♾️ Sizce insanlara gereğinden fazla iyi niyetli olmak iyi davranmak, dürüst olmak enayilik midir? sonunda mutlaka bir karaktersizlik yaptıklarını düşünüyor musunuz.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ♾️ Sizce insanlara gereğinden fazla iyi niyetli olmak iyi davranmak, dürüst olmak enayilik midir? sonunda mutlaka bir karaktersizlik yaptıklarını düşünüyor musunuz.

Kesinlikle evet ve ben şefkatli, merhametli yanımı yavaş yavaş kaybetmeye başlıyorum. Şeytan karakterli sinsilere nasıl da iyi niyetli davranmışım lakin o yılanlar beni daha da güçlendiriyor, evet artık haddinden fazla değer vermeyeceğim kimseye, art niyetli, içi şeytan kişilere acıyorum sadece, insanın bir başkasına çelme takması kendine çelme takmasıdır aslında, elbet onlara da şeytanlık yapanlar olacak, elbet yaptıklarının bedelini ödeyecekler, kimseye bedel ödetmek istemiyorum, uğraşmak istemiyorum, ne lüzum var iki kuruşluk kişilerle uğraşmaya, buna tenezzül bile etmem, sadece içimde bir huzur var, fesat zihinlerinin, şeytanca planlarının bedelini benim ödetmeme lüzum kalmadan ödeyecekler☺Bunu biliyorum, bunun mutluluğu içindeyim ve ben eski ben değilim artık, o eski şefkat dolu, kimselere kıyamayan, birileri kırılacak diye ince eleyip sık dokuyan , kelimelerini ihtimamla seçen o kız değilim, iyi ki de değilim, bana değer verdiği kadar değer veriyorum herkese, ne eksik ne fazla.
Hayır değildir ince düşünen insan hassatir ve bu dünya ince düşünen hassas insanlar için bir cehennemdir derler çok doğru.. ama buna rağmen ince düşünceli olmayı devam etmeyi isterim karşımdaki o İnce düşüncemi benim ona karşı verdiğim değeri n, hassasiyeti kötüye kullanmaya kalkarsa işte o zaman enayilige döner iş.. ama insanlar buna değmiyor hak edene ettiği kadar ederi kadar vereceksin hem iyi niyetli hemde haddini bildireceksin.. kaybeden her zaman onlar olacak sen değil. Onun için keyfini çıkar Barışcan.😀
Teşekkür ederim abla aynı düşüncelerimi yazmışsın :D 🤗
Tabi ki de hatta ben yazsam aynısını yazardım o derece güzel yazmışsın abla tam da gerçekleri söylemişsin. 🌷
Ne demek, iyi geceler 🤗🤗
Rica ederim 🤗🌺
Hayır değildir.. Her insan ince düşünmeyi beceremiyor ama bana kötü davranan bir insana onun yaptığı gibi davranmam.. Ben babamdan şunu öğrendim.. Her zaman bize bunu söylemiştir.. Sana taş atana sen gül at elbet kazanan sen olacaksın.. Hakikaten de öyle ben kazandım.. Çünkü ben babamdan merhametli bir insan olmayı öğrendim..
Karşımızdaki insan ince düşünceli oluşumuzu kendi çıkarı için kullanıyorsa enayilik. İyi davranılmayı herkes haketmiyor çünkü...
Teşekkür ederim ablacım...😌🌺
Rica ederim abla iyi geceler.. 🤗🌺
Cevap
17Cevap
Aslında değil. Normal olan bu fakat günümüzde insanlar menfaatleri çıkarları üzerine hayatlarını kurdukları için ince düşünceli, dürüst ve iyi niyetli insanlar onlar için maalesef ki enayi oluyor.
Bana göre zorluktur. İnce düşünen insanı genelde düşünen olmaz. Önceliği kendi olan insan daha çok sevgi ve saygı görür. Enayilik demeyelim de saf olma durumu biraz
Hayır enayilik değildir ama bu kendi sınırlarının ihlaline kadar girip ve hala ince düşünceli olucam diye davranıyorsa işte o zaman enayiliktir.
