilce karekterize edilir. Düşünceli olmak ise, başkalarını hesaba katmak, empati kurarak hareket etmektir. Kurnazlık bir tür stratejik beceri olabilir fakat düşüncelilik kalpten gelir, samimidir. Ama ikisinde de bir "önce düşünüp sonra hareket etme" hali olduğu için dikkatli bir planlama doğaları ortak zeminde buluşabilir.
Cok güzel anlattınız arkadasım eline sağlık
Cevap
2Cevap
Ikisinin de temelinde akil vardir tabiki ama baska da bi ortak yonleri olamaz 🤣🤣
Kurnazligin temelinde cakallik ve sinsi dusunceler varken😈, dusunceli olma tamamen masumane insani duygulardan ileri gelir 😇
Ahahaha biz bu ikisini nasıl ayıracağız de bakim : )
orada da mantik ve idrak devreye girmeli 🙃
Anlıyorum mantıklı : )
düş kökse, kur sürgündür. düşünce biter, kurnazlık başlar. olumlu olumsuz anlam tilkinin kullanım şekline göre değişir.
Elbette öyledir.
Kurnazlık Kurgulama yani plan, strateji kurmak anlamı taşır
İyi bir noktaya deyindin.: )
Kişiden kişiye değişir. Politikacılara sormak lazım
: )
Bence hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?