İletişimde olduğunuz kişinin duygu düşünceleri mi odağınızda olur yoksa sizin söyleyecek sözleriniz mi önceliğinizdir?
Şunuda diyeyimde sen sonra şey edersin...🤣🤣

İletişimde olduğunuz kişinin duygu düşünceleri mi odağınızda olur yoksa sizin söyleyecek sözleriniz mi önceliğinizdir?
Şunuda diyeyimde sen sonra şey edersin...🤣🤣
Konuştuğum kişinin hakkımdaki düşünceleri önemli ama öncelikli değil. Söyleyeceklerim, kim olduğumu, ne düşündüğümü ve ne hissettiğimi ifade eder; bu yüzden öncelikli olan budur. Eğer karşımdaki kişi beni gerçekten anlamak istiyorsa, söylediklerime kulak verecektir. Hakkımdaki düşünceleri ise benim değil, onların bakış açısının bir yansımasıdır. Kendi değerimi başkalarının görüşlerinden bağımsız olarak belirlemek, bana daha güçlü hissettiriyor.
Söyleyeceklerim de kıymetlidir herkese harcamam kelimelerimi. Karşımdaki insana değerse harcarım yoksa kendi düşündükleri ile başbaşa kalsın çok da tın..
Söyleyecekleri düşüncelerime göre şekillenir ve bu yüzden düşüncelerine daha çok önem veririm ama düşüncelerim onda benim fikrim gibi şekillenemeyebilir. O zaman da söylediklerimin önemi bir adım öne geçer diyelim.
Cevap
15Cevap
İletişimde olduğum kişinin ilk olarak benim hakkımdaki düşündükleri önceliğim olur. Sonrasında benim söyleyeceklerim..
Hakkımda ki söyleyecekleri.
Soruyu tam oturtamadım. Benim söylediklerime göre şekillenir zaten karşıdakinin fikri
Ya söylediklerin dşündüğün gibi şekillenmiyorsa karşı tarafta
Muhtemelen ya düzgün ifade edememişimdir ya da aynı frekansta değilizdir. Çok güzel bi söyleşide şöyle bişey geçiyordu. Su dediğinde karşıda ki ve senin için su aynı şeyi ifade etmiyorsa tartışma hep boşa çıkacaktır.
Benim dusuncelerim :) ki zaten dusundugumu de söylerim evet ters tepebilir o zaman da haddimi bilir otururum :) bu da gayet doğal döngü :)
Ben söyleyeceklerimi söylerim onun ne düşündüğü onu ilgilendirir beni değil.
Ben söz kesmem neyse hepsini söylesin.. ona göre bizde sözümüzü söyleriz
Konuştuğum kişinin bana yakınlık derecesine göre değişir.
Hakımdakilerle ilgilenirim zaten hislerim kuvvetlidir hemen devreye girerler 😉
Samimi olması önemli. İçi başka dili başka olmamalı
Ben ne söylediği değil pozitif negatif olmasına daha çok bakıyorum
Önce söyliyim sonra bakarız onun duygularına
Önün düşünceleri
Hiçbir şeyi önemli degl
Düşünceleri önemli sonra söyledikleri
söyleyeceklerim önemli
Ikiside öncelilik olur sırayla yapilir
Bana karşı arkadaşlığı önemlidir
Hakkımda düşündükleri önemli
İkisi dengeli olmalı