Hayatta her zaman önce kendinizi mi düşünüp hareket ettiniz yoksa başkalarını mı?

Hayatta her zaman önce kendinizi mi düşünüp hareket ettiniz yoksa başkalarını mı?

Zaman zaman hatır gönül diyerek gözümü karartıp, karanlık yerlerde gözümü açtığım oldu.. Sonunu hesaplamadan, dostluk kazansın diyerek... Aynı şeyi karşı taraftan göremedik, o ayrı konu..
Her zaman önceliği kendime verdiğim konuların olduğu gibi, fedakarlık zamanı gelip çattığında başkasını da düşündüğün oluyor.. Bencilliğe gelemiyorum.. Sıkı bağlarla bağlı bulunduğum kişi işin taviz de veririm ödün de..
Küçüklüğümden beri anne babamın ilişkilerindeki sorunun taşıyıcısı olarak kendimden ödün vere vere herkese karşi aynı şeyi yapmaya başladım.
Ben önemli değildim artık ben diye bir şey yoktu "onlara bişey olmasın da bana ne oluyorsa olsun"
Kafa yapısıyla bir yere kadar devam ettim.
Sonra olgunlaştım ve bir şeylerin farkına vardım yaptığım hiçbir şey bir halta yaramıyordu yalnızca bana zarardı ve yaptıklarıma rağmen en değersizleştirilen de ben olunca bi anda vicdan diye bişey kalmadı bende o gün bu gündür bencilin tekiyim kimseyi umursayıp düşünemem "zaten onlar kendi derdinde, eninde sonunda değersiz ben olucam ki" gibi bir düşünce bilinç altıma yerleşmiş ne halin varsa gör diyor sanki.
Hayatım boyunca hiç bir zaman öncelik kendim olmadım. Hep önce aile, önce arkadaş, önce kardeş, önce sevgili 😏 diye diye ömrümü tükettim. Sonunda pişman olup bak kızım öncelik sensin ne düşündüğün, ne hissettiğin önemli bunu kendine yapmaa, dediğim halde ertesi gün kalkıp yine önceliği onlara veriyorum 🤭 sanırım ben uslanmaz bir başkalara öncelikciyim.
Ben hayatım boyunca önceliğimi her zaman için karşımda ki insanlara verdim.. çünkü bencil bir yapım yok.. kendimi düşünmektense önce karşımda ki insanın mutlu olmasını onun iyi olmasını düşündüm ve istedim..
ama bunu yaptığım için de hep ben acı çektim çünkü bazı insanlar nasıl olsa bana değer veriyor o üzülmez ki diyerek beni kırdılar ya da verdiğim güveni her zaman boşa çıkardılar ama bu beni insanlara güvenmekten alı koymaz tabi ki de.. çünkü bir insan kötü diye diğerleri de bana aynısını yapacak diye bir kural yok benim için
Cevap
8Cevap
Başkalarına verdim.. Bu yüzden de hep hayal kırıklığı..
Önceliği her zaman başkalarına verdim bu yüzden kendimi değersiz gördüğüm zamanlarda oluyor.
O dengeyi kurmasını hep bilen bir insan oldum.. belki de çevremdeki insanları gözlemleyip ders çıkarmış olmam benim şansım oldu denebilir bazen yaşayarak değil de tanık olarak öğrenmenin avantajı büyük nimettir…
Önceliğim genelde başkalarıydı ama çok şükür kendi değerimi anladım şuanda tamamen önceliğim kendime ait
Başlarda hep başkalarına sonra dank etti ve kendime vermeye karar verdim herkes kendine vermelidir çünkü herkes Kendi hayatının başrolüdür..
Her zaman kendim. İlk önceliğim ve ilk düşüncem hep kendim oldu. Kimse kendimizden değerli değil çünkü :)
Önceliği her zaman şansıma veririm.
Şans eseri bir şeyler olursa olur olmasa öyle ot gibi yaşarım.
Kısa bir zaman öncesine kadar başkalarına harcadığım öncelik ve enerjim, tamamen kendime evrildi.
İnşan ünce kendini düşünmeli ben hep başkalayını düşündüm ama aytık kendimi düşünüyoyum çünkü keydime oyan öz saygım vayy
Yerine göre bazen kendime, bazen de karşımda ki insana.
Önceliğim her zaman ailemin konforu, huzuru
mutluluğu onlar mutluysa ben de mutluyum.
Kendime verdim.
Ondan dolayı da kariyerim ve hayatımdan memnunum.
Daha çok başkalarına vermişim ama telafi ediyorum
Kendime verebilseydim şu an yüzüm gülüyor olurdu benim önceliğim başkası maalesef ki
Çoğu kez başkalarını kendimden önde tuttum.
Şimdilerde sadece kendim diyorum.
Baskalarina. Artik tersine dondurme vakti geldi geciyor bile.
Başkalarına daha çok verdim ve hata yaptığımı farkettim.
Hayatımın büyük kısmı başkalarına vererek geçti. Ama şu an hakedene veriyorum haketmeyene vermiyorum. Günün sonunda beni ömür boyu terk etmeyecek tek dostum benim çünkü.
Bencilim ben ailem disinda herhangi birini kendimden once dusunmuslugum yoktur buyuk ihtimalle
Önce sevdiklerim
Önceleri hep başkalarıydı şimdi ise canım gönlüm ne isterse 😂😂
hep başkalarına verdim sonuçmu arkamda yüz tane hançer var
Maalesef başkalarına... o yüzden hep üzüldüm 🥲
Önceliklerim yok ya 😂
Kendime 😄
Başkalarına tabikide kendime Bi hayrım olmadı
Kendime ve sadece kendime
Eskiden baskalarinaydi simdi kendime akillandim
Merhaba bı şey sorabilir miyim
Siz soru kaldırabilir misiniz
Anında kaldırabilir yorlarmı