- 11 ay
Dikkat dağınıklığını gidermek için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
Hedeflerinizi her zaman aklınızda tutun: Dikkat dağınıklığının zıttı odaklanmaktır. İlk olarak neden odaklanmaya ihtiyaç duyduğunuza karar vermelisiniz.
Karmaşıklığı ortadan kaldırın: Her gün yapmanız gereken çok iş varsa, odaklanmak zor olabilir. Bu durumda karmaşıklığı ortadan kaldırmalısınız.
Erkenden harekete geçin: Karmaşıklığı ortadan kaldırdıktan sonra, işlerin yetişebilmesi için çalışmaya erkenden başlamanız gerekmektedir.
Bilmediklerinizi es geçin: Bilginiz olmayan konulara odaklanırsanız, yapmanız gerekenlerden geri kalabilirsiniz.
Düzenli uyuyun ve dengeli beslenin: Düzenli uyku ve dengeli beslenme, dikkati artırabilir.
Egzersiz yapın: Basit spor ve egzersizlerle vücut zindeliğinizi koruyabilirsiniz.
Soru çözerken çok yanlış yapmanızın sebebi, test tekniğine hakim olmamanız ve yeterli pratik yapmamanız olabilir. Bu durumda, bol soru çözerek ve test tekniğinizi geliştirerek yanlışlarınızı azaltabilirsiniz. Ayrıca, yanlışlarınızı gözden geçirerek ve hatalarınızı anlamaya çalışarak, benzer sorularda yanlış yapmamayı öğrenebilirsiniz. Bu süreçte, düzenli kitap okuma alışkanlığı da okuduğunuzu daha iyi anlamanıza ve hızlı okumanıza yardımcı olabilir00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Selamlar,
Aslında bununla alakalı YouTube'da birbirinden güzel hocalar ve bu hocaların yönlendirmesi ile alakalı yine birbirinden güzel videolar var. Bu videoları ve hocaları takip edersen konular hakkında çok daha verimini geri dönüşler alabileceğini ümit ediyorum. Bol bol tekrar yapıp anlamadığın yerleri üstünden geçersen faydalı olacağını düşünüyorum.
00 Yorumla
- Gizli Üye(18-24)11 ay
Daha 4 ay var. Sen ne yaşıyorsun 5-10 net demişsin 5 net ne adamın psikolojisini bozarsın. Telefonu bırakıp sıkı çalış 4 ay az değil her gün çalışırsan dikkat bozukluğu da stresten falan olabilir. Hayatın boyunca bir meslek yapacaksın belki yerleştiğin bölümle 4 aylık bir emek verebilirsin bunu kendin için yaparsın sana diyeyim başkası için değil
211 Yorumla- Cevap sahibi11 ay
@rybatu okumak boş iş ise diş hekimlerine doktorlara gitmeyiniz çocuğunuzu okula göndermeyiniz kendiniz evde okuma yazma öğretip hayata hazırlayın, aşı yaptırmayın mesela bebeğiniz olursa bunlar hep okumak bilim klima kullanma mesela çünkü klima kimya ile icat edildi buzdolabı da kıllanma o da kimya ile icat edildi. Okumaya gerek yok nasıl olsa. Annene bir şey olursa da okumak boş iş dersin ne gidicen doktora dersin
- 11 ay
sana klimanın nasıl yapıldığını, nasıl çalıştığını vs. de öğretiyorlar mı okulda? Evet insanlar birçok şey üretti onların sayesinde eğitim var ama sahte olanından. Arkadaşın dediği doğru bu sahte eğitimdir ve bu eğitimin içinde okumak boştur ilköğretim benim görüşüm tamamlanması şarttır orada temel bilgiler öğretilir hayatta en çok ihtiyaç duyacağın matematiksel bilgiler öğretilir onun dışında eğitime "eğitim" demek için boş boş makaleler koyuyorlar kitaba yok hücredir yok bölünürler yok asittir yok 3 gruba ayrılır bana ne kardeşim ben doktor olmayacağım sağlıkçı olmayacağım benim hedefim terzi olmak, pilot olmak, aşçı olmak. E ben aşçı olmak istiyorum o pilot olmak istiyor diğeri koşuculardan olmak istiyor diğer biri girişimci olmak istiyor diğer biri işletme müdürü olmak istiyor fakat siz hepimize aynı şeyleri öğreterek bizi mahvediyorsunuz. Hemen bir örnekle konuyu pekiştireyim
Örnek
İki ağaç var biri elma biri armut ağacı ve sadece birini sulama hakkın var sen armutu sulamak istiyorsun çünkü 10 sonra armudu yemek istiyorsun fakat birileri sana zorla elma ağacını sulattırıyor e 10 yıl sonra senin armutlar ne olacak? Toprağa gömülmüş bir fidan mı? Nerede o hayaller? Aşçı olmak isteyeni doktor yaparlar doktor olmak isteyeni aşçı e sonrada diyorlar bu adamlar niye işini adam akıllı yapmıyor e tabi yapamazlar tutku yok heves yok zorla o mesleği yapıyorlar çünkü zamanında onları hayallerinden eden eğitimcileri vardı.
