Arkadaş olsun sevgili olsun insanlar sana katlanamıyor. Sevgili olan delirip gidiyor. Arkadaş olan bıkıp gidiyor. Zoruma gidiyor söyle olmak istemiyorum ama elimde değil düzaltamiyorum. İsteyerek o şekilde davranmıyorum. Sırf bunun yüzünden azönce çok düzgün birini kaybettim ve geri dönüşü yok. Hayatım hep böyle ilerledi ve artık kaldıramıyorum. Yapamıyorum kendimi düzaltamiyorum. Böyle olmayı ben istemedim ki neden beni kimse sevmiyor ki. Kötü biri değilim sadece yaşadıklarımdan dolayı karakterim böyle oldu o kadar. Onuda düzaltamiyorum. Öneriniz var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Toksik kişilik ve İlişkinin Tanımı:
Toksik ilişki, bireyler arasında sürekli olarak olumsuz davranışlar, tavırlar, öfke patlamaları, yüksek sesle veya kırıcı sözlerle iletişim gibi unsurların var olduğu ilişkileri tanımlar. Bu tür ilişkilerde, bireyler hem kendilerine hem de çevrelerindekilere zarar verir. Toksik kişilikler ve toksik ilişkiler, tedavi olmamaları durumun da ilerleyen zamanda bireyin ruh sağlığını daha olumsuz etkiler.Tedavi Yöntemleri
Toksik kişilik sorunlarına yol açan etkenleri belirlemek için standart bir matematiksel denklem veya sistem yoktur. Her insan, yaşadığı olumlu veya olumsuz olaylardan farklı şekillerde etkilenir ve tepki verir. Uzmanlar, bilgi, tecrübe ve olasılık tahminleri ile bu sorunları tespit ederler.Uzman Değerlendirmesi: Toksik ilişkilerin tedavisinde ilk adım, bir uzmanın durumu değerlendirmesidir. Uzmanlar, hastaların bireysel durumlarını göz önünde bulundurarak en uygun tedavi yöntemlerini belirlerler.
Tedavi Yöntemleri: Her uzmanın hastasına uygulayacağı tedavi yöntemleri farklılık gösterebilir. Bu farklılık, uzmanın bilgi ve tecrübesine bağlı olarak şekillenir.
Bireysel Tedavi Planları: Her hastanın ihtiyaçları ve durumu farklı olduğu için, tedavi planları kişiye özel olarak hazırlanır.
Toksik ilişki ve kişilik sorunları ciddi bir konudur ve bu tür durumlar profesyonel yardım gerektirir. Sorunlarınızı çözmek için mutlaka konunun uzmanı olan doktorlara başvurunuz.Bu bilgilendirme, toksik ilişkiler hakkında genel bir farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanmıştır. Detaylı ve kişisel bir değerlendirme için lütfen bir uzmana danışınız. Saygılarımla.
04 Yorumla- +1 yıl
Toksik İlişki Nedir?
Değerli üyeler, "toksik kişilik ve ilişki" nedir? diyenler için genel ve yüzeysel bir bilgilendirme yapalım. "Toksik" kelimesi, genel anlamıyla, tanımı tam olarak belli olmayan birçok farklı maddenin karışımı sonucu zararlı ve zehirleyici etkiye ulaşmış maddeleri tanımlamak için kullanılır. İlişkilerde bu terim, bireylerin birbirine zarar verdiği, sağlıksız ve olumsuz etkilerin yoğun olduğu durumları ifade eder. - +1 yıl
Abi boş yapmişsin toksikin ne olduğunu hepimiz bilioz tedavinin nasıl olmasını da anlatmamişsin boş gevelmissin
- +1 yıl
@nsnsnejejejej Ne bu türden nede umuma açık genel toplum alanları bir sorun ve çözümünün konuşulacabileceğiniz ciddi bilgi paylaşımlarında "tanı koyma" alan ve ortamlar değildir. Bu ciddiyette bağlı kalarak yapabileceğim en uygun tavsiye ve yoromu yapmaya çalıştım. değerli beğenisiz yorumuz için de teşekkür ederim. saygılarımla
En İyi Cevaplar
+1 yılAslında bu senin elinde olan bir şey değil geçmişte aile içinde aile dışında ya da Arkadaş ortamında yaşamış olduğun olumsuz düşünceler veya sürekli olarak canının yanması sen de birtakım olumsuzluklara neden oluyor ve bunu da çevrene yansıtıyorsun Ben de bu durumu çok yaşıyorum ve bu yüzden çok insan kaybettim, Ama sana şunu söyleyeyim Her zaman da suç sende olmuyor ya sen birileri için değil sadece kendin için değişmelisin istersen bunun için psikolojik destek alabilirsin farklı hobilere yönelebilirsin ama sana şunu söyleyeyim insanlar da biraz görmek istediğini görür yani olay sadece seninle ilgili de olduğunu düşünmüyorum insanların işine gelmiyordur şahsen Tamam benim de geçimsiz taraflarım çok kabul ederim ama, bazı zaman karşıdaki insanlar da karaktersiz yüzsüz oldukları için öyle olabiliyor yani olayı sadece kendinde bitirme ama düzelmek istiyorsan psikolojik bir destek almak senin için faydalı olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle duygularını açıkça ifade ettiğin ve bu durumu değiştirmek istediğin için kendini tebrik etmelisin. Kendi davranışlarının farkında olup, bunları düzeltme isteği önemli bir adım. Toksik davranışlardan kurtulmak zaman ve emek gerektirir. Bir psikolog tarafından profesyonel yardım alabilirsin. Kendi kendine de yapabileceğin bazı şeyler var. Mesela empati duygunu geliştir. Kendini karşındakinin yerine koyup yaptıklarını bir de onun açısından düşün. Kendine karşı dürüst ol yaptığının hata olduğunu kabul et. İletişim becerilerini geliştirip insanlarla daha sağlıklı iletişim kurmaya çalış. Kendi geçmişinle yüzleş ve bunu kabul et. . Öz Farkındalık geliştir.
