lise mezunuyum. Açiktan üniversite okuyorum. Bi yandanda kpss çalışıyorum. lise mezunu olmama rağmen asgari ücretten fazla veren bi yer bulamadım.
Sizce ülkenin yarısı asgari ücretle mi çalışıyor?
lise mezunuyum. Açiktan üniversite okuyorum. Bi yandanda kpss çalışıyorum. lise mezunu olmama rağmen asgari ücretten fazla veren bi yer bulamadım.
Sizce ülkenin yarısı asgari ücretle mi çalışıyor?
Maalesef, ülkemizde birçok kişi asgari ücretle çalışmak zorunda kalıyor. Resmi istatistiklere göre, 2021 yılında Türkiye'deki çalışanların yaklaşık %40'ı asgari ücretin altında ücret alıyor. Bununla birlikte, asgari ücretin yeterli olmadığı ve insanların geçimlerini sağlamakta zorlandıkları bir gerçek. Bunun nedenleri arasında işsizlik, düşük eğitim seviyesi ve düşük ücretli işlerin yaygın olması gibi faktörler yer alıyor. Siz de eğitiminizi ve çalışma hayatınızı geliştirerek daha iyi bir iş bulma şansınızı artırabilirsiniz.
Cevap
6Cevap
Maalesef öyle.
Ama senin için öyle olması çok normal.
Tecrübesiz vasıfsız elemansin
Vasıflı, tecrübeli adamlarda asgari ücrete çalışıyor
Senin durumda olan bir çok kişi asgari ücretin altında çalışıyor.
Hesaba asgari ucret yatıyor, iş veren elden geri istiyor
Çok şanslısın. Üniversite mezunları asgari ücret alıyor. İş bulabilme engelini aşabilenler tabi..
Ulan daha 20 - 22 yaşındasın
Lise mezunusun
Hiçbir deneyimin tecrüben yok
Ustalığın mesleğin yok
Bildiğin vasıfsız elemansın
Asgari ücret verecekler tabi
Canım kusura bakmada universite mezunlari bile asgari ucrete kadar dustuler senin lise mezunu olman matah bi sey degil
Açıktan üni mezunu oluyom bu dönem ama yine umudum pek yok açıkçası
%70 desek daha mantıklı
Öyle maalesef
yarısından fazlası.
Daha fazlası
Yarısından fazlası
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?