- u1 ay
Sinsiliği buna bağlamayalım :D belki anlatsa da anlayacak insanlarla muhatap olmaktan, artık susmayı tercih ediyordur. Sessiz insanı yaradan da sever, öyle etliye sütlüye karışmadan, dolayısıyla olur olmaz günaha girmeden sükut edenleri.. konuşkan insanların hepsinin de ağzı yüreğinde falan değildir, patavatsız da çok konuşur, cahil de çok konuşur, laubalisi de, yalakası da.
62 Yorumla- 1 ay
Sessiz atın çiftesi pek olur derler atalarımız 😂
- 1 ay
Doğrudur, sessizlik de sabrın taşana kadar. O atı sakinken taşıracak olaylar olmazsa, çiftesi pek olmaz. Boş, aşırı, dengesiz, dikkatsiz, patavatsız çok konuşan insanlara, sessiz sakin insanları tercih ederim. Sinsilik daha çok samimiyetsiz hal ve hareketlerde, sözlerde gizlidir.
En İyi Cevaplar
- m1 ay
Gerçekleri söylemeyen insan sinsi insandır. İçten pazarlıklı her şeyi içine atıp sonradan vuran insan sinsi insandır. Bazıları dıştan görünüşte iyidir hoştur ama içinde fırtınalar kopar. İçinden neler geçtiğini belli etmez. Sen dışından şöyle bir bakarsın eli ayağı düzgün, yüzünde gülücükler var ama içi var ya hasetlik, çekememezlik dolu olur. İşte Allah böyle insanlardan korusun. Sen zannediyorsun ki seninle güzel güzel konuşuyor sana değer veriyor ama arkandan başka işler çeviriyor. Bir bakmışsın ki seni bu sırtından bıçaklıyor. Bu var ya hiç beklemediğin anda hiç beklemediğim bir kişi oluyor. Sen kendinden o kadar ödün vermişken sana bir anda arkasını dönüp gidebiliyor. Giden yolu açık olsun gelen hoş gelsin.
53 Yorumla- 1 ay
Aynen öyle 👍 sessiz insan yere bsjan yürek yakan cinsinden olur , sessiz atın çiftesi pek olur derler atalarımız
- 1 ay
Çok konuşan da eksi yönleri var merak etme 😄
- 1 ay
Eksi yonler illaki herkeste var ama sinsilik , fesatlık kötülük , içten pazarlıklı olmak çok farklı şeyler birbirine karıştırma
Kişilik & Karakter konusunda 766 cevap paylaştı. Ne alaka onca bol bol, boş konuşup tam tersini yapan insanlar sinsi olmuyor ama kendi halinde sessizce takılan insan sinsi oluyor o da güzel mantık. Belki dinleyeni değil de anlayanı olmadığı için sessizleşir insan, aklının bir kenarına yaz bunu.
00 Yorumla
Alakası yok. Herkes aynı değildir. Kimisi herkesle içli dışlı olmayı sevmeyebilir. Yapısı böyle olabilir. Kendi halinde olmak ister yalnızlık huzur verir. Belki de yalnızca utangaçtır. Her konuşkan iyi mi sanıyorsunuz. Öyle herkesle konuşup ama yüzüne gülüp arkasından konuşan çok insan gördüm. Herkes aynı değildir yani. Bunu bir bakışta anlamayabilirsin. Sinsi insan göründüğü gibi olmayan insandır yani konuşkan olup herkesle gülüp eğlenen de sinsi olabilir. Sessiz görünen de olabilir. Ama herkes aynı değil. Sırf kendi halinde diye dışlamayın sessiz insanları. Hepsi aynı değil.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- u1 ay
Ben de sessiz sakinim ama hiç de sinsi değilim. kendi halimde olmayı seviyorum çünkü pek konuşkan ya da atılgan da değilim. karşımda ki insan konuşursa ya da kafa dengi bulursam o zaman konuşkan oluyorum. bu halimde le memnunum oldukça. kendimi böyle seviyorum kimse için de değişmem hiç bir şekilde. bazen de zaten anlatsam da anlamadıkları için susuyorum.
60 Yorumla - s1 ay
Sinsi insan sessiz insandır aslında efenim 😅
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 538 cevap paylaştı. Bir araştırma konferansına katılmıştım. Genelde konuşmacılar konuyu anlatır, dinleyiciler de dinler; ardından soru-cevap kısmına geçildiğinde, varsa sorular sorulurdu.