Kendi davranışlarını düşüncelerini ve duygularını gözlemlemeyi öğren. Hangi durumlarda toksik davrandığını fark et ve bu durumların tetikleyicilerini belirle. Fiziksel ve ruhsal açıdan her zaman sağlıklı olmaya çalış. İyi beslen, spor yap, hobiler edin. Uyku sağlığı da çok önemli bu konuda çünkü yeterince uykumuzu alamadığımızda bazen kendimizi yönetmekte zorlanabiliyoruz ve istemediğimiz gibi davranabiliyoruz. Ve bence son olarak bir süre yeni bir ilişkin olmasın. Biraz dinlen. Kendini hazır hissedene kadar kimseyi üzme.00 Yorumla
+1 yılPsikolojik destek almalısın kendini düzeltmeye niyetin olmalı ama ilk önce istemelisin ne olursa olsun hiçbir şey için ne kendini ne başkalarını üzmeye değmez her türlü en büyük zararı kendine verirsin ❤️🩹 Bu yüzden lütfen en azından çaba sarf et ve kendini küçük küçük düzeltmeye başla Bende dengesiz bir ruh haline sahiptim pozitif olduğum zamanlarda vardı ama dışıma yansıtmazdım hiç belkide kendime iyi davrannalıydım içindeki düşüncelere bir son verme vakti geldi bırak düşünme ve her şeyin iyi olacağına ve biteceğine inan her şeyin geçici olduğunu zor durumlarında lütfen aklına getir bak mesela bir gün daha bitti her şey gerçekten anlık canını sıkmaya değmez İlk önce sakın olmaya çalış gerekirse bir süre yanlız başına kafa dinlemelisin yanlız kalıp kafa toplamak bazen iyidir Bir yerden başla ❤️🩹
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
67Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılKendi elinde kim olacağın. Hayatı ve kişiliği şekillendirebiliyoruz her konuda olmasa da.
00 Yorumla
+1 yılÜzüm üzüme baka baka kararır demişler. Bu davranışlarından kurtulmak istiyorsan bunları yapmayan insanlarla zaman geçir. Çok iyi insanlar var bu dünyada. Onları örnek alıp, onlar gibi olmaya çalışıp geçmişi geçmişte bırakmak o kadar güzel bir şey ki.
Başarabilirsin, sana inanıyorum. Sadece dürüst ol her zaman, hem kendinle hem de başkalarıyla. Kaybettiklerin sana ders olsun, bunların hepsi senin karakterinin oturmasında bir adım aslında.
İyi niyetli, kötü karakteri olmayan, nazik ve düşünceli insanlarla zaman geçirirsen sen de yavaş yavaş onlar gibi olmaya başlarsın.
Seni kötü etkileyen faktörleri tek tek elimine etmeye çalış.
Ve her zaman şunu bil. Değişimi istemek, bir sorunun olduğunu kabullenip bunu düzeltmek istemek çözümün yarısı. Artık kolay kısımdasın. Başaracaksın, sana inanıyorum.
Sadece dikkatli ol, insanları yargılama, aklında bir şeyi varsayıp kendini yakmak yerine dürüstçe sor. Baktın yalan söylüyorlar, o zaman senin için doğru insanlar değil.
Yaşadığımız koşulları biz seçmiyor olabiliriz ama zaman geçirdiğimiz insanları biz seçiyoruz.
Seninle hem gurur duyuyorum, hem de başaracağına inanıyorum. Yolun zor kısmını aştın. Artık kolay kısmı kaldı.
