Sürekli tetikte bekleyen bir ajan gibi yaşıyorum bu aralar.. Büyümek böyle mi hissettiriyor size de? Peki en kötüsüne hazırlanınca en iyisi gerçekleşse bile haz alamamak neyin sebebi?

Sürekli tetikte bekleyen bir ajan gibi yaşıyorum bu aralar.. Büyümek böyle mi hissettiriyor size de? Peki en kötüsüne hazırlanınca en iyisi gerçekleşse bile haz alamamak neyin sebebi?

Yok ben öyle düşünmüyorum. Genelde ben iyi hissediyorum diye düşünüyorum. Çünkü ne kadar negatif düşünürsen o kadar kötü olur diye düşünüyorum benim düşüncem öyle. O yüzden sen de pozitif düşün.
🥹🥹
Bence kendimizi her zaman en kötüsüne hazırlamak gerekmez, ama gerçekçi olmakta fayda var. Hayatta her şeyin yolunda gitmesi mümkün değil, ama bunun sürekli kötü bir şey olacağı anlamına gelmiyor. Bazen hazırlıklı olmak, zorluklarla daha rahat başa çıkmayı sağlar. Ama hayattan keyif alabilmek için iyimser bir bakış açısını da kaybetmemek lazım. En kötü ihtimali düşünmek, bir yere kadar faydalı olabilir ama sürekli bunu yapmak insanı depresyona sokabilir.
"Her İnsan Hepimiz bir taktire dayalı bir zaman da günü ve vakti geldiğinde hepimiz öleceğiz. Yaşam ve doğmak nasıl ki bize doğal ve normal geliyor ise ölüm de aynen böyle ikiz gibi bu aslında."
Nasıl yani çok mu hastayım yakın da ölecek miyim...
Kesinlik ile Evet hepimiz ölüyoruz zaten yakında ki zamanı bilmiyorum belki de buradan çıktığınız da bir trafik kazasında bile ölebilirsiniz...
En kötüsü ne ve nasıl hazır olduğumuz bilinci gayet ortada
Bazen en kötüsüne hazırlıklı olmak bir savunma mekanizmasıdır, hayal kırıklığını azaltır. Ama sürekli tetikte olmak insanı yorar. Ben de bir dönem hep olumsuzu düşünürdüm, iyi bir şey olduğunda bile “Ya sonrası?” diye sorgulardım. Sonra fark ettim ki, hayat sürprizlerle güzel. Bazen akışına bırakmak lazım. İyi şeyleri hak ettiğine inanırsan, tadını çıkarmak daha kolay olur.
Cevap
6Cevap
Evet kendimi her zaman en kötüsüne hazırlarım
Tamaaaam psikoloğum bana derse fazla düşünmek kaygınin en önemli sebebi bu görüşünü gösteririm ona😄
Fazla düşünmek değil en kötüsünü düşünmek gerek diyor😂
İşte tamam o da düşünmek oluyor hem de düşünmenin en berbat hissettiren hali 🥹
Böylece hayal kırıklığı da olmuyor
Hayal kirikligi olmuyor da tat almayı da kaybediyor insan
Bu her zaman olmayacak ama.
Belirli bir yaşa gelince duruyor muuu 🥹
İnsan bir süre sonra çoğu şeyi takmıyor bile kafasına
O aşamaya gelmek niye bu kadar zor kii
Bunu hızlandırmak da kolaylaştırmak da senin elinde
Biliyorum farkındayım da herkesin hızlandırma ve kolaylaştırma yolu farklı.. Bir başkasının yaptığı şekilde hızlandırınca olmuyor bakalım nasıl olacak...
Evet her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır 😂
Çok güzel bir cevap oldu 😂👏👏
Teşekkür ederim 😂
Rica ediyorum 😄
Kendimizi en kötüsüne hazırlamak çözüm yolları gelistirmek için iyi bir sistem olsa da kaygıyı arttırır ve kişinin güven duygusunu zedeler.
Evet şu an yaşadığım durumun özeti
Maneviyata her zaman değer veren bir insan oldum. Başım örtülü değil ama namaz kılarım beş vakit. Allah biliyor bir tek...
Öyle değil. Bir insanın en kötü başına ne gelebilir denilince ölmektir. O da kötü değildir. Rabbine kavuşmaktır ki bu bazen beni çok heyecanlandırıyor.. onun dışınd abu dünyada eger hala yaşıyorsan bir seyleri düzeltme şansın var demektir. Namaz kılmayi ben de devamli hale getirmeye çalışıyorum. Allah kabul etsin ibadetini. Sevgiyle kal.💜umut hep var.
Cok teşekkür ediyorum güzel açıklama için. Amin. 🤲 Huzurla kal sende 🌸
Psikolojik olarak evet. Bilinmelidir ki her bir olasılığın , gerçekleşme ihtimali vardır.
Hem her olasılığı düşünüp hemde mutlu olunabilir mi? Bu bakış açınıza bağlı.
Zaman bir şeylere takılıp kalınamayacak kadar değerlidir.
Aslında hayır ama beynimiz hep bunu deniyor yanlış olsada
Bende oleyim cok yorucu
Zorunda değiliz.
Hayır
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?