Zihnimi durduramıyorum acil yardımcı olun lütfen?

Örneğin ben bir iş yapıyorum o sırada zihnim şuna şöyle derlerse böyle cevap veririm , şu niye burada kalmış derlerse yorgundum kaldıramadım derim , şöyle düşünürlerse böyle hissederim , bunu dedim ama şöyle ve cevap verirlerse ben de böyle cevap veririm sürekli bir hesap verme ve savunma modunda , yanlış anlaşılma korkusu , karşıdaki ne düşünür korkusu var

Ben paranoyak diyebileceğim bir anneanneyle büyüdüm bana neden öyle oturuyorsun derdi işten geldim yorgunum derdim hayır başla bişe var kesin derdi yok derdim cidden yok. Ben senin kanını iliğini bilirim var hatta şöyle düşünüyorsun derdi. Hayır düşünmüyorum derdim konu uzat gider ben ağlama krizine girerdim. Öfkelenirdim.

Babam çok baskıcı bir deodarant bile sıkmama izin vermezdi kokuyor diye. Bakışlarıyla bişeyler anlatmaya çalışan öfkeli depresif ve bana yaptığım espriden bile şiddet uygulamış biri.

Annem takıntılı biri kontrolcü biri. Hoşuna gitmeyen bişe yapsanız fiziken be ruhen size uzak duran biri. Cezalandırıyoröuş böyle. Küçükken yanlış bişe yapar gider özür dilerdim özür dileme bir daha yapma derdi sarılalım anne üzüldüm desem sarılmayalım derdi. Bana yıllar sonra dediği ben seni senden fiziksel olarak uzak durarak eğitmeye çalıştım.

Bunlar bende travma oluşturdu zihnim sürekli tetikte sürekli savunmada çok yıpranıyorum

Zihnimi durduramıyorum acil yardımcı olun lütfen?