İyi günler dilerim10 YorumlaBunun psikolojik açıklamaları var aslında, ki bende zaten bu konuya çok ilgiliyim. Düzgün insanlarla toksik olmanın ve onları kaybetmenin iki nedeni var. Sen kendini yeterince sevmiyorsun ve birinin sana karşı ilgili olmasına tahammül edemiyorsun, kafanda bi düşün mesela eğer karşındaki daha çok kaçan zor veya ilgisiz biri olsaydı bu kadar toksik olabilir miydin? Sanmıyorum. İkinci olarak sen bilerek terk edilmeye çalışıyorsun buda yine aynı nedene bağlanıyor kendini yeterince sevmiyorsun ve kendini terk edilmeye layik görüyorsun bilinçaltında bilerek toksik davranarak terk edilmeye çalışıyorsun.
80 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 723 cevap paylaştı.
+1 yılya akrep burcusundur ya da haritadan bi yerlerde seni toksik yapan olumsuz bi burç vardır. bu senin yaratılışın. bunun gözüne batmayacagı uyumlu bi adam bulman lazım. toksik olsan bile mutlaka seninle uyumlu birini astrolojideki doğum haritalarını karşılaştırarak bulabilirsin aslında. bu uyumu anlamak için yapılan şeye sinastri diyorlar onun üzerine düş derim. astroloji yalan falan değil kişinin karakterini net olarak çıkartıyor doğum haritası. astrolojiye yüzeysel yaklaşanlar önyargılı ve sabit fikirli sadece.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bunu kabul ettiğin için tebrik ederim. Çünkü çoğu kişi kendi ile bile inatlaşır bu konuda, hatayı hep karşıda arar. Kabul etmek düzelmek için ilk koşuldur. Kendini olumlu seylere motive et. Kişisel gelişim kitapları okumak sana fayda sağlayacaktır. Özellikle Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı (Dale Carnegie) kitabını okumanı tavsiye ederim.
12 Yorumla
Soran+1 yılBen özeleştiriyi çok fazla yapıyorum bu yüzden genel olarak hatalarımı gören birisiyim ama bunu düzeltmek konusunda bu kadar iyi değilim. Maalesef ki sorunları görüp çözüm bulamıyorum. Kişisel gelişim kitabı ile nasıl bu tavırlarımı değiştiririm bilmiyorum. Peki genel olarak ne tarz önerilerde bulunursunuz
- +1 yıl
İşte bu kitap senin kaprislerine, kusmelerine, arkadaşlığa ve sevgiliye bakış açını değiştirmeye fayda saglayacak. Bir yengec burcu olarak seni anlıyorum, ben de cok yakindim bu konuya. Geçmişte cok degerli insanlarla bir hiç uğruna küskünlüğüm olurdu. Zaman acımasız, en büyük kayıp.
+1 yılBu tavır aslında günümüzde erkeklerin tam olarak değerini en iyi bildikleri o vazgeçilmez kadının tavrı. Erkekler değerleri bilindiği zaman kesinlikle bunu en doğal hakları sanıp kadını bir şekilde hem de defalarca kez sırtından vuruyorlar. En iyisi zamana bırakmak, henüz çok erken bir yaş aralığı bu. İnsanın duyguları da zamanla oturur ve kararını bulur.
01 Yorumla
Soran+1 yılAslında zamana bırakmıştım ama birisi geldi hayatıma çok güzel sevdi bende onu sevdim ama sevgili olmak istemedim çünkü adamı delirtirim biliyorum. Ama sevgili olduk 4 gün dayandı bana sonra gitti
Daha önceki yaşantından dolayı böyle olduysan. Ya karşıdaki kişinin seni deli gibi sevip değişmen için çabalayıp sabırlı olması gerek. Ya da senin kendini değiştirmen için adımlar atman gerek. Psikoloğa bile gidebilirsin bu durumlarda. Aşırı kıskançlık ve kurma falan varsa gitmen gerek. Gerek yok tedaviye o kadar da değil diyorsan. Kendi kendinin zaten toksik olduğunun farkındasın. Hangi huyunun değişip değişmeyeceğini veya değişmesi gerektiğini de biliyorsun. Bu çok güzel bişey. Sen bişeyler yap.
