Karşımdakini dinlerim. Herkesin konuşma özgürlüğü vardır bence. Ama saygı çerçevesinde.

Karşımdakini dinlerim. Herkesin konuşma özgürlüğü vardır bence. Ama saygı çerçevesinde.
Bizim kültürümüze de var bu zaten 😂 anlamadan dinlemeden yargılama oyuzden tabiki arada bende yapıyorum haliyle ama genel olarak dinleyip öğrenip sonra bir karara varıyorum
Sonradan haklıyı haksızı ayırt etmekte güzel :D
Tabiki en güzel şeyi işte sona bırakıyorum 😂
Anlamadan dinlemeden yargılamak suizanlık etmektir ve dinimizde günahtır, aynı zamanda kul hakkına da girer O yüzden yapmam önce dinlerim haklı haksız taraflarını değerlendirip iki kişiye de açıklama yaparım.
Öyle başkalarına söylediğine göre hareket etmem, çünkü insan kendine göre olayları anlatır kendine göre yargılama yapar adaletli olmak gerekiyorsa iki tarafında hatalarını görmek gerekir.
Hiçbir zaman öyle bir şey yapmam tam tersine ilk ağızdan duymak isterim kulak dolması laflara karnım tok
Ön yargılı olmamak güzel.
Rica ederim ✌️😊
Duruma göre değişir. Bazı şeylerin açıklaması veya detayları beni ırgalamıyor, büyük resme bakarım ben.
Erken hareket etmek düşüncesiz davranmak sıkıntı zaten.
Sıkıntı yoksa sıkıntı vardır :D
Teşekkür ederim 🥳
Rica ederim şekil 🌹😊
Cevap
7Cevap
Hayır ben zaten kimseyi yargılamam.. eğer bir kişiden bir davranışı hakkında rahatsızlık duyduysam da önce sorarım neden öyle yaptığını.
En güzeli senin yaptığın kesinlikle. Dinlemek lazım önce.
Hayır yapmam.. 😂 Dinlemeden kimseyi anlayamayız.. Bu yüzden de öncelikle çok iyi bir dinleyici olmak gerek..
Kesinlikle. Nasıl birisi ve düşüncesi onu anlamak lazım önce.
Aynen ben çok iyi bir dinleyiciyimdir.. 😅 @oɿƚꙅɘɒm değil mi canım.. 😅
Hemen kendine pay çıkar :D
Çıkarmayayım mı.. 😂
Çıkar bakalım 😂
Çıkardım işte.. 😂😂
"Gerçekçi ol İmkansızı İste" Merhaba sorduğunuz sorunun bana göre cevabı herkesi YARGILAYAN, YARGILAYICI, olmasa bunu ADİL OLMAMA konusundan maalesef daha önemli olarak görmüyorum. "ADİL OLDUĞUN SÜRECE BENİ DİLEDİĞİN KADAR YARGILAYA BİLİRSİN"
Bu yazıyı okuyunca aklıma şu THY'deki çalışan kadın ile tartışan yolcu kadının egosu aklıma geldi. Kendini sürekli üste çıkarmaya çalışan bir müşteri vardı olayda.
Önce dinlerim tabi. Dinlemeden anlamak çok çok zor samimi olduğum biri değilse. Arkadaşın arkadaşı gibi söylemlere bakıp kimseye cephe almam mesela.
Ön yargılı olmamak çok güzel.
Kesinlikle katılıyorum.
👏🤌✌️🌹
Arada kafam da kurar yaparım yalan yok, ben kendi mi tanıyorum. Lafı sayar sayar dinlemem.
O huyun çok kötü Naciye. Bir bakıyorum kayboluyorsun ortadan.
Her zaman değil. Haklı olduğunda söylüyorum 😊
Dünyada bedava olan bir şey değil mi fütursuzca önyargı dağıtmak :) Bizim millet bedavaya mezar bulsa girer...
Evet aynen öyle. Birde kendisini haklı çıkarmak için elinden geleni yaparlar.
Zeytinyağ gibidir milletimiz. Üste çıkmayı sever :)
😂😂😂bazen evet ama çoğunlukla dinlemeyi tercih ediyorum sonra yargilarim
Düşünerek hareket o zaman.
Yok yapmam. Yapana da görseldeki aynı muameleyi uygularım.
Düşünerek hareket etmek çok önemli.
Kesinlikle. Bu sosyal mecralarda da öyle ama insanlar burada daha çok çirkef bir hale geliyor. 🤣
KS de özellikle 😄
Ona ne şüphe. 🤣
Hayır yapmam. Hatta belki onun yerine kendimi koyup onun açısından bakmaya da çalışırım.
Önce dinlemek, sakin olmak gerektiğine inanıyorum bende.
Bazen çok agresif oluyorum gözüm hiç bisey görmüyor
İnsanlar bugün ki şartlarda bazı şeyleri ister istemez yapıyorlar.
Yok anlamadan dinlemeden yargısız infaz yapmam ben öncelik olarak başkalarından değil konunun muhatabı olan kişiden dinlerim ilk önce saygı ve sakince..
Yapmamaya gayret gösteriyorum
Evet bu konuda dikkat etmek lazım.
Hayır ama yanlış anladıysam geçmiş olsun 😄
Yanlış anlamamak lazım işte :)
Bu benim elimde olan bir şey değil. Karşı tarafın anlatması ile beynimin nasıl algıladığına bağlı :')
Karşı tarafta anlatamazsa kavga çıkar.
Zaten onu diyorum, onun anlatmasına da bağlı.
Dilim sivridir 🤷🏻
Bilmez miyim :D
Sana ne ara dil attım jsjsjsj
Gördüm başkasına atarken sjsjsj
Jajsjsjjsjs çatalsız halini görmüşün sen o zaman
ahaha byee
Gözümle gördüm şeyi sorgulamam ve dinlemem de...
Yaptık bazen önemli olan ders almak
Hayır kimseyi bilip bilmeden yargılamam
hayir
Daha gençsin dikkatli ol.
Bazen evet
@tamamelanur aferin sanaa.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?