Bir ara, “ihtiyaç molası” verildiğinde, birbirini tanıyanlar bir araya gelip küçük gruplar oluşturdu. Benim bulunduğum grupta hiç tanımadığımız biri vardı; hiç konuşmadan yalnızca dinliyordu. Bu kişinin bu tavrı herkesin dikkatini çekti.
Bir insan ya çok şey bildiği için ya da hiçbir şey bilmediği için susar. Ortam ve konu belli olduğuna göre, bu kişi orada hiçbir şey bilmediği için bulunuyor olamazdı.
Çok önceden okuduğum bir kitapta bu duruma dair bir bilgi edinmiştim:
Eğer susmayı ve dinlemeyi çok iyi becerebilirseniz, çevrenizdeki herkesin sizin kendilerinden daha akıllı ve zeki olduğunuzu düşünmesini sağlayabilirsiniz.
Birçok kişi için alışılmışın dışında olan suskun bir tavır, genelde dikkat çeker ve kişiyi gizemli ya da bilgili biri olarak algılatır. Çevredeki insanlar, o kişinin sessizliğini anlamaya çalışırken, ister istemez ona belli bir derinlik atfederler.
00 Yorumla- 1 ay
Sizin ön yargınız var belli ki. Sessiz kalan insanlar, ya mizaçtan ya da insan yorgunluğundan dolayı sessizliği kabullenmiş olabilir. Ya seçimidir ya da seçimsizliği.
Bu durumu bir genelleme içerisine sokmak, yanlış tecrübelerden veya çıkarımlardan kaynaklı. İnsanları yorumlamak ve bir soru altında genelleştirmek, bu mizaçta olan insanları üzüyor olabilir burayı okuduklarında.
Kendi halinde ve sessizliğinde yaşayan insanların, sinsilik ile suçlandığını ilk defa görüyorum.
44 Yorumla- 1 ay
Beyefendi yarası olsn gocunur ben lafı ortaya atmışım kim üstüne alırsa , ayrıca sessiz atın çiftesi pek olur derler atalarımız 😂 sessiz insan yere bakan yürek yakan cinsinden olur derler 😂 bunu ben atalarımız söylemiş
- 1 ay
Görüşümü yukarıda işaretledim, ekstra cevap vermeme ihtiyaç yok. Her insan kendi kalitesine uygun çıkarımını yapar zaten. ✅
- 1 ay
tamam peki saygı duyarım 🙋
- 1 ay
En güzeli, teşekkürler.:)
- 1 ay
İyilik ve kötülük dengede olan insanlardan korkun. Yani bir iyi, bir kötü davrananlardan. Dengesi olmayanlardan, sürekli değişken ifade gösterenlerden. Ben en büyük kazıkları böyle tiplerden gördüm. Ha bir de ilgi çekmeye çalışan tipler, ilgiyi sadece kendi üzerinde isterler size kayarsa ayağınızı kaydırırlar.
14 Yorumla- 1 ay
Ona toplumda tutarsız insan diyoruz , bir dirusuy çizgisi yoktur bugün över yarın söver cinsinden
- 1 ay
tutarsız değiller bilerek yapıyorlar, avuçları arasında kalmaları için överler, yoksa niyetleri hep kötülük..
- 1 ay
Aman bizden uzak Allah'a yakın olsun öyleleri 😂
- 1 ay
inşallah ablacım ama Ülkenin %80 ini diyebilirim😂
Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Ben sessiz sakin biriyim sinsi biri kesinlikle öyle bir huyum yok. Kimseyle fazla iletişime kurmayan bir insanım halimden mutluyum. Sinsi; iç özü yalancı, tehlikeli, dış görünüşü masum dürüstlü efendili gibi görünen öyle biriyle tanıdığım var kendisi çok hatalar yapmıştı hiç kimse ona güvenmiyordu o olaylar eskidendi böyle insanları hiç tahammül edemem.
20 YorumlaBen de sessiz sakin insanları severim bana zarar vereceklerini düşünmem, Şu ana kadar bana zarar verenler sadece çenesini kapatmayan tipler oldu.