06 Yorumla
Soran+1 yılBenim annem çok toksik biri ve 22 yıldır buna mağruz kaldım. Hep onun gibi olmayacam dedim ama büyüdükçe öyle oldum. Aynı kelimeler, aynı ses tonu, aynı tepki, aynı gülüş, aynı hareketler. Yoruyorum insanları ama en çokta kendimi yoruyorum. İlişki konusunda inan bana maksimum 1.5 ay dayandı birisi onun dışında 1 hafta falan. Zaten çok sevgilim olmadı ama bunu yaşadım. Ben sevilecek bir insan değilim. Gittiğim yere huzursuzluk götürüyorum. Pamuk gibi çocuk kafayı yedi gitti. Bana 4 gün dayandı sadece. Ben başta belirttim ama bak dedim ben böyle böyle biriyim boş ver dedim istedi ama bende tamam dedim şimdi üzülen benim. Düzeltmek konusunda ise deniyorum bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. Psikoloğa gidemiyorum maalesef kpss ye hazırlanıyorum mülakatı etkilemesin diye atanmayı bekliyorum. Kendi kendime çözüm yolu arıyorum onuda bulamıyorum. Zaten öz eleştiriyi çok yapan biriyim sorunu biliyorum ama çözüm yok
Soran+1 yılAslında kıskançlık yok. Yani evet seviyorum olması gereken kadar kıskançlık var ama toksik derecede değil tatlı bir kıskançlık. Benim sorunum en ufak şeye alınıp çok trip atmam, küsmem. Çabuk sinirlenip boş boş uzatmam. Tamam o konu benim için gerçekten kırıcı diye kırılıyorum gerçekten sinirlendiğim için uzatıyorum ama bir insan her şeyede kırılıp sinirlenmez. İnsanlara göre basit ama benim için büyük olan şeylere alınıyorum. Böyle olunca insanlarda yoruluyor doğal olarak
Soran+1 yılŞu an bir gelirim olmadığı için maalesef özele gidemiyorum. Her türlü bir işe girmem gerekiyor ama sınava hazırlanıyorum.
- +1 yıl
Senin sorunun MOMY İSSUES 'Anne sorunlu kız sendromu gibi bir şey ama şunu takdir ettim Hata kabulü var Kendine karşı dürüstsün farkındalık ve kabullenme değişimin ilk anahtarıdır. Piskolojinin derinlerine inmek gerek
bende biraz toksik biriyim ama sorunu ilk kendinde sonra karaındakinde aramak lazım kimse durup dururken sorun cıkarmaz onun altında vardır bişiler olaylardan dolayı kendini bu kadar sorunlu tutma bende ornek olsun diye anlatıyorum sevgilim mesela ne zaman buluscak olsak gec kalıyo bi sekilde illaki beni bekletiyo bende hızlı olajn diye aramak darlamak zorunda kalıyorum bakıldıgında ben cok sorunlu biriymiş gibi görünüyo olabilirim ama aslında öyle değil seninde böyle olan durumların olabilir karsındakilerle sorun yasadıgın kişilerle yani düzgünce sakince yani konusabilirsin durumu anlatmayı dene baktın devam ediyolar yolu verirsin ama baktın karsı taraf düzeliyo ama sorun yine sende o zaman kendine daha dikkat etmelisinn umarım yardımcı olmusumdur sana
10 Yorumla
+1 yılToksik ilişkilerden çıkmanın ilk adımı, kendini ve ilişkilerini değerlendirmektir. Duygularını anlamak ve sağlıklı sınırlar belirlemek önemlidir. Kendine değer verme ve özsaygıyı geliştirmek için zaman ayırabilirsin. Profesyonel destek almak da yardımcı olabilir. Toksik davranışları tanıyıp değiştirmek zor olabilir, ancak yapabileceğine inanmalısın.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılToksik biri olduğunu kendin itiraf ediyorsun. Hatanı görmek de bir erdemdir. Hatasını göremeyenler de var. Zaten neyin iyi neyin kötü olduğunu az çok biliyorsun. İlk işin yanlışlardan vazgeçmek olsun. Bununla ilgili Youtube'da bu tarz içerikleri bulabilirsin veya Google'dan merak ettiğini liste haline getirilip bunları uygulayabilirsin.
00 Yorumla
+1 yıl@soran Tam olarak aynı şekilde bende böyleyim flütlerim genelde motosikletten dolayı gidiyorlar ya da kavga ediyoruz ayrılıyoruz yani iyi olarak ayrılıyoruz ama işin ayrılıyoruz bir sevgililik dönemi olmuyor.
