• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kişilik & Karakter

Ağır bir depresyon geçiriyorum ve hayatın anlamını arıyorum, bana bir tavsiyeniz var mı?

yeterhayeterhayat
yeterhayeterhayat Takip Et
Master Yaş: 28
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
186
Yapay Zekaya Sor
Ağır bir depresyon geçiriyorum ve hayatın anlamını arıyorum, bana bir tavsiyeniz var mı?

#Yeterhayeterhayat

Tavsiye Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
24 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • statüko
    statüko Takip Et
    Master Yaş: 54 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.

Ben de uykusuz kaldığımda yataktan çıkmak istemiyorum. Benim de bazı zamanlar işe gitmek içimden gelmiyor. Normal insan denilen herkes gibi benim de başım, karnım, gözüm, kulağım, kolum, bacağım ya da dişim ağrıyor. Bir yerime darbe aldığımda acı çekiyorum. Sevdiğim birini kaybettiğimde derin bir üzüntü yaşıyor ve ağlıyorum. Ben de kızıp sinirlenebiliyorum; bazen kendimi kontrol etmekte zorlanıyorum.

Peki, neden bazı insanlar için bunlar kabul edilebilir uygun olmayan durum, hal, davrabış, yaşam tarzı değil? Bunun nedeni sahip oldukları meslek ya da mevkilerin mi şartları ve zorunlulukları mı? Neden toplum normal insan sıfatın da ayırıp bazı insanları, ister istemez bu tür duygulara ya da yaşam şartlarına sahip olmamaları gerektiği düşünülüyor. İnsan olmanın ötesinde bir varlık olmak gerçekten mümkün mü? Toplumun beklentisiyle hep güçlü, hep dayanıklı, duygularını ve stresini kontrol edebilen kişi olmak mümkün mü?

Ben de bekliyorum ki herkes biraz daha empatiyle, kişisel bakış açısının ötesine geçip başkalarını düşünmek zorunda kalsın; böylece şu ‘depresyon’ denilen şeye hiç fırsat kalmasın."

2
    1 Yorumla
    • statüko
      statüko
      1 yıl

Neredeyse her gün birinden şu cümleyi duyuyorum: “Affedersiniz, hayatım *ok gibi, kendimi *ok gibi hissediyorum.” Oysa, *ok diye küçümsenen o şeyin bile faydalı olma, yaşam sağlama, hayata dair en az 99 faydasını sıralayabilirim. Eğer kendi başınıza mutlu olamıyorsanız, yaşantınızı başkalarına fayda sağlayacak ve onları mutlu edecek bir hale getirirseniz, bu değişimin sizi de mutlu edeceğine eminim.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• minelhubb
    minelhubb Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.

"Her şeye canını sıkma ey gönül,
    Ne bu dertler kalıcı ne de bu ömür."

Depresyona sebep olan olayları değerlendirme biçimini değiştirmelisin.
    Sürekli başına gelen olayları olumsuz düşünme. Kapanan bir kapının, açılacak bin kapıya sebep olabileceğini; olmayanın, olandan belki bin kat hayırlar sakladığını, her gecenin de bir gündüze açılacağını unutma.
    Sana sadece olumsuzu gösteren; oysa senin yaşadığın hayatı belki hayal eden yüzlerce insan olabileceğini düşün. Kendinden aşağıdakilere bakıp, sabrı iste.
    Yaşadıklarının birer imtihan olduğunu unutmadan, başına gelenlerin gerçekten can sıkıcı ve depresyona dahi sebep olacak olaylar olup olmadığını bence iyi bi tart.
    Bir meşgale bulup kendini oyala. Evet oyala. Meşgul ol ki düşünceler zihnini işgal edemesin.
    Hayrı tavsiye edecek arkadaş çevresi de çok önemli. Yaşadığın yerde mutlaka vardır sohbet meclisleri.
    Şu an olaylara menfi gösteren gözlüklerle bakıyorsun. O gözlüğü çıkarmadığın müddetçe hayatın anlamını bulman, bulsan da anlaman zor olacaktır.🌿

