İnsanın kendi kendine yaptığı kötülüğü , dünya alem birleşse yapamaz" bir anneanne tespiti

İnsanın kendi kendine yaptığı kötülüğü , dünya alem birleşse yapamaz" bir anneanne tespiti
Evet en büyük düşmanım benim kendim olduğumu düşünüyorum neden diye soracak olursan boşu boşuna değmeyen bir erkek için kendimi çok üzdüm bugünü psikoterapi de bunu öğrendim çok şükür Rabbime bana kimsenin nasip olmadığı hayatı yaşattı annemi erken kaybetmiş olsam da çok şeye sahip oldum Cerrahpaşa tıp fakültesini kazandım elbet benim değerimi bilen bir erkek karşıma çıkacaktır boşu boşuna kendimi üzdüğümü fark ettim
Bence evet, insanın en büyük düşmanı kendisidir. Çünkü çoğu zaman herkesi kendi gibi bilmek, insanı en büyük yanılgıya düşüren şeydir. Kendimiz iyi niyetli olduğumuzda başkalarının da öyle olacağını sanırız, ama dünya böyle işlemez. Beklentilerimiz karşılanmadığında hayal kırıklığı yaşar, güvenip yanıldığımızda en çok kendimize kızarız. Aslında en büyük savaşı da yine içimizde veririz. Kararsızlıklarımız, gereksiz fedakarlıklarımız, bazen fazla iyi niyetimiz yüzünden en büyük darbeyi kendimize biz vururuz.
Düşman Nedir? "Gerçek de düşman, insana en büyük zararı verendir" ama bu her zaman dışarıdan gelen biri ya da bir şey olmak zorunda değil. Çoğu zaman, insanın en büyük düşmanı kendi içindedir: korkuları, zaafları, geçmişin yükü, öfke... yaptığı yaşadığı olumsuzlara rağmen hatalarından ders almamak…
Alakası yok bir kadının en büyük düşmanı yine bir kadındır erkekleri bilmiyorum ama kadınlara en çok zarar diğer kadınlardan geliyor
Herkes kısaca djdj
Cevap
29Cevap
Evet insanın en büyük düşmanı kendisidir.
İnsan kendini yenmeden hiç bir şeyi yenemez.
"Hiçbir şey "
Akrabaları da olabilir haklarını yeme ahsh
O da doğru maalesef 🤣🤣
Olumsuz huylarla kendine zarar veriyorsa evet
Benim için değildir
Çoğu zaman evet, çünkü içsel çatışmalar, korkular, kendine güven eksikliği ve olumsuz düşünceler insanın kendi ilerlemesini engelleyebilir. Kendi sınırlarını aşmak, cesaret göstermek ve değişim için gereken adımları atmak zordur, ve çoğu zaman bu engelleri insanlar kendileri yaratır. Ancak, dışsal faktörler de etkili olabilir; ama yine de içsel mücadeleler, çoğu zaman en büyük engel olarak kalır.
İnsanın en büyük düşmanı, beyninle kalbin arasında kalan düşüncede karar vermek zorunda olmaktır.
İnsanın kendisine yaptığı kötülüğü 9 köy toplansa yapamaz derler.. seni senden daha iyi kim bilir Allah tan başka, ama sen kendini bildiğin halde yanlışa ve hataya sürüklüyor isen, sana senden başka düşman gerekli mi?
Kesinlikle insana kendinden başka kimse zarar veremez
Kendini sevmeyen saygı duymayan bir insansa evet bu tamamen kişinin karakter yapısına bağlı bir durumdur kimi insanınsa en büyük düşmanı en yakınındaki sevdiği insanda çıkabilir..
İnsanın en büyük düşmanı kendisi mi bilmiyorum ama insanın en büyük düşmanı düşmesini bekleyen dostudur
İnsan başına gelen her şeyin sorumlusudur. İyi veya kötü
maalesef öyle...
Taze örneği de benim.
Herşeyi mahvettim. Tebrik edebilirsiniz.
Yani insanın kendisine verdiği zararı bir başkası veremez
İnsan kendine zulmeder başkasi sana senin kadar zarar veremez
kesinlikle evet. ne yapiyosak kendimize yapiyoruz
Öyledir. Kendisi ile başlar sonra çevreye bulaşır.
Beyin korumacı ve bencildir. Bu bizi hataya sürekleyebilir belki.
Bir insanı rezil de eden vezir de eden yine kendisi. ✨
İnsanın en büyük düşmanı yine insandır kendisi değil 😊
Değildir kendine zarar veriyorsan evet asıl düşman sensin ama genel olarak değildir
Değil. Kendime kötülük yapacak en son kişiyim.
Kurt insanın yüreğindedir demiş camus az önce okudum jdkfkdö
Öyle bence de kendime daha çok kızar daha çok eleştirir daha çok…
Evet hem yakın arkadaşı hem düşmanı benim 😅 ta ta tamm ejsjsjja
Kesinlikle öyle en büyük düşmanı kendidir kendine sınır çizen potansiyelini engelleyen kendidir
İnsanın en büyük düşmanı nefsidir nefsini terbiye edemeyen hiç bir şeyi terbiye edemez
İnsanın en büyük düşmanı ona en yakın olan kişidir. (Ailesi hariç)
Kendini sevmeyen, özünde kaybolan insansa evet kendisidir.
Bazen evet! Kendi düşüncelerimiz, korkularımız ve kaygılarımız en büyük engel olabilir. Ama iç sesimizi yönetmeyi öğrenirsek en büyük dostumuz da olabiliriz!
Bana göre en büyük dostu kendisidir.
Yok kendime ne diye düşman olayım bazı kişiler için durum aynı olmayabilir tabi
Evet ne yaparsa insan evladı kendine yapıyor bencilliği, pişmanlığı, keşkeleri vs her şey kendi yarattıklarının sonuçları...
Evet. Dean bebişimi görünce gözüm gönlüm şenlendi.
Yaparsan kendine yaparsan
Bakarsan kendine bakarsın
Ne yaparsan kendine yaparsın
Kesinlikle insanın insana yapmayacağını insan kendine yapar
olabilir ve zehirli yakın çevre
Ne yapıyorsak kendimize.
Kesinlikle evet
Aynen insan naparsa kendine yapar
Bir insanın en büyük düşmanı korkularıdır.
Evet insan kendisinin düşmanıdır.
Öyle denilebilir evet
insanın en büyük düşmanı duygularıdır
Kesinlikle evet
İnsan en büyük zararı kendisine verir
Evet çünkü ettiklerini birer birer çeker insan
Düşman arıyorsan nefsin yeter
Kendisinin en büyük düşmanı ve en büyük dostudur.
Baska birine ihtiyaç yokki zaten;)
Bence İnsan insanın düşmanıdır...
Evet ne ekersek onu biçiyoruz 🤷♀️
En yakınındakidir, insan kendine en çok acımasız davranır
Siyaset ve dinlerdir.
Kendisi, beyni ve kalbi.
Evet kesinlikle öyle
Aynen öyledir
İnsanın en büyük düşmanı ön yargılarıdır
Aynen
Bir tek kendime güvenirim ben 😂
Nefsi