İşte de böyle ama ben böyle biri değilim00 YorumlaBu aslında güven problemi çocukluğunda muhakkak bir şey yaşamışsındır bunun etkisi büyük rol oynar ve travman vardır böyle olman da etkin. İlk önce kendine güven inşa edip kendinle olan problemini çözebilirsin sonrasında çoğu şey düzelir. Kendine dönme vaktin gelmiş, barışık ol kendinle böyle yaptığını düşünüyorsan bile bir yerler de eksik ilerlediğin bir şey vardır. Hayat insanları memnun etmek için çok kısa. Herkesi memnun ve mutlu edemezsin ama kendin için yaptığın her şey sana kar olarak geri döner
00 Yorumla
+1 yılKendini tanı, başka insanlara karşıda empati kur yani kendini onların yerine koy ama bunu yaparken insanlarında senin için empati kurup saf ve temiz bir şekilde yanında oldukların hissettiriyorlamı bak unutma gereğinden fazla empati senin kendini kullandırtmanla ve kendini üzmenle sonuçlanır
00 YorumlaKendini düşünmekten vazgeç karşındakine odaklan bunu yaparsan çözüme ulaşacaksın kendini umursamaktan vazgeç. Kendini zerre kadar düşünme sürekli karşındakini düşün. Terapiste gitmelisin bu arada acilen. Sende sorun yok çünkü aşağılık kompleksine yakalanmışsın. Muhakkak giden kişiler senin yorucu olduğunu düşünüyordur diye tahmin ediyorum. Ne yapıyorsun bilemem gerçi
00 Yorumla
+1 yılherşeyden önce sen bir bireysin ve öncelikle bunu kabullenmelisin bulunduğun ortam hayatına aldığın insanlara bir şekilde bunu kabullendirmelisin insan dediğimiz canlı tamamen kendine has mizacı vardır ve bunu degiştirmek ya da şekillendirmek tamamen yaşam tarzı ile ilişkilidir şayet sen bu konuda problem yaşıyorsan mizacına uygun yönde eğilim göstermelisin
00 YorumlaToksik diye bir şey yok. Senin vermen gereken kararları başkaları veriyor. Senin tercihlerini başkaları yapıyor. Ve sende buna izin verdiğin için toksik ilişkilerin oluyor. Halbuki kendi kararlarını kendin verebilecek yaştasın.🤔🤔😭😭
10 Yorumla
+1 yılBirinin varlığına alışkanlıktan oluyor o bu sebeple toksiksin. Kendinle zaman geçirip kendini keşfettikçe azalacaktır. Aile sevgili eş vs kisilerle sürekli vakit geçirenler ve hayatında müdahale olanlar bu durum daha çok söz konusu.
00 Yorumla
+1 yılTatlım eğer kendi başına bir çıkış yolu bulamıyorsan profesyonel bir destek alabilirsin bu seni olumlu yönde geliştirir birde sahne sanatlarına başlayabilirsin tavsiye ediyorum insanın iç dünyasını geliştirip değiştiriyor
00 Yorumla
+1 yılOlayı anlat onu çözelim, karakterini değiştiremezsin o seni sen yapan şey sadece tecrübeyle ve bilgi edinmenle dönüşebilir. Bu arada kimseyi kaybetmezsin gitmek isteyen gider, kalmak isteyen de her şartta kalır..
00 Yorumla
+1 yılToksikliğin senin için tanımı nedir söylersen ona göre fikrimi belirtirim. Ben mesela trip yerine iletişime başvururum yeri geldiğinde trip de atarım ama sevdiğim biriyle onu incitmeden konuşurum beni kırdıysa ona belirtirim çözüm odaklıyım ben
00 Yorumla
+1 yılEvet dışarıdaki insanlar anlaşılır değiller Ama biraz da siz kendiniz de hani hatayı görün daha net olun güzel konuşun güzel davranın bence hayat çok güzel aşılamayacak hiçbir şey yok
014 Yorumla
Soran+1 yılKendimde hatayı görüyorum ama düzeltemiyorum. Bu konuda öneriniz var mı?
- +1 yıl
Önerim şu olur karşıdaki insanları iyi dinleyin anlamaya çalışın ön yargılı olmayın düşünmeden konuşmayın bence her şey yoluna girecek
Soran+1 yılBu dediğinizi yaptığımda bu sefer kendi içimde moralim bozuluyor sinirleniyorum kırılınca içime atıyorum bunu dışa vurmayınca kötü hissediyorum. Aslında iyi dinleyen biriyim ama işte dediklerinizi uyan birisiyim çok ön yargılıyım ve hemen konuşuyorum susmuyorum birde hemen karşı tarafı suçluyorum ama kendi suçum olduğunu biliyorum
- +1 yıl
Siz yay burcu musunuz siz yay burcu musunuz
Soran+1 yılYengeç burcuyum
- +1 yıl
Yengeç aslında iyi bir burçtur
Soran+1 yılKötü biri değilim ki sadece sorunlu bir ailede büyüdüm bu da bende bazı sorunlara yol açtı o kadar
- +1 yıl
Evet bütün etken bu işte
Soran+1 yılAma onları düzeltmek için bende çabalıyorum. Mesela evlenmeden mutlaka psikolojik destek alacam diyorum bu şekilde iyi bir evliliğim olmaz diyorum.
- +1 yıl
Neden çok istiyorsun evlenmeyi
Soran+1 yılBelki mutlu olurum diye belki biride beni sever baha zaman ayırır aile kavramı olur diye.