İnce düşünen insan hep üzülmeye mahkumdur ben bunu bildirim bunu söylerim hep
Değildir, ince düşünen insanlar olunuz.
Enayilik demek yanlış olur gadası
Düşünceli demek daha doğru olur
İnsanları kendi hallerinde bırakmak gerekiyor ve fazladan incelik veya cömertlik maalesef günümüz insanı tarafından kıymeti bilinmeyen hatta cezalandırılan bir tavır. Anladım ki samimi değil stratejik yaklaşım arıyor insanlar. Samimi sevgiye kıymet bilerek değer vererek yaklaşan bir insan bulmak da çok lüks bir duygu bence. Kendisine çekinmeden sevgimi ve ince düşünceli tavrımı sunabileceğim güvenilir bir insan bulsaydım tüm varlığımla onu düşünür, onu severdim. İncelikler ve sevgi sadece hakeden, lâyık olan insana verilmeli ben böyle düşünüyorum 🍀😎
Evet çok doğru.
Çok fazla samimiyet tez ayrılık getirir
Çok fazla iyi niyet suistimal edilir.
Çok ince düşünen insanlar genellikle o ince düşündüğü noktadan kırılır her daim.
Ayrıca çok ince düşünmek insanı çok yorar bu hayatta
Çünkü yaşam denen bir gerçek var
Bu yaşamda ince düşünen insanları çok yıpratır
Çocukluktur. Hak etmeyene değer vermek, insan yerine koymaktır. Kırmamak için kırılmak ve kırk yerinden kırılmaktır. Ama aptallık ya da enayilik değildir. Nedense bizim toplumda sadece sinsi ve fitne fesat olursan akıllı kabul ediliyorsun. Ne kadar zeki deniyır ne kadar çok insanı kandırırsan oysa bu senin karakterinin sorunlu olduğunu gösterir.. Parlak bir zekaya sahip olduğunu değil.
Hayır değil çok güzel bir şey bu ama hak edene tabi kimseye yine kaba olunmamalı ama hak etmeyene de gereğinden fazla incelik olmamalı yani biri sizi sevmesin kötü davransın digelim sizde ona hala iyi davranmaya yakın davranmaya devam ettiğinizi düşünün bu biraz enayilige girer o kişiyle araya mesafe koyulmalı kendine kişi gerçekten değer veriyorsa
İnceldigi yerden kopan insandır. İnce düşünmek gerçekten de insanı yorar, erken yaşlandırır. Bazen ince düşünmekten saçma sapan sonuçlar çıkartabilirsiniz, hayatı kendinize zindan edersiniz. Birine nazik davranmak, onu kaybetmenize yol açabilir ve daha birçok şey... Kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülük bu.
Hiç mi artısı yok bunun? İnce düşünenler muhtemelen her olayı minimum hatayla atlatırlar.
Elbette enayilik değil. Fakat birçok insan düşünceli insanı haketmiyor.
Enayilik midir bilmem ama sonunda insana fazlasıyla zarar verdiği, üzdüğü acı bir gerçek. İnsanlar bunu çok güzel istismar ediyor çünkü.
Kaldı ki zaten ince düşünen insanlar hassastır. Hassas insanlar her zaman daha fazla üzülür ve yıpranır.
Özellikle de böyle bir devirde ince düşünceli olup üzülmeye hiç değmez. Fakat asıl sorun şu ki; ince düşünceli ya da hassas biri olmak insanın elinde olmuyor maalesef.
Fazla iyi niyetli olmak iyi değil diye düşünüyorum ama aradaki dengeyi kurarsanız bir sorun olmaz. Neticede her şeyin fazlası zarar. İyi niyetinizin kurbanı olmamak çok önemli. Onun için de denge önemli
Hayır değildir. Ama o kadar çok bu iyi niyetlerimizi suistimal edecek ve bundan faydalanacak insan var ki. Normalde güzel olan bir davranış dışarıdan bakıldığında enayilik gibi gözükebiliyor bu sebeple...
