Neler yapmalı öncelikle dil öğrenmeli lakin kurslar oldukça pahalı, ücretsiz olanlar içinde kontenjanın dolması gerekiyor yazılım öğrenmek falan lise yıllarımda basit seviyede kodlama, yazılım, oyun tasarımı biliyorum lakin çok daha fazla geliştirmek istiyorum sizce neler yapabilirim?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
bence kitap okusun
O zaten var onun dışında ne yapabilir?
Kodlama biliyorsan kesinlikle istatistik, yapay zeka, matematik gibi bolumlere yonel çünkü trendleri daha iyi yakalarsin bende bilg mühüm
İlgim çok yüksek yks öğrencisiyim ama mezuna bırakmak istiyorum puanım çok iyi olsa bile o süre zarfında full kütüphane + dilim çok kötü değil evdede halledebilirim camblyle falan ya da chatgbt ile veya online oyunlarda İngiliz serverine girerim de yazılım kursu önemli ya
Mezuna kalmayın gereksiz ama eğer istatistik gibi bir bölüm sececekseniz kalabilirsiniz
Ayrıca kesinlikle yurt dışı hedeflemenizi öneririm sektörde çok torpil var
Ailem dershane için para ayırdı ama ben evde çalışabilen hatta evimin önüne yeni kütüphane açıldı orada bile çalışırım o parayla yazılım kursu mu almalıyım sence? Yeni bir yarışmaya katıldım ilk 100 kişiye 7k para veriyorlar onunlada birşeyler yapmam lazım
Gereksiz değil ben erken başladım okula anaokulu okumadım onun yerine 1 yıl daha fazla çalışıp daha iyi bir üniversitede mühendislik okumak istiyorum
Çok güzel böyle etkinliklere girmeye hevesli olman. Sana tavsiyem AI tarafına geç özellikle neural rendering, blockchain ve generative AI tarzı alanlarda sicrayis olacak
İngilizce çok onemli ve bence sene kaybı yapma yani eğer Gebze teknik ve Boğaziçi arasında kalsan Boğaziçi seçmek aman aman ekstra bir artı vermez bence
Mühendislik yerine matematik oku yazılıma Ilgın varsa bir de yüksek lisans yaparsan inanılmaz bir altyapı edinirsin
Bunu bilg mühendisi olarak söylüyorum matematik ve istatistik iyi bir unide okunursa çok sağlam yazılımcılar çıkarabilir çünkü matematikte de algoritma dersi alıyorsun hatırladığım kadarıyla
Üstüne verileri derinlemesine analiz edecek toollari kullanıyorsun
Ayrıca gerekli düzenlemelerden sonra kuantum bilgisayarların da tam anlamıyla piyasaya gireceğini düşünüyorum ve bu computing tarafında devasa bir sıçrama yaratacak
Dil öğrenmek istiyorsan en iyi yol bence kitaplardan ogrenmek ders kitabı Oxford insight mesela
Ya zaten teknoloji kimdeyse güç onda bu devirde. Ben de bu hayata güçlü olmak, sınırlarımı zorlamak, bir defa geldiğim hayattan maksimum verim almak istiyorum. Kodlama biliyordum lakin unuttum 9. sınıfta uluslararası bir yarışma vardı ona katılmış bayağı sevmiştim ama onun öncesinde de zevkine logo tasarlayan, hayali marka üreten kendi yaptığım oyunu oynamayı seven (kıytırık oyunlar da olsa bana güzel geliyordu mangal yakma oyunu yapmıştım mesela amacı yok ama ben yaptığım için güzeldi) bir tipim hatta eskiden daha istekliydim.
Tabiki tamamen unutmadım ama aradan belli bir zaman geçti illa ki eksiklikler çıkacak
Coğrafya şartları çoğu kişiyi yıldırıyor da pes etme... Kesinlikle matematik, istatistik, yapay zeka, blockchain, web3 terimlerini araştır derim
Kodlama ezber değil ki unutulsun bir mantık biçimi
O kitabi lisede ingilizce öğretmenim getiriyordu bize hatta bize kurs veriyordu onun sayesinde seviyorum İngilizceyi kadın zaten odtülü Türkiye 80. si falandı dizileri çok öneriyor alt yazılı izlememi özellikle ayrıca online oyunları İngiliz serverinde oynamakda çok ilerlettiğini düşünüyorum
Uzun zamandır yapmıyorum denemedim mantığını unuttum mu onu bile bilmiyorum derslerden dolayı yapamadım en kısa sürede tekrar deneyeceğim
Ayrıca sence odtüde istatistik okumak mı yoksa taşra üniversitelerinde bilgisayar mühendisliği okumak mı mantıklı benim için?
ODTÜ'de istatistik bence ama araştır hedeflerine göre değişir
Çoook sağol umarım olur ya 😭
Olur niye olmasın kolay gelsin dur sana bir de şunu bırakayım bunla ilgili bir yazı yazmıştım
Teknik detay içeren yazılarımın linkini bırakıyorum
Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği Öğrencilerine Önerilerim! ↗
Sosyal, Akademik/Meslek ve Aşk Hayatımızda Nasıl Bir Yol İzlememiz Gerektiğini Yapay Zeka Terminolojileri ile Ele Alıyorum ↗
Bu siteden aldığım en verimli yazıydı valla teşekkür ederim ayrıca kaynaklar için
Rica ederim başarılar
Hiç upwork ya da freelance iş yaptın mı, onlar nasıl eğer yaptıysan?