- +1 yıl
Evlilikler mutluluk vermiyor
Soran+1 yılAma mutlu olan insanlar var. Birde ben tek mutlu olan biri değilim
- +1 yıl
İyi peki tamam
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
s +1 yılToksik oluşun kendi suçun olmayabilir. Güven duymuyorsam ben de bi süre sonra toksikleşiyordum. Şuanki ilişkimde sonsuz güveniyorum ve toksiklik sıfır. Her zaman kendimizi suçlamamalıyız
10 Yorumla merhaba insanlarin kendilerine gore yapilari ve karekterleri vardir bazen degisebilir bazen degisemez fakat hayatinizda bu durum sizi cikamaza sokuyorsa bence bir destek almanizda fayda var diye dusunuyorum dilerim hersey duzelir ve mutlu olursunuz...
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Toksik olan sadece sen değilsin bir kere bunu bil. Karşına çıkan cablılar seni hak etmediği için olabilirmi? Kendine bu kadar acımazız davranma.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılUmursamazlık seviyeni arttır. Bi yerde çalış mobing gör
Hayatında yıkıcı şeylet olsun. Biyrrden sonra ne alınganlık kalıyor ne toksiklik. Yaşla da alakalı. Merak etme geçer biraz zaman geçsin00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 931 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce sorunun kaynağına inmek, ne oldu nasıl oldu ona bakmak gerek kuzu. Anca o sorunu bulur düzeltirsen toparlarsın. Ama umutsuz olma, sen bunu başarırsın ben eminim 🌸
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 461 cevap paylaştı. En azından sen farkındasın ve kabul esiyosun, ben bi ara bunun farkında olup h kabul etmeyeniyle yaşadım. Allah korusun...
04 Yorumla
Soran+1 yılFarkında olsam neye yarar ki... Ben öz eleştiri çok yapan bir insanım ve hep hatalarımın ne olduğunu görüyorum ama düzaltamiyorum
Soran+1 yılBeni kimse böyle sevmez ki. Benim bile kendime tahammülüm yok kim böyle sorunlu mutlu olmayacağı insanı sevsin ki?
+1 yılbu artık bir bahane gerçekten ya bir bahanenin arkasına sığınılıyor bir ilişkiyi sürdürmek kişinin elinde belki de sadece geçimsiz birisinz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbence çevreni bi kenara bırak yani bunun sebebini bul ne zaman başladı neden başladı diye ve bunları bulunca sorunu çözmeye çalış ya da yardım birinden seni anlıycak ve yargılamıycak birinden başka türlü zor
02 Yorumla- +1 yıl
Baristik
Cevap sahibi+1 yıliyi sevindim adına
Nasıl olduğunu nasıl davrandığını insanların neden senden kaçtığını söylersen yardımcı olabilirim
00 YorumlaTerapi almalısın belki bilmediğin bir psikolojik rahatsızlığın vardır. Zaten herkesi yaşadıkları bir hale getirir 🙄
00 Yorumla
+1 yılPeki sevgilin ne diyor
Keşke benim hayatım daki kızlar da biraz huysuz kıskanç olsaydı
Geçmişte hep senin tam tersin kızlar oldu00 Yorumla
+1 yılNası bi toksiklik? Yardımcı olcaamdan değil, merak ettim
028 Yorumla
Soran+1 yılÇok alınganım. Sürekli kendimi koruma iç güdüsü yaşıyorum kimseye güvenmiyorum bu yüzden sürekli şüpheci yaklaşıyorum. Öfke sorunlarım var çabuk parlıyorum, kendimi hiç sevmiyorum, sadece sorun konuşuyorum ama hayatımda sorundan başka bir şey olmadığı için iletişim kuracak bir şey bulamıyorum. Çok trip atıyorum hemen alınıp küsüyorum gibi gibi
- +1 yıl
Aile yaşantın çalkantılı heralde (ya da öyleydi)
Soran+1 yılHala öyle
- +1 yıl
Onunla bağlantılıdır. Ben yatim, sonra yazarım buraya yine
Soran+1 yılEvet ondan dolayı böyle
- +1 yıl
Uyuyamadım. Hala öfke nöbetlerin var mı? Bir de düşüncelerinin sonucuna odaklanma. Neden sonuç ilişkisi kur. Böyle yaparsan daha iyi sonuç alırsın
Soran+1 yılBunu çok yapıyorum ama sonuç elde edemiyorum. Öfke problemi yaşayan biriyim basit şeylere aniden parlayıp yersiz tepkiler veriyorum
- +1 yıl
Psikiyatriste git, devlete. İlaç yazarsa o ilaçlar durumu kontrol altına almanda yardımcı olur.