1
    3 Yorumla
    • minelhubb
      minelhubb
      1 yıl

Eic için teşekkür ederim 😊

Yorumla
    • yeterhayeterhayat
      yeterhayeterhayat
      1 yıl

Yorum için ben teşekkür ederim. İyi geldiydi :)

Yorumla
    • minelhubb
      minelhubb
      1 yıl

Buna sevindim🌿

Yorumla
  • Moldovyapapatya
    Moldovyapapatya Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 67%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Son zamanlarda insanlar neden böyle oldu bilmiyorum ölümler de çoğaldı, herkes öfkeli hedefleri yok.

öncellikle sosyal medyaya ara vermen ve profesyonel bir destek almalısın, psikolog

Yürüyüş yap tek başına kendinle ilgilen dışarda

yaz , çiz kitap oku filim izle , erken uyumaya çalış.

Kendini Doğayla Buluştur: Doğada vakit geçirmek, zihni sakinleştirir ve tazeler. Hatta sadece açık havada yürümek, yeşilliğin ve temiz havanın tadını çıkarmak bile ruh hali üzerinde olumlu bir etki yaratabilir. Doğayla bağlantı kurmak, yaşamın basit ve temel güzelliklerini hatırlatabilir.
    Kendini İfade Etmenin Yaratıcı Yollarını Ara: Sanat, müzik, yazı ya da başka bir yaratıcı etkinlik, duygularını ifade etmenin güçlü bir yolu olabilir. Yaratıcılık, düşüncelerini ve hislerini açığa çıkarmak için bir yol sağlayabilir ve aynı zamanda içsel bir rahatlama getirebilir.
    Başarılarını Takdir Et: Küçük de olsa başardığın şeylere odaklanmak, kendine güvenini yeniden kazanmanın bir

2
    1 Yorumla
    • Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      1 yıl

Teşekkür ederim

• Alfia
    Alfia Takip Et
    Master Yaş: 106 , eic 100%
    1 yıl

Hepimizin böyle dönemleri olmuştur. Kimisi kendi çabasıyla aşmıştır, kimisi de profesyonel bir yardım almıştır. Ben profesyonel yardım almayı tercih ettim. Çok kötü bir hastalık dönemim oldu. Bir türlü iyileşemiyordum. Doktorlar hastalığıma resmen çare bulamıyorlardı. 40 kiloya kadar düşmüştüm. Bu dönemde yaşadığım yoğun korkuyla anksiyete hastası olmuşum, ağır depresyonda eşlik ediyormuş. Psikiyatriste gidince öğrendim. O kadar kötü zamanlardı ki anlatamam. Uyuyamıyordum, yemek yiyemiyordum, sürekli kusuyordum. Ağlama ve sebepsiz yere korku krizlerim oluyordu. Sonra iyi bir psikiyatrist ile ilaç tedavisine başladım. Sadece ilaç ile değil konuşmalarıyla da beni telkin edip ayağa kaldırmıştı. Bir buçuk yıl süren tedavinin ardından düzeldim. Uzun lafın kısası kendin aşamıyorsan mutlaka ki destek almaktan çekinme.

3
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

53

Cevap

19

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    FenomenEfsane Yaş: 26
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.

boş ver reis kafana takma hiç. seni mutlu eden şeyleri yap. bende aynıyım depresyon gibiyim.

1
    0 Yorumla
  • ruhumunışığı
    ruhumunışığı Takip Et
    Master Yaş: 21 , eic 100%
    1 yıl

Bakış açını değiştir. Dünyaya bugüne kadar nasıl bakıp kimi, neyi nasıl düşündüysen değiştir. Önceden siyah gözlerle bakıp gri bulutlar odaklanıyorsan şimdi beyaz bir bakışla umudu ara her gördüğün manzarada. Attığın her adımda bir mânâ ve tanıştığın her insanda bir bilgi ara. Çünkü hiç kimseyle boşuna karşılaşmaz, hiçbir anı boşa yaşamayız. Çok ön yargılı olduğun asla aynı sofraya oturmam dediğin insanların hayat hikayelerini dinle. Mesela çok ırkçıysan siyahi, beyazi, kızıl, kumral kim varsa hepsinin hesaplarına ve paylaşımlarına bak. İyilerini de gör, kötülerini de. Çocuklardan, bebeklerden nefret mi ediyorsun? Parka, yetimhaneye, çocuk esirgeme kurumuna git. Yolda yürürken dilenen, bir kuruş için insanların ayaklarına kapanan insanları gör. Hayatı ancak düşünerek ve gerçekten görerek anlamlandırabiliriz

2
    0 Yorumla
  • lanetlivisneliilips
    lanetlivisneliilips Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 100%
    1 yıl

Durumunu anlayabiliyorum enerjin muhtelemen yerlerde ve kimseyle konuşmayı istemiyorsun ek olarak duygusal tükenmişlikte var diye düşünüyorum ki eğer böyleyse bunlar daha da depresyonu derinleştirir. Herneyse, yoga yapabilirsin veya rastgele tuval boyayabilirsin inan çok iyi geliyor sadece tavsiye. Ama şunu bil ki senin varlığın başlı başına bir anlam taşıyor. Her şeyi sorguluyorsun belki ama bu dünyada senin bir ruhun var olması bile başlı başına bir sebep. Kendini toparlayacaksın. Küçük adımlarla başla bir rutine gir, sabahları yataktan kalk, basit şeylere odaklan bir çay yap, dışarı çıkıp temiz hava al hoşuna giden şeyleri yap felan kendine yüklenme. Hayatın anlamı büyük şeylerde değil her an içinde gizli. Bugün şu anda hayatın anlamını arıyor olman bile bunun bir kanıtı.

1
    0 Yorumla
  • chefmaster
    chefmaster Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Depresyonun içinde kaybolduğun zamanlarda, her şey anlamsız geliyor olabilir, sanki çıkışı olmayan bir karanlık gibi. Ancak ben böyle hissettiğimde kendime hep şunu hatırlatmaya çalışıyorum: hayatın anlamı belki de dışarıda bulabileceğim bir şey değil, içinde bir yerlerde saklı. Herkesin hayatı farklı, herkesin anlamı farklı. Bazen en basit şeylerde buluyorum o anlamı—sevdiğim bir müzik, bir fincan kahve, bir dostla yapılan sohbet...

Belki de anlamı aramak yerine, küçük şeylere tutunmak lazım. Küçük adımlar atarak, bir şeyler yaratmak, bir şeylere dokunmak, insanlara iyi gelmek... Belki hayat bir bütün olarak çözülmesi gereken bir bilmece değil, her anında keşfedilecek bir yolculuktur. Kendini bu yolculuğa bırak, acele etmeden, kimseden bir cevap beklemeden. Anlamı belki de sen yaratacaksın, zamanla.

Kendine karşı sabırlı ol. Belki şu an çok zor, belki her şey çok ağır, ama unutma ki senin içinde o gücü bulacak bir kıvılcım var.

1
    0 Yorumla
  • fransız
    fransız Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 73%
    1 yıl

Harabat önünde sonunda bostana döner, zaman seni dinlemez, yerinde saymaz. Ama bostan, yabani ot sevmez tekrar büyümesine izin vermeyi bırakmalı, hatta bostanın meyvesini toplayınca şımarmadan gülistana çevirmeli. En azından Türk düşüncesi bunu iddia ediyor. Ben de işe yarıyor vallaha. Delirebilir.. Pardon denenebilir.

