Güçlü görünmek değil güçlü olmak zorundayım. Çünkü insanlar o kadar pislik ki zaaf noktalarından seni vuruyorlar. Haliyle güçlü olmasanda güçlü görünnmen gerekiyor.
Neden insanlar duygularını saklayıp güçlüymüş gibi davranır?
Detaya katılmamak elde değil.. her duygu dışarıya yansıtılmaz en yakın bildiklerimiz haricinde bazen kendimizi bile kandırarak mutlu rolü oynarız ve bence bu en güzelidir.
İnsan anlaşılmadığının yanında güçlü durmak ve görünmek ister, güvenmediğinin belkide..
Lakin tüm çıplaklığı ile yanında durduğu durabildiği birileride vardır hayatında.. Omzuna yasladığında başını göz yaşlarını döktüğü mesela.. Varsa böyle birileri kayıp etmeyiniz efenim 🙏
Kuyruğunu dik tutmak bir savunma mekanizmasıdır, çocukluğundan gelen.. Her güçlü olmak zorunda kaldığı bir aile ortamında büyümüştür, duyguları ve istekleri hatta ihtiyaçları göz ardı edilmiştir..
Hayat herkese, her şeye rağmen güçlü olmak zorundayız mottosunu aşıladı çünkü. Toplumun tabusu bu yönde. Asla düşemez, üzülemez, güçsüzleşemezsin. Bu da aslında insanı daha da büyük bir çaresizliğe sürüklüyor.
Bazen insanlar, dünyaya bir zırh takarak çıkmak zorunda hissediyor. Çünkü duygularını açığa çıkardığında, bazıları bunu zayıflık olarak algılayabiliyor ve bunu kendi çıkarları için kullanabiliyor. Ama unutma, güçlü görünmek sadece geçici bir çözüm olabilir. Gerçek güç, duygularınla başa çıkabilmek ve kendini onları ifade etmekten korkmadan sevebilmekte yatar. 🌟 Hayata dirençle yaklaş, ama kalbini de bütünüyle kapatma. Güçlü olmak, insan kalmaktan geçer. ❤️
Kişisel anlamda yok.. Beni vur bilecek kirqbilecek insan bana yakın olmalı.. Bana yakın 5 kişi var onlarda ne yaparsa yapsın kırılmam.. Kredileri sonsuz. Diğer insanlar çok umrumda değil.. Bana zarar veremezler :))
Duygularını ifade etmek güçlü olmakken duygularını ifade edemeyen ve etmekten kaçınan bir toplulukta hislerini gizlemek kişinin kendini korumak için bir kabuktur.