Mesela bir şeye alındıysan içine atma. Sende ne izlenim uyandı, ne yapasın geliyor, karşı taraftan nasıl bir telafi veya beklenti içindesin; bunları ifade edersen iletişim de kuvvetlenir diye düşünüyorum
Soran+1 yılAslında sorunu paylaşıyorum karşı taraf aynı şey ile gelince. bende küsuyorum. Şu an kpss ye hazırladığım için maalesef psikoloğa gidemiyorum
- +1 yıl
Psikoloğa değil, psikiyatri. Örnek verebilir misin özel değilse
Soran+1 yılİkiside fark etmez kpss ye hazırlanıyorum mülakatta sorun çıkabilir
- +1 yıl
Tıbbi geçmişini göremezler
Soran+1 yılPsikolojik olan kısım karşıma çıkar
- +1 yıl
Ben çıkmaz diye biliyorum. Ağır depresyonda olup atanan bir tanıdıgım var. Sorun çıkmadı onda.
Soran+1 yılYa benim torpilim yok zaten ekonomik düzelmeye gidildi atanma şansım zaten düşük birde bu tarz şeyler ile ihtimalleri düşürmuyim diyorum
- +1 yıl
Anladım. Yaşanan bir olayı örnek olarak verebilir misin
Soran+1 yılHangi konuda
- +1 yıl
Yaşadığın ve toksiklik olduğunu düşündüğün bir şey
Soran+1 yılİki farklı görüş vardı tartıştık benimle aynı düşünmüyor diye küstüm tartışma burada başladı
- +1 yıl
Karşı tarafın yaklaşımı nasıldı
Soran+1 yılSaygı duy dedi bende normalde duyarım ama bu konuda hatalısın dedim. Konu Filistin'de ölen çocuklardı bence bunun hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bunun yüzünden tartıştık. Aslında ben kızdım ve trip attım o da saygı duymuyorsun anlamadan konuşuyorsun tarzı şeyler söyledi. Sonra olay büyüdü zaten. Hiçbir zaman saygı duymadığımı anlayışsız biri olduğumu kendisinin ne kadar fedakarlık yapmasına rağmen benim hiçe saydığımı falan söyledi
- +1 yıl
Yargılamak yıkıcı etkisi olan bir şey genel olarak. Sakinleşene kadar konuşmamak çözüm olabilir, o da açıklama yapmadan önce sakinleştirmeye çalışabilir. İnsanlar öfkelendiğinde iletişime kapanıyor. Bu sırada iletişim kurmaya çalışmak da olayı daha fazla büyütebiliyor
Soran+1 yılAynen öyle ama sonuç olarak bitti işte
- +1 yıl
Bazen bitmesi gerekir ve biter. Mesela karşı taraf sana sabretmemeli. Sabretmek çözmez, bir şeylerin düzelmesi için ortak hareket edersiniz ama doğru bir şekilde yaklaşarak. Geçmiş ilişkini yorumlayamam çünkü dışarıdan biriyim ama kötü gününde yanında olmayacak veya sabredip yük olduğunu hissettirecek biriyle mutlu olamazsın
Soran+1 yılAslında çözüm bulmaya çalışıyorduk ama 4 gün dayandı bana
- +1 yıl
Dayandı diyebiliyorsan o da normal değil. Dayanmak veya katlanmak olmaz bir ilişkide. İş yerindeki arkadaşına katlanırsın, aynı ortamda bulunmak zorunda kaldığın birine de katlanırsın ama sevdiğin birine katlanıyorsan bir şeyleri yapmak istememezlik durumu vardır (sana istinaden demiyorum). Tabi çok kırıcı olduysan o da olmamalı (örnek olarak verdim bunu
Soran+1 yılDayanmak konusunu ben kendim diyorum.. zor bir insanım ona başta söyledim bak bende böyle böyle şeyler var yorarım dedim ama sevgili olduk. 4 gün içinde 3 kere ayrılma eşiğine geldik ama hep o bitsin dedi sonrasında 4. De bitti
- +1 yıl
Hala seviyor musun
+1 yılBelki de senin hareketlerinde bir sıkıntı yoktur. Sorun onlardadır. 🙂
10 Yorumla
+1 yılToksic derken, mesela ne gibi davranışlar, olay üzeriden örnek verebilir misin?
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Başkalarında hata aramak yerine kendi hatalarınızı törpüleyin
04 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 999 cevap paylaştı. Yapmacık olacağına rol yapacağına kendin ol yeter ! Seven her türlüsüyle sever ve katlanır.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Can çıkar huy çıkmaz muhterem , kısa süreli düzelir ama yine aynı kıvama gelirsin.