12 Yorumla- 1 ay
Haha 😂 atalarımız sessiz atın çiftesi pek olur derler
- 1 ay
Evet bu söz çok doğru çünkü sessiz sakin insanın damarına basmazsan ergen gibi bağırmaz veya garip hareketler yapmaz çünkü daha olgundur, Ben şöyle kilo basıyorum şöyle eğitim alıyorum diyenlerden çok daha sert insanlardır aslında ama biraz düşünüp diyorlar ki bunu neden anlatayım ki ne işime yarayacak veya seninle kavga etmek için hiçbir sebebim yok bu düşüncelerden sonra sessiz kalmayı seçerler, Yani benim gözümde popüler insanlardan daha da çekici ve zekiler en azından bir çoğu.
Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Halının desenini izleyen, kadından z. kinin başını izleyen erkekten kork demişler..😂
24 Yorumla- 1 ay
Haha süpersin 👍😂😂 aşkooo ❤️
- 1 ay
Öyle valla. Deli dolu insandan korkmayacaksın. 😂😂
- 1 ay
Aynen öyle canım 👍 konusan insandan korkma , sessiz atın çiftesi pek olur derler atalarımız 😂
- 1 ay
Sert ahaha
- m1 ay
Ben de sesiz bir insanım ancak sinsi değilim. Sinsi olmaya gerek yok bir insan neyse özünde o olmalı. İki yüzlü insan sevmem. Bence efendi görünüp sinsiler daha fazla. Ne mesajlar gördüm de ben sarışındı esmerdi mavi gözlü dilberdi shkllşş
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı. Bunu her insan için söyleyemeyiz bazı sessiz insanlar gerçekten sinsi ve İçten pazarlıklı oluyorlar fakat bazıları da gerçekten sessiz olmayı tercih ettiği için kötü niyetli değil yani veya çekingen oldukları içinde olabiliyor
30 YorumlaSessiz insan düşünen insandır, söylediklerinin bir değeri olmasını ister.
12 Yorumla- 1 ay
Karşındaki insan ne bilsin senin ne düşündüğünü de değer versin 😂 iyilikmi düşünüyorsun fesatlık mi düşünüyorsun mueccin değil ki karşındaki insan sessizliğinden bunu anlasın 😂😂
Kişilik & Karakter konusunda 8,5b cevap paylaştı. Doğru konuşan derdini anlatan hep bir puan ondedir
11 Yorumla- 1 ay
Kesinlikle öyle 👍👍
Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sinsilik ihtimaller dahilinde tabi ki ancak çekingen utangaç olabilir şizoid bozukluk tek olması mesafeli olmayı insanlardan uzak kalmayı tercih eden biri olabilir sosyal anksiyetesi olabilir aslında narsistlik göstergesi de olabilir bulunduğu ortamda kendini sessiz kalarak üstünlük göstergesi olarakta görebilir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,5b cevap paylaştı. Valla kimisi de etliye sütlüye karışmak istemeyen insanlar olabiliyor yani belli olmuyor tam
30 YorumlaSinsi demeyelim de daha çok her şeyin farkında oluyoruz. Bende sessizim ve bazen bazı insanlara salağa yatıp egosunu yükseltmesine yardım ediyorum sonra elime kozu aldıktan sonra bunu kullanıyorum ve egosu da özgüveni de yerle bir oluyor :D
02 Yorumla- 1 ay
Haha 😂 oyuzden işte sessiz atın çiftesi pek olur derler atalarımız 😂😂
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sinsi olarak düşünemeyiz hemen sessiz sakin bişeye karışmayı sevmeyenlerde var ama çoğunluğu sinsi be 😂😂
10 Yorumla- 1 ay
Ata sözü var bilir misiniz sessiz atın çiftesi çok olur diye o misal..
çok sessiz insandan her şey beklenir...10 Yorumla - 1 ay
Sinsilik sessizliğe bakmıyor bence içten ve yetişme tarzı da etken
14 Yorumla- 1 ay
Mavişim soru ya ne oldu hata gösteriyor Dubai çikolata sorusu
- 1 ay
Soruyu tamamlayamadan birden gitti canım eksik oldu soruyu kaldirttim şimdi
- 1 ay
Yeniden sordum aynı soruyu
- 1 ay
Anladım birden üzüldüm bir sorun var sandım kıyamam sana hiç☺🤗💖
- 1 ay
Bu herkes ıcın gecerkı değil bence kımının sadece karekteri bu. Kimide bunun altına sığınıp türlü dolap çeviriyor
10 Yorumla Yok ama genel gözlemim bir tık daha zeki oluyor gibiler
23 Yorumla- 1 ay
İçten pazarlıklı oldukları içindir 😂
- 1 ay
Sessiz insan yere bakan yürek yakan cinsinden olurlar, oyuzden sessiz atın çiftesi pek olur derler atalarımız 😂
- 1 ay
Sessizlik ve sinsilik kavramlarını bağdaştırmak ve bu kanıya varmak üzülerek söylüyorum ki, koca bir ÇÖP düşüncedir.
