Selam arkadaşlar,
Hayatınızda sürekli aynı olayları yaşadığınızı hissettiğiniz oluyor mu? Bu durumdan sıyrılmak için neler yapıyorsunuz?

Selam arkadaşlar,
Hayatınızda sürekli aynı olayları yaşadığınızı hissettiğiniz oluyor mu? Bu durumdan sıyrılmak için neler yapıyorsunuz?

Kendinizi geliştirmek için öyle çaba harcayın ki, başkalarını tenkit etmeye zamanınız kalmasın.
Mevlana
(Bence bu sözü Mevlana söylememiştir ama, neyse tenkit etmeyeyim) : )
Oluyor benim de öyle dönemlerim, kendi gelişimime odaklanabildiğimde, “o neyi daha farklı yapabilirdi” yerine “ben neyi daha farklı yapabilirdim” demeyi tercih ediyorum. Tabi “ben neyi daha farklı yapabilirdim” sorusu da riskli sorudur, kişi kendini suçlayarak sorarsa geçmişte tıkalı kalır. Gelişimi için sorarsa, geleceğe adım atar. Önünde kapılar, fark etmez hangisini seçeceğin, hepsinin hizmeti aynı. O neyi daha farklı yapabilirdi diye sorarsan olduğun yerde kalacaksın. Dün yaşadığını bugün de deneyimlemiş olacaksın. Ben neyi daha farklı yapabilirdim diye sorarsan, gelişeceksin. O zaman senin için “yarın” başlayacak. Yani anlayacağın, insanın yaptığı dışsal seçimlerin çok bir önemi yok hayat deneyiminde, her tercihin seni aynı kapıya çıkaracak. Ya tenkiti deneyimleyeceksin, ya da gelişimi. Tenkit eden her seçiminde tenkit edecek bir şey bulacak. Gelişm odaklı olan da her seçiminde bir gelişim fırsatı bulacak. Aynı tutum aynı kapı işte..🤷🏻♀️
Güzel cevap olmuş. Ellerine sağlık. Sürekli çözüm arayan, savaşan bir insan olmaktan bahsetmeyi unutmuşum. Gelişim hiç durmayan sürekli bana gelen bir şey, döngüde olan ise bitmeyen savaşlar.
Gerçi umrumda değil benim. Memnuniyette hissetmiyorum, şikayetçi de değilim. Nereye kadar sürecek böyle bir yerde, son bulsun istedim sadece.
İç içe geçmiş kavramlar. Her yol senin için hazırlanıyor da farketmeden yaşayıp giderken bir de bakmışsın duvara vurmuşsun ki, işte o toslamak belki de uyanmana sormana rüyadan ayrılmana vesile olur ki :// Yine de farketmezsin kafan yarılır belkide daha çok yarılan yer çok derinlere götürür mü..!
Sabredip umudumu diri tutmak bildiğim en iyi yollardan.. Daima inanmak gerekiyor bir gün mutlaka kurtulacağına. Kendisini o döngüye hiç bir şekilde ait hissetmeden yaşamak gerek. Döngüye ait hissetmek asıl hapsoluştur. Kesinlikle durumun ve şartların düzelmesi için çözüm odaklı düşünmeyi de imkânlar ne denli dar ve zor olursa olsun bırakmamalı.. Her türlü çareye yol aranmalı, bir an bile vazgeçmeden..
Döngüye ait hissetmek asıl hapsoluştur👍 çok iyiydi. Ama maalesef o döngülerde hapisiz bi çoğumuz
Teşekkürler 🙏🌸🙂
Hayatta rutin ve günübirlik olaylar vardır. Örneğin seyahat günübirlik bir olaydır. Her gün ayrı yeri gezemezsin. Fakat çalışmak günlüktür. Hayatta günübirlik ve günlük aktiviteleri bilmek önemlidir. Eminim hayat bunaltıcı gelince sizi keyiflendirip ortama hava katacak şeyler yapmak önemli 😉. Seyehat etmek, farklı mekanlar gezmek, monoton hayattan temelli kurtarmaz ama güzel dokunuşlardır.
Bazen büyük bir girdabın içine düşeriz. Öyle bir döngüdür ki bu yaşanılan, onun adı olur sana kısır döngü. Neden kısır döngü, çünkü "kıstırılmış"sındır. Ya biri seni kıstırmıştır, ya da sen kendini.