00 Yorumla
+1 yılEskiden bende öyleydim kardeşim. Kendini geliştir yeni bilgiler edin kültürlü ol o zaman düzelir.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Burcunu söyle sorunun nerden kaynaklandığını çözebiliriz
00 Yorumla
+1 yılOlduğun gibi kabul etsinler seni kendini değiştirmeye gerek yok
02 Yorumla
+1 yılKendini geliştirebilecek kitablar okuyabilirsin. Cok yardimci olurlar kitablar sana
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıltoksikliği atmak zorundasın ama çok zor gibi görünüyor
00 Yorumla Tahammül seviyeni artırarak. Anlayışlı ve pozitif yaklaşımlar sergileyerek.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. İnsan istedikten sonra yapamıyorum diye bir şey yok öncelikle kendine güvenmelisin.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen de oyleyim fakat sevilip sevilmemek çok ta umrumda değil.
00 Yorumla Kendinin farkında olmak iyi bir başlangıç aslında.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle kendini sevmen gerekiyor sonrasına bakacaksın
00 Yorumlaşaka gibi ama aynı bensin yemin ederim 🥺 şu durum yüzünden erkek arkadaşımdan ayrıldım, eski arkadaşlarımla aram açıktı ve düzeltemedim, şuanki arkadaşlarımı kaybettim.. artık ne yapacağımı inan bilmiyorum. çevremde insan kalmadı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence toksik biri toksik olduğunu anlamaz karşına çıkanlarda hata olabilir veya başka bir sebepten dolayı bitmiş olabilir
00 Yorumla
+1 yılHər gelen hayatimizda kalmak icin gelmez bazilari birseyler ogretir bazıları ders verir ve biz bunlardan sonra buyuruz
Ve emin olun gerçək toksik biri asla kendine toksik biriyim demez hep hakli oldugunu düşünür.00 Yorumla
+1 yılO kadar benziyoruz ki birbirimize sarılmak istedim sana. Bende çok sorunlu bir ailede büyüdüm bu da ister istemez karakterime etki etti kendimi düzeltmeye çalışıyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
👍 hata kabul etmek kendine karşı dürüst olmak çözümün başlangıcıdır.
Soran+1 yılBunun için neler yapıyorsun peki bir gelişme oldu mu?
Sorunlardan bahs etidiğini söylüyorsun daha iyi şeylere odaklanıb onlardan bahs ede bilirsin. Veya en sadesi film kitap hakkinda konuşmak karakterleri anlamak sana farkli bakis acisi kazandirir
04 Yorumla
Soran+1 yılAslında başka konular konuşmak için uğraşıyorum ama bu seferte zıt görüşler açılıyor. Ben hep anlayışlıyım saygı duyuyorum diyorum ama karşı taraf farklı görüşte ise sinirlenip trip atıp küsüyorum. Ya da modum düşüyor susuyorum.
Soran+1 yılEvet tam olarak öyle diyebiliriz. Bunu düzeltmek için ne yaparım bu konuda bir fikrim yok. Bir şeyler deniyorum ama sanırım tek başıma bunu yapamıyorum
Gizli Üye(18-24)+1 yılTam olarak olay nasıl oldu ki niye dayanamıyorlar sana net anlamadım kısaca özet geçsene
02 Yorumla
Soran+1 yılEn basit şeye alınıyorum hemen küsüyorum veya trip atıyorum. Benim yüzümden her gün tartışma çıkıyor. Basit bir şeye alındığım için trip atıyorum ee karşı taraf gönlümü almaya çalışıyor uzatıyorum. Basit şeylere sinirleniyorum. Çok fazla çizgim var mesela bu da sürekli uyarmama. yol açıyor
Cevap sahibi+1 yılKaç yaşındasın
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTürkiye topraklarında yaşayan herkeste bir toksiklik olduğu net zateb
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki nasıl düzelir bu
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnlayışlı olmayı dene. sabırlı olmaya çalış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSize benim gibi birisi lazım çünkü aynısı olan birisiyim ya neyse kelin ilacı olsa kendine sürer
00 YorumlaDaha evvel bu konudan şikayetçi çok kişiye yardımım dokunmuştu. Ama görmeden, toksikden kastı net tespit etmeden teşhis koymak zor. Keşke muayene edebilecek imkan olsaydı 😇
00 Yorumla
+1 yılBende öyleyim ama insanın kendisiyle toksik ilişkisi varsa baskasiyla düzgün ilişkisi olmaz önce kendini düzeltmeli insan benim için imkansız biraz
10 Yorumla
+1 yılİnsanların seni terk etme nedenleri, başka insanlar için terjih sebebidir. Rahat ol. Toksik diye bir şey yok.
10 Yorumla- Devamını Gör (58)
Devamını Gör(103)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Toksik biriyim, ilişkilerim hep bitiyor. Toksikliğin önüne nasıl geçerim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler