Şahsen özrü kabul etmek daha zor geliyor bana. Düşünsene karşındaki kişi onlarca kez kalbini kırmış ve bir özrün arkasına saklanıyor. Daha da kalp kırıcı geliyor bana bu durum.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aslında en güzeli özür dilememizi gerektirecek davranışlardan kaçınmamızdır. Maalesef bunu başaramıyoruz. Bununla beraber 1-2 defa özrü kabul ettiğimizde, özürlerin ardı arkası kesilmiyor
Açıkçası gelişen olaylar akabinde buna karar verebilirim yani bu doğrultuda özür dilemek veya o özrü kabul etmek benim için kolay da olabilir zor da.
Mesela kendi muhakememi yaptığımda haksız olduğum kanısına vardığım zaman özür dilemek bana güç gelmez de karşımdaki kişi şahsen vuku bulur ise bunu hazmedemem diyebileceğim bir fenalık yahut da hoş hisler vermeyen düzine işler çevirmiş ise sanki kafa bulur misali bana uzatmaya cüret ettiği o özrü teslim almamın mümkünatı yok.
Özrü kabul etmek benim için çok zor.. Bana karşı yaptığı hatalardan dolayı özür diliyorsa bir kişi aklımdan onlarca düşünce geçer ya. 😒 'Affetsem tekrar aynı şeyleri yapar mı?' Gibi bir soru dolaşıp durur kafamda. Ama genel olarak özrü kabul ederim, affedici biriyim. Ama kabul etsem bile o kişiye karşı içimde hep bir şüphe olur.
Özür dilemek arsız insanlar için kolay öncelikle. İki duyguyu da yaşadım. Özür dilemek zor. Çünkü karşıdakinin insafına bırakıyorsun kendini ama özrü kabul etmek daha zor bence 🌺
Hem de nasıl bir yüzsüzlük itiraf ettikten sonra da şey demişti “seni kaybedeceğimi bildiğim için söylemek istemiyordum”. Biliyor musun onun için çok uğraşmıştım o kadar emeğimin karşılığının öyle bir şey olacağını hiç tahmin bile edemezdim ama hayat işte ne yapacağı belli olmaz. Şu an hiç beklemediğim insanlar beni Yalnız bırakmaya başladı annem bile çok çabuk vazgeçebildi sırtımı güvenle dayadığım Dedem dayılarım beni hepsi yanlızlığa itti şimdi elimde sağlık sorunları ve depresyonla kaldım ama hiç önemli değil benim için şu an elimde birikmiş bir param vardı bununla yatırım yaptım ve okulum için de Moldova’ya gideceğim eminim güzel bir hayat beni bekliyor beni böylesine üzen bir yerden uzaklaşmak çokta iyi gelecek
Yeni bir hayata başlaman için elinde çok büyük fırsat var ve bu fırsatı geri tepme. Zamanla göreceksin ki o seni bir çırpıda silenler, kapında köle olacak:)
Ben bu kadar hastayken morale ihtiyacım olan bir dönemde beni böyle yalnız bırakabiliyorlarsa sonradan dönmeseler de olur mesela bu zamana kadar arkadaşlarım bile menfaatleri için benim yanımda durmuş yüzüme gülmüş ya hani kardeşim bile aramıyor anlıyorsun değil mi ne demek istediğimi çok yalnız kaldım ben sağlık sorunlarımla mücadele ederken kimsenin nasıl oldun dememesi çok canımı yakıyor ama geçecek bir şekilde bugünler çok güzel planlarım hedeflerim var
Çok güzel soru; benim nazarımda ihanet dışında bir durum söz konusu değilse özrü kabul etmek zor değildir. E özrü kabul etmek zor değilse özür dilemek de zor değil pek tabii.
kendini tanıyorsan özür dileme olayını da ona göre rahatça yaparsın, ya karşıdakini tanımamışsan ve yaptığı şey seni aşacaksa ne olacak? özür kabul etmek sanırım daha zor.