Anlamadan dinlemeden yargılar mısınız?"Delinin biri bir kuyuya taş atmış kır akıllı çıkartamamış" ata sözü ile başlamak istiyorum, :) biri bir şey yapar, ya da söyler ama bir çok kişi bunu anlamak için çözüme ulaştırmak için uğraşırlar konuşurlar ama bir türlü çözüme ulaşmaz, işin içinden çıkamazlar, belki yanlış belki haksızlık vardır, bilemezsiniz neyin ne olduğunu, ama kendinizde insanları yargılama hakkına sahip misiniz? Her duyduğunuza inanırda başkalarının avukatlığını yapar mısınız? Anlamadan dinlemeden yargılar mısınız?
Ne kadar zaman oldu bilmiyorum ama sanırım bu seviyeye eriştim. Hatta emin olmak için biraz kendi derinliğimi sorguladığımda karşıma umursamazlık çıktı. Acaba eriştim sanıp, "umursamaz biri mi oldum" diye sordum kendime. Umursamaz olmak için uygun olmadığıma ise "umursamaz mı oldum" diye düşünüyor olmam teziyle çürüttüm. Sonuç, kendime yetecek kadar erişmiştim insanları yargılamamaya. Hayat zaten yeterince zor, bir de insanların yaptıkları ya da yapmadıkları ile yargılamak ve belli bir vadede bu görüşler ekseninde söylediklerinle çelişmeden tutarlı kalabilmek hayatı manasız şekilde daha da zorlaştırıyor. Kafam tamamen boşalmadı fakat bir miktar gevşediğimi söylersem yalan olmaz.
Kişilik & Karakter konusunda 20,1b cevap paylaştı.
Türk insanı olarak en büyük yaptığımız yanlışların başında karşı tarafı anlamadan, dinlemeden hüküm vermemiz gadası. Ama bu oldukça yanlış bir durum oluyor. Çünkü en azından karşı tarafı dinlesek herşey daha makul olabilir. Ataların dediğini hiçbir zaman unutmamak gerekir. Keskin sirke küpüne zarar verir. Bu söz tamda bu soru için söylenmiştir.
Kesinlikle katılıyorum, insanlı kışkırtmak ve olan herşeyi yanlış anlatmak mesela, kul hakkınada girmektir, ama hasta ruhlu olan insanlar bu anlamaz ve suçlar, yargılar, toplumda bunlardan çok mevcut bunların tedaviye ihtiyaçları var bence.
Hayır Direk Yargılamam Önce Karşımda kişiye Sorarım Konuşurum Durumu Öğrenip ona göre belirlerim ne yapacağımı bir İnsanı dinlmeden Direk yargılamak çok yanlış bunu Cahiller yapar ancak ezik olmayan Söz hakkı verir anlamak ister insanlar Konuşurak anlaşır
Burada yargılamadan dinleyim diyorum ama anlatanına denk gelmedim daha 💁♂️. Birilerinin dedikleriyle kulaktan dolma laflarla kişileri yargılamam 🤷🏽♂️