Sinsilik belli başlı durum veya kişilerin gölgesine girecek kadar sabit bir şey değil.00 Yorumla Sırf bu yüzden birini reddettim fazla sakindi bi garip oldum
13 Yorumla- 1 ay
Haha 😂 valla çok iyi yapmışsın sessiz atın çiftesi pek olur derler atalarımız boşuna söylememisler bu lafı
- 1 ay
Sessiz insanın ne yapacağı hiç belli olmuyor. Ansızın öfkelenirse her şeyi yapar.
10 Yorumla - 1 ay
sinsiliğin sessizlikle alakası yok bence. öyle insanlar var ki, bir yandan çene yarıştıran diğer yandan aynı anda, nasıl tuzağa çekerimin hesabını yapan.
00 Yorumla Bunun için o insanın niye sessiz olduğunu bilmek gerekir bence.
Çoğu ortamda sessiz kalmayı tercih ediyorum, konuşmayı pek sevmediğimden.
Bu durum beni sinsi yapmamalı bence 🙄00 Yorumla- 1 ay
Bazı sessizler evet sessizdir. Bazilarida daha çok asosyal oldukları için sessizdir. Kimisi de yapı gereği öyledir.
10 Yorumla - 1 ay
Kız sen eltimi tarif ediyorsun😄
28 Yorumla- 1 ay
Haha 😂 benim eski elti de öyleydi biliyirmusun görsen sakin sessiz hanım hanımcik dolaşan ama şeytanlıkta laf taşımada maşallahı vardı 😂
- 1 ay
Pislikler kız
- 1 ay
Valla ne çektim onlardan ben
- 1 ay
Kurtulmussun ne güzel
- 1 ay
Çok şükür canım kurtuldum hepsinden aman benden uzak Allah'a yakın olsunlar kafi😂
- 1 ay
Darısı başıma😃
- 1 ay
Yaa hadi inşallah diyelim 🙏🥰
- 1 ay
Amin😄
- 1 ay
Bu soru kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durum bazen sessiz kalan insanlar cekincelerinden dolayı boyle bir davranış sergiliyorlar
00 Yorumla - 1 ay
Bende sessiz bir insanım ama kimseye zarar vermem az mallık olduğu için pek düşünmüyor ve hoş beş olmuyorum
00 Yorumla - 1 ay
Hayır.
Sessizlik benim için bir sığınak, konuşmanın para etmediği dönemlerde sığındığım.
00 Yorumla - 1 ay
Yani genelde sinsi insanların hepsi sessizdir
17 Yorumla- 1 ay
Aynen öyle derler 👍😂 sessiz atın çiftesi pek olur derler atalarımız 😂
- 1 ay
Boşuna demez atalarımız 😄
- 1 ay
@pumpkindessert kesinlikle öyle çok haklısın 👍 sessiz sakin insan yere bakan yürek yakan cinsinden olur derler birde atalarımız bir şey biliyor ki söylemiş bunu 👍👍😂 değerli arkadaşım @fesfs te birde bunu şöyle yorumlamıs sessizce halının desenini inceleyen kadından , çü. kü. nün kafasını inceleyen erkekten korkacaksın 😂😂 demiş çokta doğru demiş konuşan insandan korkma yüreği ağzında olur içindeki kötülüğü bile tutamaz diline degdirir
- 1 ay
Hahaha çok doğru 😄
- 1 ay
Kesinlikle 👍😂😂 söze imzamı attım hatta mühür bile bastım 😂😂
- 1 ay
Ben hep kitabın ortasından giderim 😂 @pumpkindessert @r_engarenkyollar
Ama cidden öyle böyle iyi ayakları sessiz hanım ayakları olan emin olun yılanın tekidir erkekte öyle efendi ayağına her haltı yer. - 1 ay
Basının abartması genelde bu sözler..
