Acaba bu, duygusal korunma mekanizması mıdır yoksa dış dünyaya zayıflığın gösterilmemesi gerektiği inancından mı kaynaklanır¿

gülümse hadi gülümse bulutlar gitsin, yoksa ben nasıl yenilenirim haadi gülümse 🌿
#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg..
Acaba bu, duygusal korunma mekanizması mıdır yoksa dış dünyaya zayıflığın gösterilmemesi gerektiği inancından mı kaynaklanır¿

gülümse hadi gülümse bulutlar gitsin, yoksa ben nasıl yenilenirim haadi gülümse 🌿
#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg..
Acımı içime atarak yaşamayı öğrenemedim, sanırım iyi de bir şey! Güçlü durmak gibi bir niyetim olmadı, ama sorunlar karşısında güçsüz düşmeyi de bilmem. Erken yaşta çok şeyler atlattık, bizler sanırım çocukken büyüdüğümüz için ve hep ailecek kanayan yaralarımızı sardığımız için de bu içe atma meselesi bende yok, paylaşırım.
Bu insanın duygularını lirik yaşamasından kaynaklanıyor. Her duygumuzu aslında içimize atmaya gayret ediyoruz. Mutluluğunu paylaşan insan sayısı bile çok az değil mi? Ya da sevgisinden karşı tarafı mahrum eden. Hele ki bu acıysa, eyvah eyvah ki asla seni zayıf görmemeli. Neden? Taştan mıyız ki zayıf düşmeyelim? Lanet olası toplumun el alem ne der duvarını aşamıyoruz. Kendimizden daha çok başkasından korkuyoruz. Halbuki kendimizin bize olan öfkesi tanışmak istemeyeceğimiz bir durum.
içimizdeki acıyı gizlemesek de gizlesek de bize bir faydasının olmayacağını biliyoruz çünkü.. Kaldı ki güçsüz görünmek, toplumda hep negatif bir izlenim bırakmıştır.. Zaafları olan ve bu zaaflarını sürekli mağlup olan insanlar Ya da iradelerini kontrol altında tutamayanlar bir adım geriden Takip ederler..
Teşekkür ederim..
Çünkü senin üzüldüğünü veya düştüğünü görünce mutlu olacaklar var neden onları mutlu edelim. Hayatta bu yüzden çoğu zaman gardımızı yüksek tutmak zorundayız
Cevap
15Cevap
Soruyu gelinlikle diye okudum. Lan diyorum ne alaka gelinlik. Tövbe bismillah diyerek cevap vereyim. Hayat devam ediyor çünkü. Kimse sana sen üzgünsün acın var diye tahammül etmeyecek. Kimse senin acını, derdini sonsuza kadar çekemez. İnsan kendini, kendi içinde olanla olgunlaştırmalı zaten.
Bunun nedeni kötü insanlar.. çünkü zayıf gördükleri kişiyi ezmeye çalışırlar.. bu yüzden de güçlü görünürüz her zaman.. zaten güçlü olmak da zorundayız.. bu dünya kötülerin dünyası olduğu için acıları atlatmalı ve yola devam etmeliyiz. ama içe attıkça da kötü oluyor bir süre sonra..
İnsan psikolojisi genelde böyledir. Yıkık, bitik görünmeyi istemez.
kişilikle alakalı. bazıları başkasının yanında ağlar ama bazıları ağlayamaz. bende ağlayamam çünkü utanıyorum ağladığım zaman. bunun sebebi güçlü görünmek, küçükken ağladığımız zaman çevremizden/ailemizden aldığımız olumsuz tepkilerden dolayı olabilir. mesela bir çocuk ağlasa annesi "sus ağlama, buna mı ağlıyorsun?" gibi şeyler söyleyip ağlamasına engel olursa bu bundan dolayıda olabilir.
Üzerimize gelmesinler diye olabilir belki, yani bilmiyorum benim için öyle en azından. Mutluyken etrafımızda sadece olması gerekenler olurken üzgünken çevremizde kim gerçekten yanımızdadır bilemeyiz mutsuzluğumuza sevinen, bu anı bekleyen insanlar ve gerçekten üzüntümüze üzülen insanlar olarak etrafımız sarıyorlar genellikle.
Çünkü:
Bu ülkede, bu toplumda ve coğrafyada acı ve güçsüzlük biri veya birileri tarafından her şekilde istismar ediliyor.
Kendi ilkel veya biraz gelişmiş benliklerini, başkasının acı ya da acizliği ile tatmin eden tanker dolusu insan var. Ve toplumda cinsiyet fark etmeksizin, güçsüz olanı ezme dürtüsü bulunmakta. İşte tam da bu yüzden ne acımızı doğru düzgün yaşayabiliyoruz, ne de çaresizlik ve üzüntümüzü endişe etmeden dışa vuruyoruz.
İçimizdeki acıyı gizlemeye çalışma eğilimi, toplumsal normlar, kültürel beklentiler ve kişisel duygusal koruma mekanizmalarıyla ilişkilendirilebilir. Güçlü görünmek, zayıflık hissini ortaya çıkarmamak ve dış dünyaya kontrol sağlama isteğiyle ilgili olabilir acıyı paylaşmanın korkusu da rol oynayabilir; çünkü duygusal açıdan açık olmak, savunmasız hissettirebilir duyguları ifade etmek ve destek aramak, sağlıklı bir duygusal yaşam için önemlidir.
Acıyı da mutluluğu da kabul edip yaşayıp sindirmek lazim
Zayıflık güçlü karakter bak bak bak nasıl dik durdu gibi çevre faktörlerinin yaşadıklarımıza hic bir katkısı yok doğal olmak en iyisi
Kuyruğu dik tutma içgüdüsü. Herkeste aynı olmuyor ama bazısı güçlüyken güçsüzmüş gibi de yapıyor.
Bir nevi koruma mekanizması dediğin gibi.. Ve en doğrusu bence bu
Çünkü güçlü olmayanı ezerler
Ben güçlü görünmeye çalışmam, zayıf anlarımı da yaşarım
Bu hayatta güçlü olmayan insanı eziyorlar da o yüzden
Duygusal korunma mekanizması olarak görüyorum bu durumu
Bu kesinlikle kişilikle dogru orantili bisey insan yas aldikca olgunlasir gelişir değişir
Kişisel olarak bence 2. söylediğin ama kişiden kişiye farklılık gösterir
Korkaklik bu aslinda..
çünkü hayat çok acımasız ve gaddar
Yaramızı gören tuzunu kapıp geliyor sağolsunlar
Aç kurtlar saldırmasın diye
Daha fazla acıtmasınlar diye.
Acısı Çok Olanın Gülüşü Güzel Olur 🌟
Bastırılmış duygular acıyı bilinçaltına iter
Çünki hayat acımasız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?