Özür dilemek mi yoksa hatayı telafi etmek mi daha önemlidir?
Goethe'nin bir sözü var.
“İyi bir insan geçmişte yaptığı hatalar için özür diler ama yüce bir insan hatalarını düzeltir.”

Özür dilemek mi yoksa hatayı telafi etmek mi daha önemlidir?
Goethe'nin bir sözü var.
“İyi bir insan geçmişte yaptığı hatalar için özür diler ama yüce bir insan hatalarını düzeltir.”

Özür dileyip aynı hatayı tekrar etmemek önemlidir. Telafisi olan bir hataysa da telafi edilmeli. Aynı hata tekrarlanıyorsa o kasıtlı bir harekettir özürden çıkar. Karşıdaki her zaman aynı hataya müsamma gösterdikçe yine yeniden tekrarlanacaktır.
insan zaten aynı hatayı yapmaya mahkum bir canlıdır. Burada hatanın büyüklüğü önemli olan. Dediğin gibi karşı müsamma gösterdiği takdirde karşı taraf bunu önemsememeye başlayacaktır. Sözde herkes her şeyi söylüyor ama telafi etmek aslında bu konuda ne kadar samimi olduğunu emek harcadığının bir göstergesidir.
Evet asıl mesele emek harcamak kesinlile👌🏻
Kupa dediğin boş bir kasedir misali özür dilerim demek de samimi değilse süslü bir cümleden ibarettir. Özrü telafi etmeye çalışacaksın, yaptığın hatadan dolayı önce kendinden özür dileyip bir daha yapmamak için elinden geleni yapacaksın. Daha sonra da karşı tarafa söz vereceksin bir daha yapmayacağına, kabahatinden dönece
Telafi edilmeyen hatadaki özrün pek bi anlamı olmuyor ne özür olsun ne telafi bir kere kırılan bi şekilde yapışsa da eski işlevini sağlamıyor çünkü. Kintsugi de bile yapıştırdığın şeyi sadece süs olarak saklayabiliyorsun kullanımı olmuyor.
bazı durumlarda bir kez negatif girdi mi düzelmesi zor oluyor maalesef.
Ne yazık ki ama düzelen de olur elbet aradaki bağın sağlamlığına bağlı çok kırılmadı ise bir şansı var..
o yüzden bazı durumlarda dedim. Düşünsene eşin seni aldatıp özür dilese eski gibi olur musun
Bilemezsin olabilirsin belki
Beni aldatan kadınla hayat da bir daha görüşmem biter o an affetmem bazı şeylerin affı yoktur.
Cevap
5Cevap
Hatayı telefi etmek bana göre.. çünkü kuru kuru özür olmaz.. hatanı telefi edeceksin ki hem o özürün samimi olsun hem de anlamı olsun
aynen öyle kardeşim sözden ziyade yapılanlar gerçeği gösterir.
Kesinlikle
Hatayı telafi etmek önemli, davranışı değiştirmeyen özrün hiçbir hükmü kalmıyor..
kesinlikle
gerçek bir özür Zaten bir daha yapmayacağım anlamına gelir.. Eğer telafisi mümkünse yapılan hatanın, Telafi yoluna da gidilir tabii ki..
Her ikisi de. Kuru kuru ozurle olmaz. Hatasini telafi edip ozur dilemesini bilmeli hata yapan.
Aynen öyle. Karşı telafi etmek için bir çaba harcayacak ki karşının bu konudaki samimiyeti belli olsun. Sözlerden ziyade eylemler bir anlam ifade eder.
Kesinlikle
Özür dilemek bir b0ka yaramaz. Yap yap özür dile ne güzel dünya
Değil mi özür dilemek sadece dilde oluyor bro asıl pişmanlık telafi etmekle gösterilir.
En güzeli 3 kere düşünüp 1 kere uygulamak
düşünen var mı bugün spora gittiğim tesisi aradım kickbox dersi için randevu alınamıyor diye kız randevusuz galiba bir sorayım dedi. Randevusuz ders ama 5 kişi olmazsa ders yapılmayacak dedi. O zaman 5 kişi olup olmadığını nasıl bileceğim ben sadece bu ders için geliyorum dedim. Bugüne özel bir ders anlatabildiiimm mi dedi. Ben anladım ben şimdi bu ders için özel geleceğim hani geldim ders olmazsa gerisin geriye gideceğim ya sistemde randevu olmazsa nasıl bileceğim anlatabildim mi dedim. Önce üslubunu düzelt trip atar gibi o ne diye giydirdim kıza sonra yok ben o anlamda demedim dedi. AQ ben de mi sorun var bu insanlar da bir türlü çözemiyorum.
Özür dileyip aynı şeyi tekrar yapan insanları ciddiye alamıyorum. Kasıtlı yapmıyor olsalar dahi dalga geçiyorlar gibi geliyor
Özür dilemekte önemli elbette ama hatayı telafi etmedikten sonra özrün anlamı anlamsız kalıyor.
Hata telafi edilmezse dilenen özür laf olsun diyedir. Manasız, boş.
Özür dilemek sadece hatanın farkındayım demektir, telafi etmek için çaba sarf etmek ise önemsediğini gösterir..
Telafi etmek bence… o kadar telafi edersin ki bazen iyi ki öyle olmuş dedirtirsin.
ikisini yapmak önemli. ama bazıları sadece kaçar.
Telafi etmek daha önemli bana göre
Hayret ilk kez senle aynı fikirdeyim 😱
Aynen sonunda doğru yolu buldun 🤪
yoo gayet de kendin için dedin 😱
Telafi etmek daha önemli
İkiside önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?