3
    0 Yorumla
  • befoderler
    befoderler Takip Et
    Master Yaş: 21 , eic 99%
    1 yıl

Hiçbir şey. Bulamayacaksın, denendi onaylandı. Hayatın bir anlamı yok, yaşıyorsun ve bitiyor. Çiçek böcek edebiyatı da canımı sıkıyor fazlasıyla. Hiçbir şey sanıldığı kadar güzel değil, sadece maskeliyorlar. Ve ben süslü yalanlar yerine acı gerçekleri seviyorum. Acıtsa bile…

2
    0 Yorumla
  • Sky_Walker
    Sky_Walker Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 91%
    1 yıl

Ağır depresyon halinde profesyonel yardım almaktan çekinme. Vereceğim tavsiye senin hayatına göre hiçbir anlam ifade etmeyebilir. Tek bildiğim hayatın anlamı yaşamak, yaşamak için direnmek, mücadele etmek ve her şeye rağmen vazgeçmemek. Bana kalırsa da hayatın hiçbir anlamı yok, saydıklarımdan başka.

2
    0 Yorumla
  • wkertenkele
    wkertenkele Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.

Gun gelecek ve uzulup kafaya taktigin seylerin aslinda o kadar da onemli olmadigini farkedeceksin..

Hatta dahasi bugun olmasi icin dua edip kafayi yedigin seyler icin belki de ilerde iyi ki olmamis diye sukredeceksin..

Hayat boyle bisi dostum.

Sana gereken tek sey zaman 😇⏳️

1
    0 Yorumla
  • Bravehrart
    Bravehrart Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.

Depresyonu atlatman için öncelikle kendini ve kalbinin sesini dinlemeyi kesmelisin. Sonra hayatın seni nereye sürüklediğini, kiminle karşılaşıp karşılaştırmyacağını anlamaya çalış. Hayatı sev, sevdir ve her zaman pozitif ol. Güler yüzlü olursan depresyon da hayatından çıkacak, bundan emin ol..

Sen çok güçlüsün..

1
    0 Yorumla
  • AliceMixfield
    AliceMixfield Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 9,4b cevap paylaştı.

Hayat sana anlamsız geliyor, geçirdiğin dönemden çıkış yolu bulamıyorsan, geçirdiğin sürecin zorluğu seni artık fazlasıyla yoruyorsa psikolojik olarak destek almanı tavsiye ederim. Bir arkadaşınla oturup dertleşiyormuş gibi oturup anlat muhakkak faydasını göreceksin

1
    0 Yorumla
  • Eoéa_Eoéa
    Eoéa_Eoéa Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

Depresyon ve depresif hal olma durumu aynı şey değil. İşte keyif alamıyorum, bunaldım cart curt. Bunlar depresyon gibi bir şey değil. Depresyon dediğimiz şey hastalık. Bu durumda "güneşlen, dışarı çık" gibi klişe sözler ile teselli verilmesi ne kadar doğru, tartışılır. Alanında bilgili kişi ile terapi sürecine gidilmeli. Gerekirse farklı tedavi yöntemleri ile bu durum aşılmalı. İlk olduğunuz durumun adına karar verilmeli. Güzel günler diliyorum.

1
    0 Yorumla
  • Amywine_
    Amywine_ Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    https://youtube.com/shorts/15ApEyKzBw0?si=n9XeqWUVsqY8B-VS

Herkes gerekli olanı söylemiş, ben de bu videoyu bırakmak istedim.

1
    0 Yorumla
  • Just_Peace_of_Mind
    Just_Peace_of_Mind Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Depresyonu atlatmadan hayatın anlamını aramaya çalışmak bence yanlış bir zamanlama,, şu an canın bir şey yapmak istemiyorsa yapma, zorlamak anlamsız.. depresyona girmene sebep her ne ise onu bir sindir, onu yaşa, çöz, atlat.. belki birgün uyuyup dinlenerek sadece, diger gün sadece gezerek hava alarak,, iyi gelebilecek kendini dinleye bileceğin neresi ise, veya ne yapmak daha iyi geliyorsa.. seni senden başka iyi tanıyamaz kimse.. zmn tanı kendine

1
    0 Yorumla
  • Bihteeerrr u
    Bihteeerrr Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.

