Merhabalar Herkese 🌸

Düşünceli biri olmak; belli hassasiyetlere saygı duymak, insanları daha kolay anlayabilmek, duyarlı olmak...
Bunlar insanın tabiatından mı gelir yoksa sonradan öğrenebilir şeyler midir?
Merhabalar Herkese 🌸

Düşünceli biri olmak; belli hassasiyetlere saygı duymak, insanları daha kolay anlayabilmek, duyarlı olmak...
Bunlar insanın tabiatından mı gelir yoksa sonradan öğrenebilir şeyler midir?
Bence öyledir.. yani bazen aşırı düşünürüm bende.. kafam takarım ama bazen de umursamam daha çok umursadığım ya da değer verdiğim konular için geçerli.. birde düşünceli olmak da sevdiklerimi düşünmekle olur.. iyi niyetli olduğum için kendimden önce onları düşünüyorum maalesef
bu gibi insancıl şeyler aile ve çevre üzerinden öğrenilir
çünkü yeni doğan bir insan bunların hiç birine sahip değildir saf olarak doğmuştur
kişi çevresinde yardımlaşma görüyorsa yardımsever olur
iyilik görüyorsa iyi insan olur ve onlara özenir
kötülük görüyorsa özenip kötülük yapmak ister
cevap seçimi için teşekkürler
Her insanın tabiatında düşünceli olmak diye bir şey yoktur, bazı insanlar geleceği ile uğraşmak için düşünür bazıları ise çok boş şeyler hakkında düşünür
Kesinlikle tabiat ile alakalıdır. Ben mesela düşüncesiz olayim diye uğraşıyorum ama yok yani olmuyor yine de bu kalbi değiştiremiyorum olmuyor
Cevap
5Cevap
Bazı insanların beyinsiz olmasından kaynaklı düşüncesiz olmaları ahsh
Evet herkes düşünceli olamaz umursamaz ve bencillik te aynı şekilde tabiatı gereğidir insanın
Sonradan edinilmesi zor bir yetenektir. Genelde tabiattan kaynaklanıyor.
Doğuştan gelen şeylerdir bunlar. Bir insanın gelecekteki karakteri 3-4 yaşındayken bile. belli olur. Ben her zaman bu tarz biriydim hala öyleyim değişmedim
İnsanın içinde olan şeyler. Bunlar sonra dan öğrenilmez. Öğretmeye kalksan öğrenmez. İçinde varsa, dışarıya yansıtır.
Olabilir çünkü herkes düşünceli olamıyor maalesef herkes kendi çıkarı için yaşıyor
hayır bu öğrenilebilir bir şey aileden çevreden okuldan vs
Sonradan olmuyor aslında hiçbir şey. Tabiatında olan her zaman öyle olur.
Tabiatında vardır, o kadar fazla detaycılık sadece doğuştan gelen bir yetenektir..
Bence öyledir çünkü insan içinde var olan şeyin ortaya çıkması sonucu oluşan bir şey bu
tabiatından kaynaklanır yaşamıda negatif ya da pozitif katkısı olur
Evet ama düşünceli olmak suç resmen.
aynen aşkom
Aynen öyle
Evet bence öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?