Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar ben dinden çıkacak bişey yapmadım ama bişey söylemiştim önce ve o belki çıkart mi olabilir diye düşündüm ve ne olur ne olmaz tövbe edip Kelime-i Şehadet getirdim ama sanki hala Müslüman değilim imansız ölecekmişim gibi hissediyorum ve içimde bir huzursuzluk var. Neden? Birşeyi mi yanlış yaptım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Müslüman ümitsiz olmaz kardeşim. Bir daha tehlikeli sozler etmemeye dikkat edersin duani da duzenli edersin. Tamamdir. Vesveseye gerej yok
Yani ben şehadeti ettikten sonra yani sirf kabul olmasi kesin olsun diye kapandım öyle tövbe ettim ve şehadet ettim, ama sanki kabul olmamis gibi imansız olecekmisim gibi hissediyorum ve korkuyorum
Dedigimi bir daha oku. Aynu seyi tekrardan yaziyorsun?
Ya ben biraz zor anliyorum vesveseye gerek yok derken bunun vesvesemi olduğunu söylemeye calisiyorsun
Ya bari desen sehadetim geçerli olmus mu olmamaid mi yani yapmam gereken bir şey varsa yspayim diyorum
Allah miyim ben? Kim senin sehadetin gecerli onu bilebilir?
Haşa ne alaka yani ben sadece sebebi vesvese mi yoksa yapmam gereken birsey mi var onu sordum sadece
Nereye gittin sadece soru sordum
İbadetle aran nasıl?
Baya iyi namazımı kılıyorum falan öyle
İmanla ilgili sözcükleri de çok kullanıyorum Elhamdulillah maaşallah falan neden sirdun
Neden sordun
Eğer ibadetle aran iyi değilse ruhun manevi şeyler istiyor olabilir diyecektim, çok şükür ruhunu besliyorsun
Evet Elhamdulillah sebebi ne peki ben ettim ama çok korkuyorum imansiz ilçe diye eger kabul olmadiusa şehadet birdaha edicem🥺
Sebebini bilmiyorum belki yapman gereken bir şey vardır. Bir iş yerine getirmen gereken bir söz…
Ne sozu
Birine bir söz vermiş ve yerine getirmemiş olabilirsin
İyi de bunun benim müslüman olmamla ne alakasi var
Huzursuzluk hissi, imansız ölmezsin maneviyatı güçlü birisin
Allaha vermiş olduğum bir sözden mi bahsediyordun
Evet
Huzursuz hissetmekle ne alakssi var peki
Allah verdiğin sözü tutmanı istiyordur belki
Peki huzursuz hissetmenin sebebi buysa muslumanim ama huzursuzlugumun sebebi bu müslüman degilim ve huzursuzluğun sebebi bu mu
Yani bus adece huzursuzlugumun sebebi mi yoksa müslüman olmamanın mi?
Yani egerboyleyse inşallah kabul olmuştur da
Hayır sürekli şehadet getirerek zaten Müslüman olduğunu biliyorsun imansız ölmeyeceğinin farkında olman gerek
Biliyorum farkındayım zaten de sadece sanki kabul olmamış ve hala dinden çıkmışım gibi hissediyotum
Dinden çıkacak bir eylem bir söz söylenmediği sürece kolay kolay dinden çıkmazsın müsterih ol lütfen
Hayir söylemedim zaten ama ben bir kere yanlış cümle söyledim ve o acaba dinden cikartmismidir benim dedim bende tövbe ettim şehadet ettim onu diyorum
Süreklide şehadet ediyorsan ve imanlı olmaya çalışıyorsan bu korku neden?
Korkum icimde huzursuzluk var ondan
Şehadet ettikten sonra huzursuzluk geldi diyorum anlamadin mi?
Bak ben zaten muslumanim ve baska bir dindendim ve müslüman djm değil sen yanlış anladin zaten muslumanim sadece kötü bir şey söylediğimi düşündüm ve şehadet ettim yine aynısını dedim haa
Anladin mu huzursuzluk neden geldi diyorum ben
Şehadetini egtim ve rahatım ama o huzursuzluk sürekli aklimda
Anlıyorum ama içindeki huzursuzluğun şehadetle alakası olmaması gerekiyor inançlı birisin sonuçta tövbe ettiğinde Allah’ın affedici olduğunu bildiğin için kabul olacağını bilmen gerekiyor. Zaten her namazda şehadet getiriyorsun 20 defa
İşte ondan zaten sordum zaten
O yüzden sordum
Vesvese falan desem inşallah öyledir ama yinede ölmeden önlem almak istiyorum insan o yüzden korktum
O zaman bu huzursuzluğu bisversem olur mu? Yani vesvese mi?
Yatmadan önce sabah kalkınca şehadet getirmen yeterli, nefs merteben yükseliyorsa bu da vesvese olarak huzurluzluğa ve acaba demene sebep olabiliyor
Hmm anladım, ben baya korkmuştum acaba müslüman değil miyim, az önce namaz kıldım kabul olmamıştır eger öyleyse falan diye teşekkür ederim
Allah kabul etsin, muhtemelen şeytan aklınızı bulandırıyor
Galiba tekrar teşekkürler sen beni mutlu ettin Allahta seni mutlu etsin insallah
Amin🤲🏻
Amin teşekkür ederim, bir nebze için ferahladıysa ne mutlu bana, iyi geceler
Rica ederim, sanada iyi geceler
Okumak lazım sana
Ne anlamadim
Okumak lazım sana musallat olabilir sende
Bi dk bi dk musallat ile ne alakasi var
Bakmak lazım çok tedirgin düşünüyorsun
Acikca ANLATIR misin lutfen
İncelemek lazım içine yerleşmiş olabilir
Bununla ne alakasi vat
Şehir nere
Takintili biriysen
Takıntılı derken
Evhamli vesveseeli
Evet ywni
Fark ediyoruz
Neyi
Balik hafizali birine konu aciklamak...
Ayipp ben balik hafızalı degilim hafızam güçlüdür ayrica o birşeyi hatırlayıp hatirlamamakla alakali
Anlama sorunu yasaman beni enterese etmiyor.
O ne demek
Takinti yaomayin
Neyi
Bu konuyu işte
Taktiğim için mi oluyor kafama aslinda sehadetbkabul oldu bunu mu demeye calisiyorsun
Evet olmuştur takıntı yaptikca acabalar olur
Yani Boyle hissetmenin sebebi tamamen vesvese yoksa muslumanim
Vesvese relax ol
Tesekkurler