Kendini kabul etmek ve duygularını yaşamak için kendine zaman tanımak. Küçük, anlamlı şeylere odaklanmak, sevdiğin aktivitelere yönelmek ve destek aramak önemlidir. Profesyonel yardım alman da bu süreçte büyük bir fark yaratabilir. Bu süreçte kendi değerini başkaları ölçüsünde değerlendirmemen de sağlıklı düşünmeni sağlar, tavsiye ederim.🎈💫

1
    0 Yorumla
  • morumsupatlıcan
    morumsupatlıcan Takip Et
    Bilge Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Geçmişler olsun bi abla tavsiyesi böyle dönemde kimseden akıl alma herkesn yaşadıkları sınavı farklı. bide herks değişik şeyler söyler hepten kafan karışir. hayatta hepimiz ayrı sınavlara tabi oluyoruz sonucta kimse senin yaşadıklarını senden iyi bilemez anlayamaz yüreğinin kalbinin aklının vicdanının sesi sana zaten ne yapman gerekeni söyler doğruyu gösterir. Allah yardımcın olsun bu mübarek cuma gününde dua et gerisini Allah'a bırak

1
    0 Yorumla
  • Elleira
    Elleira Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 99%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Ne kadar çok düşünürsen o kadar çabuk kaybolur hayatın anlamı.

işte bu yüzden hiç bulunmaması gereken. bulmazsan, kaybetmezsin de.

Oldu da buldun. sonra da kaybettin. hayat dediğin dinamik bir oluşum. demek ki daha anlamlısı var. onu araman için bir işaret olabilir bu. aramaya inanmak başarmanın yarısıdır.

Bunun da geçeceğine inan ve çok düşünme..

1
    0 Yorumla
  • ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ m
    ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ Takip Et
    Master Yaş: 102 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.

Hayatın anlamı sende gizli...

Senin zevklerin senin sevdiklerin senin istediklerin senin hayatının anlamı...

Depresyon ne mesela bu teşhisi sana kim koydu... Olumsuzluklardan kendini olabildiğince uzak tutmanı tavsiye ediyorum olumsuz düşüncelere yer vermemeye çalış veya o olumsuzluklarla yüzleşmeyi dene. İçinden çıkmayı başarmalısın sürekli karamsar ve kötü olamazsın çok güzel aydınlık bir yaşam var

1
    0 Yorumla
  • LEYYA_GS
    LEYYA_GS Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 34
    1 yıl

Ya bir yol bul, ya bir yol aç ya da yoldan çekil.
    Aforizma basit ve belli.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Hicbir sey yapmadan oturmak. Eline kalem defter aklindaki her seyi yazman sonrada cevaplari dusunmen. Zor bir girdap. Hayatinda buyuk bir amaç inanç hedef olmali. Maddi vb değil. Ya ahiret hayatina inanç ya baska bir inanc olmazsa kişi günden güne biter. Cunku yaratilis olarak da her insan ilahi bir varliğa inanma ihtiyaci hissetmis.

1
    0 Yorumla
  • вуηαяcσѕ
    вуηαяcσѕ Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 38
    1 yıl

Valla Eğer şansın varsa Bulunduğun yeri değiştirmeni tavsiye ederim

1
    2 Yorumla
    • düşünmektükenmektir
      düşünmektükenmektir
      1 yıl

İşe yarıyor mu

Yorumla
    • вуηαяcσѕ
      вуηαяcσѕ
      1 yıl

Kesinlikle

Yorumla
  • TatlıKızzzz34
    TatlıKızzzz34 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 36
    1 yıl

Çıkıp gezmek en iyi gelen şeylerden biridir..

1
    0 Yorumla
  • Bahar_555 u
    Bahar_555 Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.

Hayatın anlamını bulmak istiyorsan Doğan cüceloğlu "Savaşçı" Bircan Yıldırım yazarı "Ben kazanmadan bitmez" okumani tavsiye ederim. Ilk önce bircan yıldırımdan başa derim. İç huzur dolacak kendine güven yerine gelecek. :)

1
    0 Yorumla
  • Yaban00
    Yaban00 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Depresyonunun sebebini bilmediğimiz için net bir şey soyleyemeyecegim.

Aynanın karşısına geciyirsun, kendine bir bak; ben bunlari hakkediyormuyum?