Sen insan olmanın gereği diye incelik yaparsın veya düşünürsün.
İnsanlar bunu zafiyet olarak algılar, hiç hak etmediğin şeyler yaşatır. Kural değişmemeli; hak edene hak ettiği kadarını vermeli.
Yok kardeşim değildir. Diğer türlüsünü yaptığında belki günü kurtarmış oluyorsun ama içindeki çirkinleşmenin sana verdiği zarar çok daha büyük oluyo. Elimizden geldiğince iyi niyetimizi korumamız ilk başta kendi faydamızadır.
Hayır, ince düşünceli olmak ya da dürüst olmak enayilik değildir. Önemli olan, doğru kişiye karşı ince düşünceli, dürüst anlayışlı olmak yani herkese hak ettiği gibi davranabilmektir. ✨
Ben de ince düşünen biriyim ancak tehlikeleri farkedip önlem alıyorum bu nedenle zarar görmüyorum. Bir ayağınız her zaman geri de dursun. Böylece kendinizi her zaman savunabilirsiniz.
evet canım cunku ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. Artık anladım ki kim bana nasıl davranıyorsa o şekilde karşılık veriyorum
Olması gerekendir ama insanlar bunu enayilik olarak algılar kullanır. inceliği hakeden bir dünyada değiliz
Enayilik değildir ama vakit kaybıdır. İnsanları düşünmek onları düşünmek ve her ayrıntıya dikkat edip kafada kurmak yalnıştır.
Tabiiki de değil ama hayatta böyle olduğum için bunun cezasını çok çektim ve bu lanet olasıca insanlar tarafından da hep böyle görülüyor...
Enayilik olarak düşünmüyorum, seçici olunmalı insanlara değil de kiymeti olanlara ince düşünülmeli😌
Enayi olduğunu düşünmüyorum, ben bir zararını görmedim.. sadece biraz umursamamayi bilmek isterdim
Adamına göre muamele edeceksin her zaman. Fazla ince düşünce gereksizdir
Kalbinin olduğunun göstergesidir.. ❤
Asla değil bence, iyiler bir şey kaybetmez. En sonunda kaybeden kötüler olur.
Hayır çok güzel bir şey. Enayilikse bende enayiyim
Enayilik değil aslında en güzeli de millet çok çakal
Bunu suistimal etmeyene değil. Baktın ki var devam edip enayi olmayacaksın
Bizim ülkemizde insanlık pek yok ancak yabancı devlet de ince düşünene ne güzel insan deniyor
değildir ama öyle insanlar hayatta hep üzülür bence..
Enayilik demeyelim ama kötü kalpliler için kolay hedef oluyor
Saf ve saf enayilik. Biz bu dünyaya enayi olmaya gelmişiz 😂
İnce düşünceli dürüst ol ama gereğinden fazla iyi niyetli davranma bunu senin görevin bellerler ve hep isterler yapmadığın zaman kizarlar
Hep kullanıldım artık bende şerefsiz olmaya karar verdim
Bu devirde gerçekten enayilik olarak görülüyor.
Değildir
günümüz dünyasında evet
Hayır hatta bence farklılıktır
Deyil geşke böyle biri hayatıma çıksa
Hayır enayilik değildir
Hayır enayilik değildir
Hayır değildir.
Evet öyle iyilikten anlamıyorlar
bence idealı o
Zarif davranınca zayıf sanıyorlar
Hayır değil, en azından insan gibi davranıyoruz.
Tabii bazı hakeden kişilere ağzının payını vereceksin orası ayrı.
İnce düşünmek para etmiyor artık.
hayır tabi ki ama bu zamanda her şey zor
bu dönemde evet.
Hayır tabikide bu saçmalığı kim başlattı
Hayır
Yorucu
Hayır değildir
Bu dönemde enayilik diyorlar maalesef
Evet şekil A
evet oyledir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?