Narsist ebeveyne sahipmisiniz, nasıl başediyorsunuz?

Narsist bir annem var çok toksik bir kişilik. Küçüklüğümde ergenliginde evlenene kadar bana yapmadığı Psikolojik şiddet kalmadı. Zaten 10 sene once bosandim zor bir hayatım var ve benim zor zamanlarımda yanımda olmadığı yetmediği gibi sürekli beni arayıp arayıp şuna kızdımda buna kızdım da diye uzun uzun insanlarla babamla olan tartismalarini anlatıyor.
Üstelik de evlatlar arasıda ayrımcılık yapıyorlar maddi ve manevi. En sonunda bardağı taşıran son damla olduktan sonra mesafe koydum fakat hala en ufak bir şey de atıyorum bayramda mecbur aradığımda yine şımarıp üst üste beni aramaya çalışıyor telefonları açmıyorum yine yine arıyor ve ben onun beni aradığını gördüğümde sinir krizleri geçiriyorum. Ben bu kadından nasıl paçamı kurtaracağım diye.
Inanın çok zor bir anne ve aslında Sadece adı anne Allah katında Tabii ki annelerin Maalesef ki ne kadar kötü olurlarsa olsun Hakkını ödemek mümkün değil ama benim gönlümde bu anne değil varlığı zarar insana asla bir faydası yok. Telefonlarına ey mi yaman bey mi yaman ben sana psikolojimi kaldırmıyor dediğim halde hala beni kullanmaya yönelik arıyorsun ya çıkmayacağım diyorum kendi kendime.
Ne kadar ararsa arasin çıkmayacağım diyorum ama sonra düşünüyorum bana bir sesli mesaj atabilirler babamida doldurur ne kadar hayırsiz bir evlat olduğuma dair vesaire konusurlar ve ben oyle bi durumda çıldırırım diye düşünüyorum.
Diğer evlatları da hiçbir şekilde derdini dinlemek istemiyo üstelik de onlara maddi yardım yapıyor ama ben iyiyim diye beni kullanmak istiyor. Şimdilik bulduğum çözüm ne kadar ararsa hepsinde çıkmamak hesap sorarsa da sen beni düşünmüyorsun ben kendimi düşünmek zorundayım ben yalnız bir çocuk büyütüyorum çocuğum icin sağlıklı olmak zorundayım sürekli aynı şeyi tekrarlamayacağım ben senin muhabbetlerina artık dayanamıyorum diyeceğim.
Ondan sonra uzatmak istemiyorum deyip kapatacağım.

Sizin bana başka bir öneriniz var mı? Cok huzursuzum yine arayacak diye. Teşekkür ederim şimdiden cevap yazanlara.

Narsist ebeveyne sahipmisiniz, nasıl başediyorsunuz?