Önceliğim her zaman ben olmalıyım.

Ben varsam onlar var😉

1
    0 Yorumla
  • Mlyusioq
    Mlyusioq Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

dip noktasını görmeden zirveye çıkamazsın. madem depresyona girdin dibini görmeden çıkma, çıkmayı başarabilirsen artık sana kurşun bile işlemez.

2
    2 Yorumla
    • düşünmektükenmektir
      düşünmektükenmektir
      1 yıl

En iyi cevap 👍

Yorumla
    • Mlyusioq
      Mlyusioq
      1 yıl

@düşünmektükenmektir ❤️❤️❤️

Yorumla
  • Esrihbaenl
    Esrihbaenl Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 98%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.

Hayatın anlamı mutlu olmayı bilmekten geçiyor. Her şeye rağmen umudu kaybetmemek gerekiyor. Hayat güzel değilse güzel yapabilmek için uğraşmak gerekiyor.

1
    0 Yorumla
  • VEGA0
    VEGA0 Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 593 cevap paylaştı.

Bence bunlara bakmak için yaşıyoruz 😀💖

1
    0 Yorumla
  • ßlueოoon
    ßlueოoon Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Terapi alabilirsin. Günluk hayatta ilgileneceğin birşeyler olmalı. Hobi vs. Arkadaşlarınla vakit geçirebilirsin. Birileriyle konuşmak da insana iyi geliyor.

1
    0 Yorumla
  • isimsizdiss
    isimsizdiss Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    1 yıl

Namaz kılmanızı tavsiye ederim ve neden namaz kıldıgımız ile alakalı yazılar okudum demin bende. Her şey daha anlamlı hale gelmeye baslıyor, geçmiş olsun, bende yeni atlatıyorum bu donemi

1
    0 Yorumla
  • Yamaal
    Yamaal Takip Et
    Master Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı.

Bu dediğini ben bir kaç gün önce dedim baya da kötü geçti bu hafta ama bugün enerjik bir şekilde ve pozitifim😅😅

1
    0 Yorumla
  • pembeboyalıodam
    pembeboyalıodam Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Her zaman bizden daha kötü durumda olan birileri vardır.. onları hatırlamak belki de bir nebze yardımcı olur, o depresyondan kurtulmaya. 🙂

1
    0 Yorumla
  • SıkıntıdanAçtım
    SıkıntıdanAçtım Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Buna sebep olan asıl şeyi biliyorsan ondan uzaklaşmaya çalış örneğin bir kişiyse iletişimi kes mekansa değiştir vs.

1
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.

Hepimiz zaman zaman depresif hissediyoruz ve anlamsız buluyoruz hayatı yalnız değilsin takma çok..

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Kendin başa çıkabiliyorsan, en iyi sen kendini biliyorsun, iyi gelen bişeyler bul kendine. Başa çikamiyorsan doktora görün bence. Bende hep olan bir durum bununla yaşamaya alıştım çoğu zaman ilaçsız, doktorsuz hallediyorum artık.

1
    0 Yorumla
  • Papatiam
    Papatiam Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 99%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Hayatın anlamı zor anlarda bile mutlu olmakta saklı bence. Yarın ölecekmiş gibi yaşamalı insan. Belki öyle daha anlamlı gelir hayat.

1
    0 Yorumla
  • aloneenolaa
    aloneenolaa Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Hayatın anlamını ararsan bulamazsın çünkü sen anlamlandırman lazım. Kendini mutlu eden şeyler yap modunu düşürme

1
    0 Yorumla
  • düşünmektükenmektir
    düşünmektükenmektir Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 98%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Hayatın anlamı yok. Bunu anlamış olan bir daha depresyondan çıkamaz.

2
    0 Yorumla
  • aynadakiajan
    aynadakiajan Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 51%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
    https://youtu.be/5pXZwzbB6Hg?si=-_HCo6QxSfoLw3CD
    1
    0 Yorumla
  • Şişkolettaa
    Şişkolettaa Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Hayatın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum gelişine yaşa geç anlam yükleme

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Yaşamın bir anlamı yok, bunu kabullenince anın tadını çıkarabiliyor insan. Anlam aramaktan gerçekten vazgeçtiğinde, sen sen olmadığında gelip buluyor seni.

1
    0 Yorumla
  • Sᴄʜʀᴏᴅɪɴɢᴇʀɪɴ_ᴋᴇᴅɪsɪ s
    Sᴄʜʀᴏᴅɪɴɢᴇʀɪɴ_ᴋᴇᴅɪsɪ Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 596 cevap paylaştı.

Öncelikle hayatın belli bir anlamı yok, hayatın anlamını sen kendin belirliyorsun.

1
    0 Yorumla
  • superpsikolog
    superpsikolog Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 53%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.

Herşeyi uzaktan izlermiş gibi sadece gökyüzünü izle.

1
    0 Yorumla
  • Nightwalk35
    Nightwalk35 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 92%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.

Hayatın anlamı İslam aslında. Huzur da orada ama biz yeterince yakalayamıyoruz bunu maalesef

1
    1 Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      1 yıl

Maneviyata ağırlık vermek lazım bence

Yorumla
  • iSooo1
    iSooo1 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 52%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Bugüne kadar yapmaktan utandığın korktuğun her b*ku yap.

1
    8 Yorumla
    • hepyalnizsevval
      hepyalnizsevval
      1 yıl

Sacmalama bu iyi bir şey değil

Yorumla
    • iSooo1
      iSooo1
      1 yıl

@hepyalnizsevval kimsenin umursamadığı birisiysen, iyi olması önemli mi?

Yorumla
    • hepyalnizsevval
      hepyalnizsevval
      1 yıl

Önemli herkes kendi değerini kendi belirler kimse için deymez

Yorumla
    • iSooo1
      iSooo1
      1 yıl

@hepyalnizsevval orası öyle ama yine de insan fark edilmeli, sevginin gücü bizi tutuyor...

Yorumla
    • hepyalnizsevval
      hepyalnizsevval
      1 yıl

Tabikide insan sevilmek değer görmek ister ama biz kötü olsak kimin umrunda olur he o yüzden takmicaksin

Yorumla
    • iSooo1
      iSooo1
      1 yıl

@hepyalnizsevval kötü durumda olana takmayacaksın diye tavsiye verilince kulak ardı edilir, onu anladığını ve aklından geçenleri bilmelisin. Onun destekleyebileceği bazı fikirleri ortaya atarsın ve kötülüğünü çürütürsün. Düşünmekten dahi korkan insanların varlığından haberdarım. Senin endişeni anlıyorum bu konuda biraz daha düşünmeliydim, eksik düşündüm kabahatimi mazur gör.

Yorumla
    • hepyalnizsevval
      hepyalnizsevval
      1 yıl

Estağfurullah sadece kimsenin yanlış yapmasını istemem bu sende olsaydın sana da öyle derdim çünkü sonra pişman oluruz

Yorumla
    • iSooo1
      iSooo1
      1 yıl

@hepyalnizsevval doğrudur

Yorumla
  • Akangözyaşı
    Akangözyaşı Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Keşke bir tavsiye verebilsem bunun çıkış yolu yok galiba..

1
    0 Yorumla
  • Anara__
    Anara__ Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 99%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 934 cevap paylaştı.

sizi üzen bir şey olmalı.. O sorunu çözmek için azimli olun.

1
    0 Yorumla
  • Gof34
    Gof34 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı.

Ah dostum terzi kendi söküğünü dilemezmiş Allah yardımcın olsun

1
    0 Yorumla
  • Mavis7
    Mavis7 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 99%
    1 yıl

Merak ettiğin konular bakımından kitap okumalısın. Veya terapi alabilirsin sen bilirsin.

1
    1 Yorumla
    • Mavis7
      Mavis7
      1 yıl

Eğer kitap önerisi istersen verebilirim🌸

Yorumla
  • Adinisenkoy43
    Adinisenkoy43 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 21 , eic 100%
    1 yıl

aynısı ama çalışmam lazım bide benim şu dönem çok kötü durumdayım

1
    0 Yorumla
  • Aybuke6 u
    Aybuke6 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı.