- Cevap sahibi11 ay
@Maımhg klimanın nasıl çalıştığı kimya dersinde öğretiliyor. Nasıl yapıldığı lisede öğretilmez zatenn
- Cevap sahibi11 ay
@Maımhg beni aşağıladığını düşünebilirsin ama aşağılanmış hissetmedim kendimi hiç hislerin beni etkilemiyor. Klimayı yapanların %100 işine yarıyor çünkü bu olmadan klima yapılmaz. Klima kullanılıyor birçok yerde bu da benim işime yarıyor. Sıcak soğuk zamanlarda ameliyat oldum soğukta durmam gerekiyordu kanamadan dolayı 1 hafta klima çalıştı. Benim için önemli bir icat senin için değilse de bir şey öğrenmek de güzel bir şey benim için en azından. Lütfen derdini anlatırken saygılı olmak için çabala biraz, üslubun sadece kulak tırmalayıcı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- 11 ay
Psikolojik tedavi sadece psikolojisi bozuk olanlar için açılmış bı klinik değildir en bastan onu bı söyleyeyim. Bunun için psikolojik tedavi rahatlatacaktır eğer bu konu ile herhangi bir korkunuz var ise en azından üç seans gitmekte fayda var. Ayrica bunun temelide stresten geliyor stresini azaltacak oyuncaklar şarkılar hobilerini çok sık sık tekrarlamalisin. Dikkat daginikliginin üzerine gitmek daha fazla soru çözmek değildir burada ki amacımız verim almaktır o verimi üç soruyla da on üç soruyla da alabilirsin sakin çok soru çözmek gibi bir hataya dusme. Denemeye girerken yanında yumuşak içi slime veya içi akışkan bı sıvı ile doldurulmus bı şey ile stresini kolayca atabilirsin (deneyimlemis biri olarak tuhaf gelebilir fakat psikolojik tedavi korkun var ise buna maalesef mecbursun) her neyse soru çözerken dikkatini dağıtacak her şeyi ortadan kaldırmayı deneme cunku sorun zaten dikkatini dagitmasi, kesinlikle üzerine gidip kendini yenmelisin. İyi şanslar🫠😙😻
Geleceğin psikologundan ücretsiz seans HAHSJSKDK tadını çıkar😚😚00 Yorumla - 11 ay
Ders çalışırken, önemli bir konuya eğilirken dış faktörleri bir kenara bırak.. Mesela soru çözdüğün esnada, "acaba telefonuna ne mesaj geldi, arkadaşlarım ne yapıyo, akşamki maç ne olur.." gibi konuyla alakasız şeyleri bir süre düşünme.. Özellikle telefonunu yanında bulundurmamaya özen göster..
00 Yorumla - 11 ay
Dehb başka bir mesele, çok yanlışın çıkması başka bir mesele. Yorumları okudum Paragrafta zorlanıyorum yazmışsın. Paragrafı hepsini okumucaksın zaten. Bunun püf noktaları var. Youtubedan Rüştü hoca veya hangi konuda sorun varsa onla ilgili taktik videoları izle. Bir de hergün düzenli soru çözersen yaparsın. O başarılı olanların hepsi hergün düzenli işe gider gibi oturup soru çözüyor. Yoksa herkesin başlarda çok yanlışı çıkıyor. Kimse doğuştan kusursuz soru çözme kabiliyetine sahip değil.
01 Yorumla- Soran11 ay
Teşekkür ederim uygulicam
- 8 ay
Dikkat dağınıklığın çok fazla ise etrafında objeleri fazla bulundurma telefon bilgisayar tablet gibi şeyleri televizyon gibi şeyleri yanında bulundurma sesli bir ortamda olma hala odaklanamıyorsan bir psikiyatriye gidip odaklanma ilacını almanı öneririm
00 Yorumla - 10 ay
Bende de aynı sorun var kesinlikle stresten uzak dur yapamıyorsan bırak kendini zorlama. Ben de sınava çalışıyordum hatta geçenlerde ağlama krizine girdim yapamıyorum diye sonra kendime 1 hafta çalışmayacağım kafamı toparlıycam diye söz verdim. İnan şu an kafam çok daha rahat
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)11 ay
Vitaminlerine baktır. Telefon, sınav senesinde aşık olmak, Genetik te olabilir bizim ailede herkeste var dalgınlığım olduğu için çizim yaparken işime yarıyor benim gibi bir bölğm seçebilirsin eğer düzeltemeyeceğin bişeyse kendi dezavantajını avantaja çevirmeni tavsiye ederim umarım geçer bu sorunun.
00 Yorumla Dikkatini dağıtan şeyleri çalışma ortamından uzaklaştır. Kafanda çözmen gereken şeyler varsa önce onları hallet, sonra derse başla.
114 Yorumla- Soran11 ay
Mesele en basit konu söz yorumu çözüyorum ama. yanlisim çok çıkıyor
- Soran11 ay
Mal değilim ama bir yerde yanlış yapıyorum
- Soran11 ay
Birde telefonla çok vakit geçiriyorum ben onu da bırakmam lazım
- Soran11 ay
40 net yapsam yetiyor bana
- Soran11 ay
Evet
- Soran11 ay
Matematik hiç yok öyle söylim türkçe ve sosyale ağırlık versem matematik den de 5 10 net yapmam için yeterince vakit var mı sence
- Soran11 ay
Paragrafım iyi sanki ya çok uzun olanlarda zorlaniyorum bazen çıkmış sorulara bakıyorum arada
- Soran11 ay
2 yıllık bir bölüm düşünüyorum ama yinede en iyisini yapmak lazim tabi ki
- Soran11 ay
Teşekkür ediyorum
- 10 ay
Valla takviye vs boş ilaç falan içme
Bol kitap oku ve meditasyon yap bazenleri
Kabe içiyorsan bırak ve müzik dinlemeyi azalt
Udemy adlı online eğitim platformu var oradan Ezber geliştirme, dikkat dağınıklığı önleme eğitimleri vs onlara katıl
Ben bunlarla tyt Türkçe 7 den 33 e çıktım01 Yorumla- 10 ay
Ama telefon, sosyal medya bunlar hayatında olmayacak sınava kadar en az 2 paragraf kitabı bitirmeye bak mesela matematikte bol bol problem kas
- 11 ay
Bir masada otur, masanın üzerinde hiçbir şey olmasın. Kağıt ve kalem al, istikrarlı bir şekilde yaz. Çünkü söz uçar yazı kalır. Telefon televizyon tablet bilgisayardan bir müddet uzak dur
00 Yorumla - 11 ay
Masan ve ortamın derli toplu olsun. Yeterli miktarda su iç. Dikkatinin dağıldığını fark ettiğinde odanın içinde 1-2 tur at veya soğuk su tut yüzüne birkaç dakika. Bunun dışında ensene veya ayak altına da soğuk bir şey temas ettirebilirsin çok iyi gelir hemen toparlar seni. Şekerli ürünler tüketiyorsan buna biraz düzen getir ayrıca sadece masa başında oturma 45 dk çalıştıktan sonra kalk balkonda birkaç dakika nefes al iyi gelir.. iyi çalışmalar 🪁
00 Yorumla - 11 ay
Namaz kılarak giderilir neden diye sorarsanız, Namazda başınızı saga sola hareket ettiremezsiniz. Secde yapacağınız yere bakarsınız. Son oturuşta iki bacak bitiminin ortasına bakarsınız. Rukudayken iki ayak bitiminin ortasına bakarsınız. Namazı devamlı kılarsanız bu sorun çözülür.
00 Yorumla - 11 ay
Ben de çok uzun zamandan beri DEHB)( dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) var ve maalesef tam olarak geçmesi imkansız En azından benim psikoloğumum bana söylediğine göre ama en azından az da olsa dozunu düşürebilirsin ve bu oranı azaltabilirsin bunun için çeşitli haplar var psikologdan yazdırabilirsin ve düşündüğünden daha fazla etki ediyor Evet hissizleştirdiği doğru ama dikkat bozukluğu konusunda çok iş yapıyor sana öneririm
05 Yorumla- 11 ay
Hissizleşmek derken biraz Soğuk mu oluyoruz anlamadım
- 11 ay
İlaçlar amtidepresanöar vb insanları ağlamaktan uzaklaştırır aynısı dikkat eksikliği haplarında olur mu bilmiyorum cunku 2 hapı da aynı anda kullanıyorum
- 11 ay
İyi mi peki ben de hissizleşmek istiyorum Artıları Eksileri nedir merak ediyorum baya araştırdım çok tartışılıyor bu konu
- 11 ay
Artıları olarak şöyle söyşiyim lisede başladım sabah 5 gibi yatarken haplarla 8 gibi uyudum kavga eden biriydim asla etmedim çok sakin bir ruh haline büründüm büyük bir artı tabii eksisi de var o da ağlayamamak üzülememek haplar herhangi bir bağımlılık da yapmıyor öneririm
- 11 ay
Bu kadar etki etmesi çok şaşırtıcı Ben de herşeyde sinirlenip kavga edebilen biri olduğum için Aklımda bulunduracağım sağol bilgin için 🌊
ben dikkat dağınıklığından dolayı soru çözüp ders çalışamıyorum buna bir cevabım yok. neden yazma gereği hissettim onu da bilmiyorum 🙁
03 Yorumla- Soran11 ay
Hahahahahahaha olsun olsun fikir fikir dir
- Soran11 ay
Bol bol pratik yap diyolar
gerçekten aşırı dikkat dağınıklığı yaşayan biriyim bunun için ilaçlar da kullandım zamanında telefonu bırakıp çalış diyenlere benim iradem yok mu telefon yanımda da çalışabilirim diyordum ama öyle olmuyor kütüphanede telefonunu rahatsız etmeye al ve çalış herkes çalışıyorken sen de gaza geliceksin emin ol
00 Yorumla- 11 ay
Motivasyona ihtiyacın var neyi yapmak istediğini hatırla o dersi yapmanın karşılığında sana gelecek olan şeyi düşün.
03 Yorumla- Soran11 ay
Beni motive edicek biseyler yap reiz jsnsmmz
- 11 ay
Napimiyim karıya mi goturuyum sjsjs lanet keli izle iyi gelir hahah
- Soran11 ay
Izliyorum baba da
- 11 ay
Masan daginiksa topla süre tut odaklan ve çözmeden önce dikkat hatası yapmayacağım diye kendinevtelkinde bulun
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 469 cevap paylaştı. konuya daha iyi çalış önemli olan öğrenebilmek anlayabilmek. yanlışın en çok hangisi konudan çıkıyorsa o konuya baştan başla çalış
00 YorumlaDikkat dağınıklığı değilde konuları iyi bilmiyor olabiliran
10 Yorumla- 10 ay
Bu sorun bende de var yaa bir türlü çözüm bulamadım
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bunu ayrı ve uzun düşünmek lazım sana uygun çözümler buluruz
00 Yorumla- 11 ay
Soruyu çözerken gaza gelme Sınavda imiş gibi streslen Her şıkka adam gibi bak 👍🏻ok
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 375 cevap paylaştı. Öyle bi hastalık car psikiyatiye bi görün gerekirse ilaç verkr
00 Yorumla- 10 ay
Bendede vardı sadece yapacağın şey bir kütüphane olur ya da sessiz bir ortam en az 3-4 sayfa kitap okuman çünkü kitap okumak çok ciddi bir şekilde odağı geliştiriyor neden 3-4 sayfa çünkü eğer 1 saat okuyayım dersen sıkılırsın ve birdaha okumazsinn
10 Yorumla - 11 ay
Soru çözdükten sonra çok yanlışın çokıyırsa 5 10 dk dınlen o konuyu aynı hocadan soru çözümünü izle konuyada bak aynı şekilde farklı hocalarla da konuya bak soru çözümüne bak yine olmuyorsa da en son çağre olarak özel ders al
00 Yorumla - 11 ay
Conserta, ritalin, konsenıdat
Bu ilaçlar dikkat dağınıklığından çok işe yarıyor.
Uykun gelmiyor.
Kafanda başka düşünceler olmuyor ve sadece dersine odaklanabiliyorsun. Etki ettiği süre değişiyor. Bildiğim kadarıyla 18 yaş altı için bunlar00 Yorumla ya bence egzersiz falanda işe yaramaz cunku bende öyleyim neler neler yaptım hic bi şekilde düzelme olmadı bunu tamamen kabullendim sonra zaten dikkat dagınıklıgını cözmeye calısıyolrn bile dikkatin dağılır
00 Yorumla- 11 ay
Bence burdaki şey süreli ders çalışmamız her zman için mesela 30dk ya alışıyor vücut ve sen 35 dakikada odağını kaybedersiniz ama onun yerine ders süreni uzun tutarsan daha az dikkatin dağılabilir ama kesin değil bu çözüm işe yaramayan bilir
00 Yorumla - 9 ay
Eğer soru çözdükten sonra çok yanlışın çıkıyorsa sen o konuyu ya da fersi bilmiyorsun demektir kontrol edeceksin yanlışlarıni oturup tekrar tekrar kendin çözmeye calis yanlışlarını
00 Yorumla Aynısını yaşıyorum ve tavsiyem şu asla pes etme çünkü sen soru yanlışını gördükçe hırslanmalısın ve yaptığın yanlışlara tekrar tekrar bak. Nerede eksiğin var kapamaya çalış
00 YorumlaBol bol pratik yap. Yani bol bol soru çöz. Çözemediğin sorular için bı defter tut. Çözemedim soru için konusuna bak ve defterine minik notlarla çözümünü konusunu anlat. Göreceksin yanlışların azalacak
00 YorumlaGün içinde dikkatini yaşadığın ana odaklamaya çalış. Mümkün mertebe kafan başka işlerde değil o an yaptığın işte, gözünün gördüğü yerde, kulağının işittiği seste olsun. Faydası olur.
00 Yorumla- Gizli Üye(45 üstü)11 ay
Medikinet çok fazla vakit kaybetmeden ruh sağlığı doktoruna gorunmeni tavsiye ederim
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)11 ay
Dikkat eksikliği veya dağınıklığı dehil canım oluyor bu
00 Yorumla - 11 ay
Bende de aynı sorun var ama ben şöyle bir çözüm buldum daha renkli kitaplar vs alarak sıkılmadan ders çalışabiliyorum odaklanabiliyorum
00 Yorumla - 11 ay
Ben bişey yapicagimda müzik dinleyerek dikatimi topluyorum bende de dikkat bozukluğu var ve azda olsa işe yarıyor
00 Yorumla - 11 ay
Zamanlı çalışmaya başla mesela ilk 20 dkk sonraki seans 30 dkk gibi. Ve study with ne videoları ile daha odaklanarak ders çalışabilirsin bence
00 Yorumla Dıkkat egzersızlikleri yaparak kafaya bişey takmayarak.
10 YorumlaÇoğu büyük sinavlarda önüme çıktı hala ustesinden gelemedjm
00 Yorumla- 9 ay
Çikolata mutluluk veriyor ve dikkat konusunda yardımcı oluyor ayran vs içme
00 Yorumla - 10 ay
Ben psikiyatriye gittim ilac yazdı daha öncesinde de kan degerlerime bakıp vitamin takviyesi yaptık
00 Yorumla - 11 ay
Masan derli toplu olsun, çok kalkma sadece arada kalk su almaya yemek almaya zırt pırt kalkma yani
00 Yorumla Ben konserta kullanıyorum piskiyatri yazdı masaya kilitliyor beni herşeyi anlıyorum. Tavsiye ederim.
00 YorumlaKitap oku satranç oyna hafizayi gelistirici kelime oyumlari bunun icin ozel meditasyon lar bile var
00 Yorumla- 11 ay
Kardeşim yanlış anlama ama mastürbasyon varsa yapma 1 haftadan 1 haftaya düşür
00 Yorumla - 11 ay
Bende de var ve onunu alamiyorum. Eger guzel bir yorum gelirse benimle paylasir misin?
