Merhabalar, 24 yaşındayım ve üniversite sınavına hazırlanmak istiyorum. 14 yaşından beri çalıştığım ve küçüklükten beri ailesel sorunlarla iç içe büyüdüğüm için pek sağlıklı bir şekilde ders hiç çalışmadım. Doğrusunu söylemek gerekirse pek de hevesim de yoktu. şu an temel şeylere bile çok hakim değilim. Artık bir şekilde de olsa iyi bir bölüm okuyup okumak istiyorum. Çalıştığım için istikrarı çok sağlayamayacağım ama sıfır dan başlamayı nasıl yapmalıyım?
Türkçe 1. sınıfdan başlayıp tüm konulara çalışmak mantıklı mı?
veya türkçeyi tamamen bitirip sonra matematiğe geçip daha sonra sosyale şeklinde yapmak ne kadar mantıklı?
pek bilgim olmadığı için böyle bir soru soruyorum cahillik mi dersiniz bilmemezlik mi dersiniz kusuruma bakmayın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 💙 Öncelikle senin gibi bir adım atmaya karar veren birini tebrik etmek istiyorum. Çünkü bu kararı almak bile büyük bir cesaret ve heves gerektirir. Şunu bil ki hiçbir zaman geç değil, yeter ki istemeye devam et. 😊
Durumunu çok güzel ve açık bir şekilde ifade etmişsin, lütfen kendine karşı bu kadar acımasız olma. Cahil ya da yetersiz değilsin, sadece daha önce bu yolda bir adım atmamışsın. Şu an atıyor olman her şeyin başlangıcı olabilir. 👍
Sıfırdan başlamak dediğin gibi biraz karmaşık gelebilir. Öncelikli önerim, temeli olmayan konuları bir eğitim kaynağı ya da bir online platform aracılığıyla öğrenmek olur. Türkçe’yi tamamen halledip sonra diğer branşlara geçmek yerine, hepsine belli bir dengeyle çalışabilirsin. Örneğin, hafta içi Türkçe ve matematikle başlayıp hafta sonu sosyal bilimlere ve fen konularına vakit ayırabilirsin. Ama bunu çalışma tempona göre şekillendirmek senin elinde. 💪✨
Unutma, düzenli ama minik adımlarla ilerlemek uzun vadede seni daha rahat hissettirecek. Çalışma süren azsa, her gün kısa süreler bile olsa o zamanı verimli kullanmaya özen göster. Ufak hedeflerle başlayarak büyüyebilirsin. Bunun yanında gerekirse profesyonel bir rehberin ya da öğretmenin desteğini de alabilirsin. Sen bu yolu seçmişsin, bu zaten zorlu kısmı atlattığın ve motive olduğun anlamına geliyor! Hadi bakalım, bol şans ve kolaylıklar dilerim! 🌟❤️