Bundan kurtulmanın en kestirme yolu, çıkıp hava almak..
Hava alıp büyük resmi görebildiğinde, kıstırıldığını fark edersin. Fark ettiğinde ise oradan artık oradan çıkışının zamanı gelmiştir dersin. Kısaca fark etmek ile başlarsın ve tutarsın ipin ucundan çıkarsın o kuyudan. İstemek yeterli.
Vahşi bir dünyada yaşıyoruz ve bizi kıstırıp yutmaya çalışacak çok fazla insan / hayvan ile karşılaşabiliriz. Bu kısır döngüye bir daha girmemek için ise, benzer hatayı sadece tekrar etmemek gerekli.
Cevap
5Cevap
Ben sürekli öyleyim zaten. sabrediyorum.. belirli çözüm var onun için uğraşıyorum şimdilik.
Kolay gelsin kardeşim
Bu döngüyü kabulleniyorum ve mutlu olduğum keyif aldığım farklı alanlara yöneliyorum bu döngü üzerinde durmuyorum kafamı yormuyuyorum
Her sorunun üstesinden gelemem bazen izliyorum
Döngüler nasıl kırılır
Öncelikle fark edeceksn
Olayın ilk anına gideceksn
Bu ne zaman başladı
Travman var mı
Şuuraltı ne mesaj vermek istiyor
Ki hayat zaten hep aynı döngüden ibaret
Yaşa doğ öl
Bunu kırmak için
Anda olmak lazm anda genelde sorun yoktur
Kişi geçmişten özgürlesir
Konfor alanından çık
Her gün aynı şeyleri yapıp sonra da zaten hep aynı döngüdendeym diye sızlanamazsn
Öncekilerden alman gereken dersi almamış olduğun için döngüye sıkışıp kalıyorsun öncelikle gerçekçi bir şekilde kendini eleştirmeye başlaman ona göre aksiyon alman , bunun için değişmen kişiliğinden kendinden taviz vermen gerek başka türlü o döngüden kurtulman zor
Evet, ara sıra oluyor bu tabi. Öncelikle hayatıma katmak istediğim yeni bir durumu adapte etmeye başlıyorum. Bunaldıysam muhtemelen bunu yapmak için geç kalmışımdır çünkü. Bunu yaparken de mevcut hayatımda hangi konuda böyle hissediyorum, nedeni ve çözümü ne diye düşünüyorum. Çözümü yoksa direkt değişime yöneliyorum.
Bu aralar hayatım hep böyle yapacak bir şey yok ama tabi ki hayatımda renkler var herşeye şükür ve teşekkür 🙏
Hayatımda neredeyse her gün hep farklı beklemedigim şeylerle karşılaşıyorum ve bu çok yıpratıcı
Hiçbir şey yapmıyorum. Ciddiye almıyorum.. ciddiye alıp hapsolma durumundan kurtulma girişiminde bulunduğumda daha çok elime yüzüme bulaştiriyorum. Zaten ciddiye almayınca bi bakıyorum kendi kendime kurtuluyorum
Bana iyi gelen şeyleri hatırlamaya çalışırım,, kendimle alakalı ertelediğim durumlar varsa gündeme getiririm tekrardan.. planladığım işleri bir kenara bırakıp anlık yaşamaya başlarım bir süre
Alternatif ararım. Olumsuz ön yargımı silmeye odaklanırım. Araştırırım daha çok, başkaları ne yapmış ona bakarım.
Sonra zamana bırakırım.
şu an o döngüdeyim ve hiç bir şey yapmayacam yaz bitsin kendisi geçecek.
Bu döngü bana ne anlatmaya çalışıyor? Bunu cevaplayarak
O döngüyü kırmak için her şeyi yapıyorum. Öyle veya böyle..
Şu an o evredeyim ve çıkamıyorum hiç çıkamayacağım diye korkuyorum
Çıkamıyorum hayatın döngüsü yemek yemek Diskilamak uyumak
Zamana bırakıyorum.
Farklılıklar yapmak güzel oluyor
Çoğunlukla hep öyle hissediyorum.
Sabredip çözüm yolu arıyorum.
Psikoğa gidiyorum
depresyona giriyorum uc gun, sonra cikiyorum
Bu aralar ben 😔
Boğuluyorum sadece.
Cikamiom
Akışına bırakıyorum