Sevdiğin şeylere odaklan. Duygularını yaşamaktan çekinme

1
    0 Yorumla
  • LastGuest s
    LastGuest Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı.

Kitap okuyarak kendine daha fazla zaman ayırmanı öneririm.

1
    0 Yorumla
  • emreayhan1096
    emreayhan1096 Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

dünyaya neye geldim ne yapmalıyım bunlar üzerine yoğunlaşknk

1
    0 Yorumla
  • beneklibulut
    beneklibulut Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 636 cevap paylaştı.

Hayatın anlamı yok bazen ne kadar çabalasan da olması gereken olur

1
    0 Yorumla
  • lm-GAY
    lm-GAY Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    1 yıl

Aynı kışın çöken yıldızsız geceler gibi karanlık ve kuşku içindeyim beyhude çabam boşuna belki benden sana nasıl bir tavsiye gelebilir içinden çıkamadım henüz bu karanlıktan ben

1
    0 Yorumla
  • emre00
    emre00 Takip Et
    Mentor Yaş: 41
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 41,1b cevap paylaştı.

Tebdili mekanda ferahlık vardır bolca inşirah suresi dinle

1
    0 Yorumla
  • Nurzll
    Nurzll Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27
    1 yıl

Seni bu duruma getiren şey ne ayrılık mı yoksa kayıp mı yaşadın

1
    0 Yorumla
  • ÇiçeğiburnundaAnne
    ÇiçeğiburnundaAnne Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 88%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı.

Maneviyata yönel iç huzur için çok önemli

1
    0 Yorumla
  • mᎪhᏢᎬᏒᎥ
    mᎪhᏢᎬᏒᎥ Takip Et
    Bilge Yaş: 22 , eic 97%
    1 yıl

Öneri veremem çünkü ben de depresyonda gibiyim

1
    0 Yorumla
  • Dila772
    Dila772 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 98%
    1 yıl

Bende aynı haldeyim knka o yüzden bilmiyorum

1
    0 Yorumla
  • encokbensorarım
    encokbensorarım Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Geçmişi kuma yaz hayalini taşa

1
    0 Yorumla
  • İlhann06
    İlhann06 Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 96%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Herşeye rağemn hayat yaşamaya değer

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Ağır bir depresyon geçiriyorum ve hayatın anlamını arıyorum, bana bir tavsiyeniz var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Hayat amacınızı sorgulayıp depresyona girdiğinizde ne yaparsınız? 25 cevap verildi
Geleceksiz hissediyorum depresyona sokuyor atak geçiriyorum ( cevaplamanıza ihtiyacım var )? 1 cevap verildi
2012 Yılında kendimi hayattan soyutlamak zorunda kaldım , O Tarihden beri depresyonla yaşıyorum... 1 cevap verildi
Hayatım güzel ama depresyona girip duruyorum, bunun için ne yapabilirim? 10 cevap verildi
Daha önce depresyon geçiren var mı nasıl aştiniz Allah rızası için? 21 cevap verildi
12 SENEDİR DEPRESYONDAYIM. ÖZEL HAYATIM VE SOSYALLİĞİM YOK Ne Yapmam Gerek? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Saçlarınızın doğal rengini seviyor musunuz?
  • Renklerin cinsiyeti var mı, pembe kız rengi mavi erkek rengi mi gerçekten?
  • İnstagramda tatile çıkıp belgesel çeker gibi her yeri çekip anlatan storyler atan kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz😅?
  • Yasadıgınız yerde deniz var mı?
  • İnsanlarda ilk dikkat ettiğiniz özellik nedir?
  • Sağlıklı içecekler içince kendinizi sağlıklı hissediyor musunuz?
  • En kolay ev işi nedir?
  • Bir insanın size neler kattığına mı neler götürdüğüne mi bakarsınız?
  • Aşk için savaşmak mı, vazgeçmek mi?
  • Ne sıklıkla karpuz yiyorsunuz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