Bir kere basit bir web sitesi kodlamistim ve stajım oldu onun dışında iş yapmadim çünkü bir dönem derin bir kaygı atağı ile mücadele ettim ve akademik hedeflerim gecikti
Ama o süreçte bile kalkmasını bilip yeniden doğruldum ama bu sefer de torpil olayları çok fazla onu farkettim yurt dışı odakliyim komple 1 ay sonra alese girecem
Yüksek lisans transferi ile yurtdışına çıkmak istiyorum ALES kolay sınav
Yksyi halleden alesi parçalar ben de şu an problem çözümünü ya da paragraf işini ales kaynağından çözüyorum 345 daha zor çözdüğüm ales kitabından
ALES basit zaten ya geçip girecem direk
Ben de 11. sınıfta fena şekilde psikolejik olarak yıprandım gerek dışlanma gerek ailevi problemler olsun yeni yeni toparlıyorum.
Biraz tembellik yapıyorum ama başvuruya kadar belki ufak çaplı bir makale yazmayı denerim dergide yayinlanmasi zorda mediumda amatör bir makale olabilir
Psikolojik*
Benim 3-4 sene sürdü yeni yeni tam kontrole yaklaştım
2 buçuk senesi tedaviyle geçti
Bence yapmalısın yolun yarısı bitmiş zaten sende üni tamam, bilgin de var belli. Upwork başarılı olursam sanki çok kazanç sağlayacak gibime geliyor ama cvm yok resmen adamlar bana neden iş versin onun için bence bilinen bir üniversite, birden çok dil lazım.
Ayıptır sorması ne oldu?
2 yıl gerçekten çok önemli ve uzun bir süre bu kadar etkileyen şey derslerin zorluğu falan değildir inşallah.
Anksiyete mükemmeliyetçilik, belirsizlik kaygısı, garanticilik ihtiyacı yüzünden derin bir kaygı süreci gecirdim
Ben de de var ama aklıma her zaman her kötü şeyin ardından iyi şey çıkması örnekleri geliyor takmıyorum çok bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa ertesi gün bir şey istediğin zaman doğrudan ya da dolaylı olarak geliyor zaten çok takmıyorum ben de eskiden çok mükemmeliyetçiydim ama şu an komik geliyor çayı bile alarmla yapardım belli bir norma hep bağlıydım kendi kararım ve isteklerim hep geri plandaydı ve mutlu olamıyordum bence ikisini dengelemek çok önemli fazla salmışlıkda berbat fazla mükemmeliyetçilikte
Aynen işin tek kötü yanı bölümde epey kabiliyetliydim bu süreç olmasaydı şimdi çoktan yurtdışına çıkmıştım
Ben de okul birincisiydim, epey kabiliyetli bir öğrenciydim. 11. sınıfta bölümlere ayrıldık (mf, tm, söz, dil) sınıftakiler beni hep zorbalandı ve dışladı resmen hergün ağlıyordum. İlk kez alarmımı o sıra erteledim normalde alarma bağlı kalan adımımı bile ona göre atan bir tiptim ardından anne babam üst üste kalp krizi geçirdi sınavlara koroner yoğun bakım önünde çalışmam gerekti (çalışamıyordum da) misafirler çoğaldı yaşadığımız olaylardan ötürü benim düzenim iyice battı lise hayatım boyunca ilk kez teşekkür aldım belki de aldığım en kötü teşekkürdü sonuç olarak herşeyim yarım yamalak, tepe taklak oldu okul birinciliğini kaybetmeyi geç mezuna kalıyorum bu sene yüksek ihtimal yani hayat bu ne getireceği belli değil yinede pes etmek eziklerim işi asıl bu zorluklar bizi dahada hırslandırmalı ve daha fazla tutunmalıyız isteklerinize
Aynen öyle çok geçmiş olsun zor olaymış
Seninkide zor olmuş ikimizde 2 yıldır yıpranmışız bayağı ama burada bence gayet gaza getirdik inanıyorum başaracağız 30 yaşında başarmayız 40 yaşında başarırız çok önemli değil yaşadığımız sürece hayat hala bizim hayatımız
Aynen öyle ki daha kısa süreceğine eminim her şey planlandığı gibi giderse 1-2 seneye yurtdışına çıkarım
İnşallah çıkarsın, en iyi şirketlerde en iyi statülerde olursun.
Ben de öyle umuyorum bilmukabele
Teşekkür ediyorum 💫
Dille başla
Phyton öğrenmek istiyorum ama 24k fiyat veriyor aslında ailemin dershane için ayırdığı bir miktar var ama ben evdede çalışabiliyorum evimin önüne yeni kütüphane açıldı acaba diyorum dershane yerine yazılım kursuna mı gitsem zaten yazılım - bilgisayar mühendisliği düşünüyorum çocukken kendi oyunumu yazarlar oynardım arabada gezerken bile tabletimle dükkanların şifrelerini kırardım
Phytondan önce ingilizce öğrenmem gerekiyor bugün gittim kontenjan sınırı istiyor ücretsiz kurslar ya seviyem çok kötü değil ama gelişmesi lazım of ne yapacağım dünayaya bir kere geliyorum maksimum noktama ulaşmam gerek ama her şey para resmen
Yazilim mi diyordun
Dil de lazim eğitimde
Kitap okuyarak
Meslek dil önemlidir
olgun erkek
Sen sus cahil
okkk