14 Yorumla- 1 ay
Bunu biz değil atalarımiz söylüyor , sessiz atın çiftesi pek olur derler atalarımız, sessiz sakin insan yere bakan yürek yakan cinsinden olurlar derler 😂
- 1 ay
Biz onların yolunda ilerliyoruz ama
- 1 ay
kesinlikle aynı fikirdeyim
11 Yorumla- 1 ay
Bende öyle düşünüyorum sessiz sakin insan yere bakan yürek yakan cinsinden olur
- 1 ay
Aynen öyle kork benden
12 Yorumla- 1 ay
Sen sessiz misin bee 😂 maşallah gümbür gümbür geliyorsun 😂
- 1 ay
Çok konuşanıda görüyoz fıss 😀
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Sesiz bir insanım bu da beni iyi bir gözlemci yapar. Ve aksine asla sinsi olmadım. Benim için çok öyle söylediler ama şimdiye kadar kimseye bilerek bir kötülük yapmadım.
10 Yorumla - 1 ay
Ben sessizm ama sinsi deglm
13 Yorumla- 1 ay
Sessiz atın çiftesi pek olur derler atalarımız 😂
- 1 ay
Haha yok ya
- 1 ay
Birde sessiz sakin insan yere bakan yürek yakan cinsinden olurlar 😂 ben demiyorum atalarımız demiş
Kişilik & Karakter konusunda 462 cevap paylaştı. Sessiz biriyim. Yalan olmasın! Biraz sinsilik var! 😂👌
00 Yorumla- 1 ay
Sessiz bir insan olarak korkmanıza gerek yok😂😂
00 Yorumla - 1 ay
oyle birsey yok onu gec her insanin icinde deli yatiyor bunuda boyle bil
00 Yorumla - 1 ay
Sessiz insan sinsi insan değildir. Bu çok hatalı bir ifade bana göre
00 Yorumla - 1 ay
İçi dışı bir olmalı insanın. içten pazarlığı olmamalı, sende değil testere gibi olmalı.
00 Yorumla - 1 ay
Sinsiler sessizdir evet ama her sessiz sinsi değildir :D
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Haklisin bende oyleyim net insanlardan zarar gelmez
00 YorumlaBen insan değil ben insanların hepsinden korkuyorum artık
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 352 cevap paylaştı. Ortamda sessizimdir samimi ortamda şen şakrak
00 YorumlaSöz gümüşse, sukut altındır. Ben altın istemeyen bir kadın tanımadım. Yanlış mıyım?
00 Yorumla- 1 ay
Bu çok genel bir soru.
Bazıları, insanları sevmediğinden.
Bazıları, çok düşündüğünden.
Bazıları, dertten.
Bazıları, iki yüzlülükten.
Bazıları, şeytansı planlarından.
Bu maddeler uzar gider.00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 ay
Çok laf yalansız çok para haramsiz olmaz derler.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Genelde öyle oluyorlar
24 Yorumla- 1 ay
Aynen öyle derler yere bakan yürek yakan cinsinden olurlar, hatta sessiz atın çiftesi pek olur derler atalarımız 😂
- 1 ay
Haha 😂 korkunun ecele faydası yok
- 1 ay
Yavaş atın ciftesi pek olur derler 😀😉
14 Yorumla- 1 ay
Aynen öyle derler atalarımız 😂
- 1 ay
Atalarımız eski toprak işi bilir 😉😂😂
- 1 ay
Söylemisse vardır bir bildiği
- 1 ay
Kesinlikle 😈
Öyle bişe yok. Tam tersi de olabilir. İnsanları tanımak zor
10 Yorumla- 1 ay
Evet katılıyorum abla.. 😃
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
hayır bende öyleyim ama iyi niyetliyim sadece ice dönük ve cekingen yapım var sinsi olan sizsiniz önyargılılar birliği
10 Yorumla - 1 ay
Evet bazıları öyle ama bazıları öyle değildir
10 Yorumla - 1 ay
Sesiz ve totosu yere yakın olandan korkacaksın
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 841 cevap paylaştı. 😊 delik bi su kabi gibi
00 Yorumla- 1 ay
Her zaman öyle olacak diye bir şart bulunmamakta.
00 Yorumla - 1 ay
Bence çok alakası yok
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 781 cevap paylaştı. Kişiden kişiye değişir bence..
00 YorumlaGenellikle büyük bir çoğunluk öyle
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi