-ve bir kaç şey daha- bende neden KS de sormayayım ki diye düşündüm..
Acıma duygusundan neden kaçarız?
-ve bir kaç şey daha- bende neden KS de sormayayım ki diye düşündüm..
sizce neden? mesela yolda gördüğüm bir dilenciden hemen gözümü çekiyorum acıma duygusu iğrenç hissettiriyor
Acıma duygusudan ziyade empati duygusu o kötü hissettiriyor kişiyi ne demek bu diyenlere yani kötü durumda olan bir kişiye ya da canlıya bakınca acıma dediğimiz duygu ile inkar etme durumu beyin empati kurup acıyı hissettiği için kendini o acının kaynağından bu durumda o kişi ya da canlı oluyor uzaklaşmak istemi yaratıyor kendini koruma içgüdüsü diyebiliriz yani kötü bir şey değil aksine beynin düzgün çalıştığının kanıtı
Çünkü acıdığınız zaman bir başkasına üzülürsünüz bu da sizi üzer kısaca kendimiz üzülmemek için başkalarına acımaktan kaçınırız yani aslında duygusallıktan kaçarız bu da bazen güzeldir bazen de kötü olabilir ben mesela son günlerde kendimi düşünüyorum..
teşekkürler..
Rica ederim
Bence sorumlu hissedecek kadar dahil olmak istemiyoruz
acıdığın şey başına gelmeden gitmezmişsin dünyadan
Cevap
11Cevap
Rencide olmaması icin göz kontagi kurmam ve yardimci olamayacaksam böyle davranırım. Ancak yardımcı olabiliyorsam zaten vicdanım el vermedigi icin acirim burada acımayı aşagılamak olarak yapan güruhlarda var. Bu ve başka nedenlerde insan olmamaktır.
Acima duygusunu nasıl algiladiginiz ile ilgili. Merhametli olan insan acır ama başta dediğim gibi aşagılarcasına aciyan var ve bundan keyif alir. Bir takim insanda bu duygudan korkar. Kendisini o halde dusunmek istemez. Onun icin her şey toz pembe olsun ister ama kendini kandirir sadece. Son dedigim ifade gibi bu başka nedenler insan olmamakla ilişkilendirilmelidir
Bu sorumluluğun sende olmadığının bilincine vararak kurtulursun.
Çünkü insanlar bunu kullandığı için kaçmıyorum yitirdim
Aslında kaçmayız. Ama bu duyguyu istismar edenler böyle davranmamıza neden olur. Yolda gördüğümüz dilencilerin onurdan yoksun sahtekarlar olduğunu düşünürüz.
Bende yapıyorum aynısını ama bu acımadan değil yalandan dilencilik yaptıkları için iğreniyorum onlardan
Acıma duygusu mu kaçtığımız, yoksa enayilik hissiyatı mı?
Yolda gördüğüm dilencilere bunları meslek haline getirmiş dolandırıcı gözü ile bakıyorum.
Zamanla taş kalpli birine dönüşürsün hayat alıştırır..
Aliskin degikdir vucut ona
çaresiz hisettirdiği için sanırım
Neden aciyorsun
Acıtnasın diye kaçarık kankito
Evet ya
Bisey sorcm
Ama sana sey atamıom
Sen atsnw
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?