00 Yorumla - 11 ay
Ben genelde soru çözmeden onnce bı yürüyüş yaparım ondan sonra çözerim kafam rahatlıyor gezince
00 Yorumla - 11 ay
En yakkın boks salonuna yazılabilirsin 3 ay icinde değişime sen bile inanamıcaksın
00 Yorumla Soru çözmeden önce orgzmm şart :) olumlu etkisini görürsün :)
00 Yorumla- 11 ay
Meditasyon yap hergun 1 saat sonra yarım saat dinlen ders çalış
00 Yorumla - 11 ay
Hari nin kitabı var bu konu ile ilgili tavsiye ederim
00 Yorumla - 11 ay
Bir dövüş sporuna yazıl. Dikkat konusunda etkisini gördüğünde inanamayacaksın.
00 Yorumla pomodoro tekniği ile çalışmayı deneyebilirsin
00 YorumlaOdaklanmaya calismalisin dikkati digital kisiyi umursama ve kitap okursan bence gecebilir
00 Yorumlabildiğim kadarıyla bunun egzersizleri var omega3 almaya dikkat et
00 Yorumladışarı çık temiz hava al ders dışı sevdiğin bişeylerle oyalan
00 Yorumla- 11 ay
Telefonla günde kaç saat vakit gecirursin
12 Yorumla- Soran11 ay
Çok ya
- 11 ay
Ekran süresini azalt kitap oku beyin egzerizi yap kan değerlerine göre vitamin al problem büyük ora da cozulur
- 10 ay
Uykuduznei iyi olacak
00 Yorumla - 10 ay
Terapi alarak ilaç vs
00 Yorumla Kitap oku, zeka oyunları çöz
00 Yorumla- 11 ay
Odaklanma egzersizi, meditasyonu yap
00 Yorumla - Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Dikkatinizi toplamak için odaklanma egzersizleri yapmalısınız. Örnek olarak; derin nefes alıp verme, beş duyunuzu kullanarak çevrenizdeki detaylara odaklanma veya birkaç dakika boyunca gözlerinizi kapatarak meditasyon yapma gibi. Sorulara bölüştürülmüş bir zaman çizelgesi oluşturarak her bir soruya ayrılan süreyi belirleyip zamanın kontrolünü elinizde tutmak sizi daha odaklı ve verimli yapabilir. Sınav stresi dikkatinizi dağıtabilir. Stresi azaltmak için derin nefes alın, gevşeme teknikleri uygulayın veya yürüyüş yapmak gibi stresi azaltıcı aktiviteler yapın.
Sonuç olarak dikkat dağınıklığıyla başa çıkmak, bireysel bir süreçtir ve herkes için farklı stratejiler işe yarayabilir. Deneyerek sizin için en etkili olanları bulmaya çalışın ya da bir psikoloğa danışabilirsiniz.
Yaa telefon bagimliligi varsa
Bunlar boştur kardeşim yok nefes al yok meditasyon yap yok onu yap bunu yap olmaz. Sen demekki çalışmayı sevmiyorsun bu yüzden istesen de beynin seni odaklamıyor ve sezdiğim kadarıyla hayatında keyif aldığın şeyleri yapmıyorsun bunlara odaklan kafanızı dersle bozmayın sadece gerçekten keyif aldığınız şeyleri yapın önce bir huzur bulun rahatlayın stres yapmayı bırakın stresle yola çıkılmaz kul ne yapacağını şaşırır çünkü stres belli bir duygu değildir birçok şeyi aynı anda barındırabilir stresliyken bilemezsin hangi mentalitede olman gerektiğini.